jaký objektiv pro 500D (70-300+)
Ahoj,
je před vánoci a vybírám nějaký levný objektiv klidně i z druhé až sté ruky do 5000kč
zatím jsem našel třeba tento který je celkem opěvovaný ale nevím no...
Minolta 100-300/4,5–5,6 APO
máte nějaký tip na zoom objektiv? něco mezi 70-300(400) ?
díky
je před vánoci a vybírám nějaký levný objektiv klidně i z druhé až sté ruky do 5000kč
zatím jsem našel třeba tento který je celkem opěvovaný ale nevím no...
Minolta 100-300/4,5–5,6 APO
máte nějaký tip na zoom objektiv? něco mezi 70-300(400) ?
díky
Předpokládám že jde o Canon 500D - A-mount objektivy na něj bohužel nenasadíš, i kdyby existoval adaptér bylo by to dost nekomfortní a s problematickou obrazovou kvalitou (generálně to ani není moc proveditelné technicky kvůli hodně podobným rozměrům).
Do pěti tisíc je to dost těžké, a to i bazarově. Když pominu opticky mizerné pokusy jako laciné 70-300 od Sigmy a Tamronu, nebo Canon 75-300 III, tak toho moc nezbývá. Do těch pěti jsem aktuálně viděl na Paladixu 75-300 IS USM, který je dost podobný 75-300 III a má i podobnou kvalitu, ale aspoň má ultrazvukový ostřící motor a stabilizaci. Opticky líp je na tom 55-250, do 200 mm se s ním dá počítat, samozřejmě je kratší ale zase dokáže udělat slušnou fotku. Spíš bych ještě trochu přidal, za cca sedm tisíc se dá sehnat 70-300 IS USM což není nějak nadprůměrný model ale určitě na jiné úrovni než ty levná telata. Dokonce tam za 7 tisíc je i Tamron 70-300 VC, což je snad vůbec nejzajímavější volba, a to jak výkonově tak opticky.
Do pěti tisíc je to dost těžké, a to i bazarově. Když pominu opticky mizerné pokusy jako laciné 70-300 od Sigmy a Tamronu, nebo Canon 75-300 III, tak toho moc nezbývá. Do těch pěti jsem aktuálně viděl na Paladixu 75-300 IS USM, který je dost podobný 75-300 III a má i podobnou kvalitu, ale aspoň má ultrazvukový ostřící motor a stabilizaci. Opticky líp je na tom 55-250, do 200 mm se s ním dá počítat, samozřejmě je kratší ale zase dokáže udělat slušnou fotku. Spíš bych ještě trochu přidal, za cca sedm tisíc se dá sehnat 70-300 IS USM což není nějak nadprůměrný model ale určitě na jiné úrovni než ty levná telata. Dokonce tam za 7 tisíc je i Tamron 70-300 VC, což je snad vůbec nejzajímavější volba, a to jak výkonově tak opticky.
kupovat bazarový Tamron 70-300VC je imho prostě blbost... Nový se zárukou lze pořídit od cca 9200Kč - takže bazar za 7000 je prostě úlet
(PS někdy před jarem bude tenhle objektiv i v mý výbavě :) )
(PS někdy před jarem bude tenhle objektiv i v mý výbavě :) )
[QUOTE=Begy_cz;34690]kupovat bazarový Tamron 70-300VC je imho prostě blbost[/QUOTE] Jak pro koho, když je tvůj rozpočet mnohem níž než cena nového, a každá koruna se počítá, je to dobrá možnost jak ušetřit (zvlášť když je nepoužívaný v zánovním stavu). Já bych třeba taky šel rovnou do nového, protože dva tisíce nepovažuji za radikální rozdíl, ale každý není takový nadšenec jako my.
tak třeba se povede najít za 5500-6000 si ho holt koupim až po vánocích no... občas se najde člověk co prodává věc o které ani neví jakou má hodnotu, už jsme takhle kupříkladu koupil 22" palcovej monitor ještě 4 měsíce v záruce za 500kč ... ale každopadně díky za tip na určitý model...
no nadšenec, řekněme amatér co rád fotí ale neleze kvůli fotce na skálu a netráví půl den na jednom místě kvůli světlu, prostě fotim to co se mi líbí nebo mě zaujme, nic náročnýho
teď mám sigmu 17-70 a popravdě mi přijde fajn tak třeba něco v podobný úrovni v navazujícím rozsahu 70-nekonečno :D
tu sigmu jsem koupil i s foťákem za cca. 6000 ..
no nadšenec, řekněme amatér co rád fotí ale neleze kvůli fotce na skálu a netráví půl den na jednom místě kvůli světlu, prostě fotim to co se mi líbí nebo mě zaujme, nic náročnýho
teď mám sigmu 17-70 a popravdě mi přijde fajn tak třeba něco v podobný úrovni v navazujícím rozsahu 70-nekonečno :D
tu sigmu jsem koupil i s foťákem za cca. 6000 ..
Ano to je on, jen je dobré si ho před koupí vyzkoušet jestli normálně funguje, pokud je to tedy možné, ale neměl by s ním být problém.