Kompakt do 10.000,- Nikon/Canon/Olympus
Ahoj, potrebovala bych nutne poradit pri koupi noveho fotaku. Chceme vymenit starou zrcadlovku Canon za kvalitni skladny kompakt/ultrazoom.
Nase priority ted jsou:
- kvalita fotek (asi se nepriblizime zrcadlovce, ale chcem porad delat kvalitni fotky - hlavne hory, priroda, rodina), takze dobry snimac, objektiv a foceni pri zhorsenych svetelnych podminkach
- skladnost a nizka vaha (max 300g)
- dostatecny opticky zoom
- HDMI, USB + WIFI (bylo by fajn to propojit na 3D TV), kdyztak i GPS (ale neni nutne)
- dostatecna vydrz
- video neni tak dulezite, mame dobrou skladnou kameru
mam uz nejake tipy, ale nevim jestli byste je doporucili (a ktery nejvic) ci pripadne jine...chcem se drzet znacek Nikon/Olympus/Canon
Olympus SH-1
Nikon coolpix S9700
Canon powershot SX700 HS
Diky predem za jakekoli doporuceni!!!
Katka
Nase priority ted jsou:
- kvalita fotek (asi se nepriblizime zrcadlovce, ale chcem porad delat kvalitni fotky - hlavne hory, priroda, rodina), takze dobry snimac, objektiv a foceni pri zhorsenych svetelnych podminkach
- skladnost a nizka vaha (max 300g)
- dostatecny opticky zoom
- HDMI, USB + WIFI (bylo by fajn to propojit na 3D TV), kdyztak i GPS (ale neni nutne)
- dostatecna vydrz
- video neni tak dulezite, mame dobrou skladnou kameru
mam uz nejake tipy, ale nevim jestli byste je doporucili (a ktery nejvic) ci pripadne jine...chcem se drzet znacek Nikon/Olympus/Canon
Olympus SH-1
Nikon coolpix S9700
Canon powershot SX700 HS
Diky predem za jakekoli doporuceni!!!
Katka
Ani jsem ty odkazované foťáky neotvíral, ani je neznám, jen předpokládám, že mají výtečný zoom. Jestli chceš dobré fotky, tak na zoom zapomeň.
Doporučit se dá Canon G15(16), Olympus XZ-2, Fuji X10(20), Panasonic LX7, Nikon P7800, Sony RX100. Možná některé ceny přelezou, ale to si vyfiltruj sama.
Doporučit se dá Canon G15(16), Olympus XZ-2, Fuji X10(20), Panasonic LX7, Nikon P7800, Sony RX100. Možná některé ceny přelezou, ale to si vyfiltruj sama.
ani jeden z nich :) a jestli chces pokracovat dal ve vyberu, musis si vybrat mezi kvalitou (sony RX100, oly XZ-2, pana LX7, nikon P7800, fuji X10...) nebo zoomem (vyse vyjmenovane a spousta ostatnich) anebo priplatit za olympus stylus 1. Zalezi co je pro vas skladne?!
proc ani jeden z nich? mohl bys prosim uvest duvody?
olympus xz-2 jsem koukala...proc zrovna ten?
Nikon P7800 stoji pres 13000 a vazi skoro 400g tak ten urcite ne, plus nema HDMI
diky!
olympus xz-2 jsem koukala...proc zrovna ten?
Nikon P7800 stoji pres 13000 a vazi skoro 400g tak ten urcite ne, plus nema HDMI
diky!
[QUOTE=ores;31657]proc ani jeden z nich?[/QUOTE]
Protože jsem ani o jednom nikdy neslyšel... Nahodil jsem pár slušných kousků, gramáž v hlavě nenosím a googlit v čem je který z tvého výběru špatný se mi nechce :eek:
Protože jsem ani o jednom nikdy neslyšel... Nahodil jsem pár slušných kousků, gramáž v hlavě nenosím a googlit v čem je který z tvého výběru špatný se mi nechce :eek:
ten Canon G15 se mi docela libi...
nechceme neskladny velky fotak (+-300g) ale zaroven nejaky co dela kvalitni fotky...ktery snimac je lepsi...BSI-CMOS nebo CMOS?
laicky dotaz...neni 4-5x opticky zoom moc malo???
