Širokoúhlé objektivy
Prosím o radu jaký zvolit objektiv z těchto dvou možností. Je to na Canon EOS 1100D.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jde mi hlavně o optickou kvalitu - kresbu, ostatní tech. parametry pro mne nejsou až tak rozhodující. Může mi někdo prosím poradit na základě zkušeností který je lepší?
jde mi hlavně o optickou kvalitu - kresbu, ostatní tech. parametry pro mne nejsou až tak rozhodující. Může mi někdo prosím poradit na základě zkušeností který je lepší?
urcite tokina, ak ti nebude vadit stratit tie 2mm rozsahu (nie je to malo). este je tu sigma 10-20, tu mam ja. tiez je horsia ako ta tokina, ale urcite lepsia ako ten tamron. a najsamlepsia volba by bola tokina 11-16. mozno o cosi drahsia, ale svetelnost 2,8 (nema moc zmysel, az kym neskusis fotit napr. hviezdy) a straca len 1 mm. tot moj nazor
Tak jsem udělal asi koninu, protože už mám doma Tamrona, musel jsem se rychle rozhodnout. Bohužel teď vidím, že se v těch názorech Tokina - Tamron shodujete. No snad to pro ty mé začátky nebude tak propastný rozdíl. Táhne mě to ke krajině. Začínám na Canonu Eos 1100D, seťáku jsem se rychle zbavil. Mám teď k tomu padesátku a hledal jsem nějaké široké sklo. Nebo snad do budoucna přejdu na nějaké pevné sklo, tam to bude asi s tou kvalitou kresby nejlepší? Každopádně dík za názor. Mj. pěkné fotky na Flickru.
...jsem majitelem toho Tamronu co máš...jsem spokojený,jelikož ohnisko 10 mm využívám především u noční fotografie...každopádně si myslím,že pro amatérské využití je tento objektiv dostačující...pak je otázka jestli si s tím objektivem dokážeš vyhrát...měl jsem možnost porovnat Tamron s Canonem a neviděl jsem tam nějaký propastný rozdíl,takže budeš určitě spokojený...