Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 62

Téma: Lightroom 5 samovolné změny při načtení fotog.

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele ivan_g
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4
    Fotografií
    13

    Dobrý den, prosím poraďte. LR při načtení fotografie ji samovolně změní. Nic jsem v něm nenastavoval, žádné vyvolání při importu apod. Dá se nějak těmto změnám zabránít? Prosím koukněte na přiložené obr.
    Moc děkuji
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: LR.png 
Zobrazení: 195 
Velikost: 742.9 KB 
ID: 986   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: prohlizec.png 
Zobrazení: 202 
Velikost: 1.05 MB 
ID: 987  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    77
    Fotografií
    53

    Toto spravanie LR5 je v poriadku. Totizto:
    Pri foteni do formatu RAW (tu .NEF), sa do vysledneho suboru s obrazom okrem viac-menej surovych dat zo snimaca (podstata RAW) uklada aj maly nahlad v JPG. Bezny prehliadac pri prezerani RAW zobrazuje prave tento embedded JPG. Ked vsak otvoris RAW v LR5, tak ten dekoduje priamo RAW a prinajmensom na nich aplikuje niektory z profilov (Camera standard, Adobe srtandard, atd). Preto sa mozu tie dve zobrazenia lisit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    jj přesně
    osobně používám na prohlížení fotek FastStone - tady jde nastavit jak se má RAW zobrazovat. Jestli z vloženého jpg nebo opravdu surová data. Samozřejmě je pak podstatný rozdíl v rychlosti načítání/zobrazení.
    Na čtyřjádru 3,3GHz v režimu náhledu(vložený jpg) načítá ve zlomcích vteřiny, při reálném náhledu kolem 4-5 vteřin
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    396
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele ivan_g
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4
    Fotografií
    13

    Děkuji vám všem za reakci. Nevím sice co LR zobrazuje, jestli to je náhled jpg, nebo sirové raw, ale žádný jiný program tohle nedělá (Capture NX2, Capture One Pro 7, Zoner atd). Vadí mi to protože fotky v LR neupravuji, používám jej pouze jako katalog. Vyzkoušel jsem (pro katalogizace) vše co mi google vyplivnul, ale LR mi vyhovuje nejvíce a vadí mi, že náhledy v knihovně LR se načtou normálně a následně si s nimi LR provede co jse mu zlíbí. Fotky upravuji v Capture One Pro 7, fotka se zobrazí po importu zcela správně a buď nevyžaduje žádnou úpravu, nebo minimální. Zatím co v LR bych musel každičkou fotku upravovat, jenom proto, že s ní LR něco provede. Navíc jestli LR zobrazuje nějaký náhled, tak při přepnutí do vyvolávání by měl zobrazit sirová data, tak jak byla nafocena a ne opět ten náhled. Kdybych chtěl použít LR pro úpravu fotek tak musím upravit naprosto vše, skutečně úplně všechny hodnoty (protože LR všechny změní podle sebe i když všechno (všechna šoupátka a nastavení) je na "0" a při importu je nastaveno, aby se neprovádělo žádné vyvolávání), zatím co v jiném editoru provedu jen minimální změny. Ví prosím někdo, jak zabránit LR v těchto změnách, respektive jak jej přinutit k tomu aby zobrazoval data tak jak byla nafocena?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele ivan_g
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    4
    Fotografií
    13

    Tak problém vyřešen, aniž bych cokoli udělal při dnešním spuštění LR se fotky načetli stejně jako do Capture One, nebo jiného edit programu. Takže žádné samovolné změny v LR. Jsem zvědavý, jestli to vydrží, nebo si LR zase postavý hlavu. Přeji všem hezký den.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele bedo.
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    70
    Fotografií
    45

    Lightroom zobrazí po importe JPG náhľady vložené v RAW súboroch, ale neskôr ich na pozadí začne nahradzovať vlastnými náhľadmi, ktoré počíta priamo z RAW dát. Tieto náhľady často vyzerajú inak, v závislosti na nastavení "JPG engine" vo foťáku - a tieto nastavenia Lightroom preberať nevie, kým niektoré RAW konvertory (tie priamo od výrobcu foťáku), to vedia.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    843
    Fotografií
    1

    Co mam urobit, aby sa mi pri zasunuti media,fotaku do PC automaticky neotvaral Lightroom? Velmi s tym zatial nerobim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele bedo.
    Registrace
    Jan 2013
    Příspěvků
    70
    Fotografií
    45

    vypnúť túto funkciu v predvoľbách "Show import dialog when a memory card is detected"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Antivir123
    Registrace
    Jan 2014
    Příspěvků
    81
    Fotografií
    117

    Popř. změnit funkci automat přehrávání - ve windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    843
    Fotografií
    1

    Vdaka vam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Aktualizoval som Lightroom na verziu 5.4 - čas štartu programu sa zdvojnásobil proti predošlej verzii a nábeh je nejaký divný - váhavý. Je to stejné u Vás ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Dan7
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    412
    Fotografií
    679

    U mě je to stejné tzn. pomalé jako obvykle . Nemám už zrovna nejnovější PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík Digimanie Avatar uživatele jozkopower
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    3,354

    Dan7 - dík, už som sa obával špatnej inštalacie. Na Lightroom som prešiel z Canon DPP /RAW/ a po 2 týždňoch laborovania mi prijde skvelý. Akurát využitie systémových prostriedkov je slabé. Skúsim sa s tým pobaviť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Aug 2013
    Příspěvků
    7
    Fotografií
    45

    Jsem na tom dost podobně jako Dan. Taky už nemám nejnovější PC a tak start Lightroomu není zrovna dvakrát svižný.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Fórum: Změny v nastavení fóra
    Od Karel Polívka v sekci Provoz Digimanie
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 30-07-2018, 06:26
  2. Změny uživatelských jmen
    Od Karel Polívka v sekci Provoz Digimanie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-11-2017, 02:31
  3. FotoVýzva - změny v soutěži
    Od Karel Polívka v sekci Soutěž FotoVýzva
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 21-02-2013, 13:55
  4. Lightroom 2
    Od doki v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 21:12