---------- Doplněno v 14:26 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:23 ----------
vsechny tyto modely Olympus SH-1/Nikon coolpix S9700/Canon powershot SX700 HS jsou celkem novinky v kompaktech a nemely spatne recenze...
nechceme neskladny velky fotak (+-300g) ale zaroven nejaky co dela kvalitni fotky...ktery snimac je lepsi...BSI-CMOS nebo CMOS?
laicky dotaz...neni 4-5x opticky zoom moc malo???
---------- Doplněno v 14:26 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:23 ----------
vsechny tyto modely Olympus SH-1/Nikon coolpix S9700/Canon powershot SX700 HS jsou celkem novinky v kompaktech a nemely spatne recenze...
byla bych moc rada kdyby mi nekdo podal relevantni info proc ten ktery fotak na zaklade recenzi a hlavne faktu...
diky predem
diky predem
Je to tu stale dokola. Chces kvalitny snimac a fotit za zhorsenych svetelnych podmienok a vyberas modely s malickym cipom a slabou svetelnostou.
tak prosim porad ktery bys bral z tech hlavnich parametru co jsem uvedla...
---------- Doplněno v 14:41 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:37 ----------
myslim ktery jiny bys doporucil
---------- Doplněno v 14:41 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:37 ----------
myslim ktery jiny bys doporucil
Chápu, že tomu chceš rozumět a že jsi laik. Ale vysvětlovat vazby jednotlivých veličin a parametrů je nad moje síly. Ostatně načerpat info a pochopit, je na pár večerů. Tady v magazínu většina uvedených aparátů prošla recenzemi a taky je tu seriál Doporučené aparáty.
To přijmi jako fakt nebo začni googlit (např. fotoroman) a studuj...
To přijmi jako fakt nebo začni googlit (např. fotoroman) a studuj...
Asi nerozumiem otazke. Myslis, ktory by som vybral z tych troch tebou navrhovanych a podla tvojich parametrov?
Ktory by som doporucil? Dostala si par tipov, asi len tie. Vyberaj nieco z kategorie tzv. profikompaktov, alebo csc. Respektive aby to malo cip velkosti aspon 1/1,7" a svetelnost 1,8 maximalne 2,8. Vynimkou je snad len xz-10- to je asi momentalne najlacnejsi a este slusny kompakt.
Mozno by sa oplatilo pozerat pi Olympuse E-PL3 s dvoma objektivmi v sete s 14-42 a zoomom myslim 40-150. Je to ale i tvojich prioritach, vlacit so sebou 2 objektivy ... pripadne asi maju aj nejaky univerzalny zoom, ale si presne nespominam na rozsah.
Jestli chteji skladny kompakt a maji zrcadlovku tak asi tezko sebou chteji neco tahat...spis by mne zajimalo proc mas zrcadlovku a neznas zakl.veliciny. Proc a jak sis tu zrcadlovku kupovala? Nekdo tady mel spravny point najit si zakladni vztahy a veliciny foraku a fotografovani. Na netu je spousta clanku se zakl.info jak vybirat fotak tam bych zacal. Ty kapesne UZ maji moc maly snimac moc velke rozliseni na tak maly snimac a moc velky zoom, proto zadny z nich s cistym svedomim nedoporucim
[QUOTE=rousini;31663]Chápu, že tomu chceš rozumět a že jsi laik. Ale vysvětlovat vazby jednotlivých veličin a parametrů je nad moje síly. Ostatně načerpat info a pochopit, je na pár večerů. Tady v magazínu většina uvedených aparátů prošla recenzemi a taky je tu seriál Doporučené aparáty.
To přijmi jako fakt nebo začni googlit (např. fotoroman) a studuj...[/QUOTE]
pokud nechce cvakat fotky od boku jako japonský turista, tak jí nějaké to studium stejně nemine. Mimojiné koukat po poměrně slušném přístroji a pak cvakat hlava nehlava postrádá smysl.
Možná..... bych to vzal obráceně. Nejdřív si něco přečetl a pak podle toho vybíral
To přijmi jako fakt nebo začni googlit (např. fotoroman) a studuj...[/QUOTE]
pokud nechce cvakat fotky od boku jako japonský turista, tak jí nějaké to studium stejně nemine. Mimojiné koukat po poměrně slušném přístroji a pak cvakat hlava nehlava postrádá smysl.
Možná..... bych to vzal obráceně. Nejdřív si něco přečetl a pak podle toho vybíral