Nikon Coolpix P310 - automatika
Dobrý den,
zvažuji koupi kompaktu Nikon Coolpix P310, který má kromě dobré světelnosti také možnost manuálního nastavení. To uvítám, protože občas bych měl čas a chuť si s tím trochu pohrát. Mně však bude sloužit primárně na focení na automatiku (hodně cestuji = fotky památek, přírody - prostě cvaknout a jít dál, nezdržovat sebe ani spolucestovatele nastavováním foťáku), tak bych se chtěl zeptat, jestli na úkor možnosti manuálního nastavení nefotí na automat hůře, než jiné kompakty v této cenové kategorii, u kterých třeba nelze nic manuálně nastavit - přeci jen je pro mě ta automatika prioritou. Díky
zvažuji koupi kompaktu Nikon Coolpix P310, který má kromě dobré světelnosti také možnost manuálního nastavení. To uvítám, protože občas bych měl čas a chuť si s tím trochu pohrát. Mně však bude sloužit primárně na focení na automatiku (hodně cestuji = fotky památek, přírody - prostě cvaknout a jít dál, nezdržovat sebe ani spolucestovatele nastavováním foťáku), tak bych se chtěl zeptat, jestli na úkor možnosti manuálního nastavení nefotí na automat hůře, než jiné kompakty v této cenové kategorii, u kterých třeba nelze nic manuálně nastavit - přeci jen je pro mě ta automatika prioritou. Díky
Není nejmenší důvod, aby fotil na automatiku hůře. To se přece s manuálem nijak nebije, manuál je tam něco navíc ne "něco za něco". Automatika u Nikonu je jedna z těch lepších, což platí i pro P310 (to však neznamená, že dává vždy nejlepší výsledky).
Manuální režim slouží k úpravě nastavení/rozšíření expozice v případech, kdy to inteligence obsluhy umožňuje. V ostatních případech funguje Automat automaticky, tak jak byl nastaven v rámci možností výkonu HW a optimalizace obslužného SW (určitý stupeň UI).
Takže z toho vyplývá, že libovolný aparát fotí v manuálním režimu přesně tak, jak se nastaví v rámci svých možností. Dobře nastavený lépe, hůře nastavený špatně. Nic víc se za tím nedá hledat.
Takže z toho vyplývá, že libovolný aparát fotí v manuálním režimu přesně tak, jak se nastaví v rámci svých možností. Dobře nastavený lépe, hůře nastavený špatně. Nic víc se za tím nedá hledat.
Mne kompakt na "A" zbytocne voli vyssie ISO. Takze mozem povedat, ze podla mna foti horsie. Preto fotim max na "P".
[QUOTE=Komo;26551]Mne kompakt na "A" zbytocne voli vyssie ISO. Takze mozem povedat, ze podla mna foti horsie. Preto fotim max na "P".[/QUOTE]
Ale to s tím přece nemá nic společného. Jde o to, zda fotoaparát číslo 1, který má jen automatiku, fotí na automatiku lépe než fotoaparát číslo 2, který má vedle automatiky i manuální režimy.
Ale to s tím přece nemá nic společného. Jde o to, zda fotoaparát číslo 1, který má jen automatiku, fotí na automatiku lépe než fotoaparát číslo 2, který má vedle automatiky i manuální režimy.
Dobrý den, prosila bych o radu při koupi nového fotoaparátu. Předchozí Canon A 720 IS měl možnost manuálního nastavení, ale to jsem v podstatě vůbec nepoužívala. A tak bych se chtěla zeptat, který fotoaparát má nejlepší automatiku? Fotit se bude v podstatě jen rodina doma (hlavně děti) + výlety. Děkuji