24-70 Tamron vs. Nikkor
Rád bych slyšel vaše zkušenosti s těmito objektivy, chtěl bych pořídt jeden z nich, ale stále zvažuju jestli má cenu připlácet za Nikkor a nebo ne.
U tamronu mám hlavně obavu z ostrosti v krajích protože jsem už Tamron měl ( ne tento ) a ten trpěl velkou neostrostí na nižších clonách.
Objektiv potřebuju pro Nikon D610.
U tamronu mám hlavně obavu z ostrosti v krajích protože jsem už Tamron měl ( ne tento ) a ten trpěl velkou neostrostí na nižších clonách.
Objektiv potřebuju pro Nikon D610.
Měl jsem oba na D600. Koupil jsem si Nikon, po třech reklamacích pro vadu AF jsem si nechal vrátit peníze a vzápětí koupil Tamron. Ten mi slouží bez problémů dosud i na D810. Ano Nikon je někde lepší, ale někde zase vede Tamron. Ostrost na nejširším ohnisku je lepší u Nikkoru, ve středu mi to přišlo stejné, ale zase Nikkor více aberoval. Na nejdelším ohnisku vede s ostrostí Tamron. Kresba u Tamronu je lepší na nižších clonách než u Nikkoru. Nikkoru také chyběla stabilizace. Ta tady funguje skvěle. Z ruky se dá jít i na 1/5 s. Jako mínus u Tamronu beru průměr filtru 82 mm, kvalitní polarizák už něco stojí. Nicméněrozdíl v ceně je cca 17000,- Kč ve prospěch Tamronu. V kostce ve výstupech obou objetivů je minimální rozdíl a někde vede Nikkor a někde Tamron. Za o 17000,- méně peněz získáš navíc velmi účinnou stabilizaci a 5ti letou záruku.