Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Ukládání dat na externí disk

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele kubusf
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    49
    Fotografií
    59

    Už jste také potřebovali "vyprázdnit" na dovolené kartu a nechce se Vám nosit sebou celý comp? Nebo pořizovat další a další karty do foťáku? Kdysi na Digimánii byl zveřejněný článek o externím disku, kam se dá karta krásně vysypat a jet nanovo. viz: [url]http://www.digimanie.cz/externi-disk-se-cteckou-pametovych-karet/308[/url] . Napadlo mě se kouknout, jak že je to dneska. A hele: jde to taky.... a podle mě už i ta cena by se dala docela skousnout. [url]http://www.cnews.cz/wd-ma-externi-disk-s-wi-fi-cteckou-karet-fotky-nahrajete-i-bez-pc[/url]
    Používáte někdo něco podobného?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    postupem času se mě podařilo nastřádat hrst SD karet, takže přesypávání karet na disk neřeším.
    Jentak z hlavy mám něco přes 100Gb kapacity

    tuším se to tu už někde řešilo. Ve foťáku mám dvě 16Gb karty a naplnit byť jen jednu už dá celkem práci. A upřímě řečeno radši sebou potáhnu dvě karty navíc než disk + kabely a napájecí adaptér....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík Digimanie
    Registrace
    Dec 2012
    Příspěvků
    1,300
    Fotografií
    71

    budete se asi smat, ale ja si k mobilu poridil microUSB->SD/microSD adapter za $1, takze na dovolene neni problem rychle a bez WIFI presypat obsah karty primo do interniho uloziste telefonu, kde mam mista dost mne to s tim diskem taky prijde uz ujety, staci ze na dovcu musim tahat fotak s nabijeckou, mobil s nabijeckou a jeste nejakou obludu s adapterem...to uz fakt ne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele nephilim
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    353
    Fotografií
    91

    Kdysi jsem měl takový externí HDD, ale jak stoupaly velikosti fotek a klesaly ceny paměťových karet, tak jsem si raději nakoupil více karet. V současnosti mám ve foťáku založené dvě 64GB a v záloze 2x32GB a 2x16GB, plus nějaké "zbytky" o kapacitách od 2GB do 8GB. Upřímně, mám spíš opačný problém, a sice, karty střídat, abych je opotřebovával rovnoměrně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    396

    Proč by se měly karty opotřebovávat rovnoměrně? Aby odešly všechny najednou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele kubusf
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    49
    Fotografií
    59

    Jo... 2x 16 Gb se normálně naplní fakt těžko. Já jsem občas venku víc dnů a fotím sekvenčně a do RAW... a to to pak leze. Ale při dnešních kapacitách karet to stejně ani tak není o jejich nedostatečném obsahu. Osobně mám radši kapacitně menší a víc, než dvě maxikarty...těch 16Gb myslím je pro mě tak max... Stejně když, příjdu domů tak to vyndám z foťáku a snažím se nové focení použít jiné nachystané...už kvůli přehledu...
    Jasně že karta dobře uložená v brašně je lehčí, než disk ( baterku to má myslím svou vevnitř - tak adaptér se tahat nemusí ), jen mi pořád ty SD karty přijdou takové subtilní. Prostě mám dojem, že data uklizený na disku by mohly být ve větším bezpečí, než na odložené kartě. Mně sice ještě žádná nechcípla, ale jednou to jistě přijde :-))) Príma je možnost kopírovat - zálohovat to přímo při focení z SD1 na SD2, když to foťák umí - tak nějaká ta jistota tam je. Tam by se myslím užila i ta maxikarta. :-) Těch možností a přístupů je jistě vícero a každý to děláme jak nám to vyhovuje. Jen mě zaujalo, že se takový disk objevil znovu po létech v nabídce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    16Gb mám protože cenový rozdíl mezi 8 a 16 nestojí za řeč. Navíc sehnat dnes 8Gb kartu začíná být pomalu fuška
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele kubusf
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    49
    Fotografií
    59

    chi....to máš prawdu...asi v tom bude ten "vývoj" ... :-D . Já mám třeba flešku a ta má 1Gb...a stačí mi Jen si připadám dost divně, když kdejaká klíčenka má dneska čtyřiašedesát... :-D
    Dost se taky obávám, že až ty 8ky dojdou tak jednou dám do foťáku kartu a na displeji naskočí to -E- ...obdobně to totiž dělá moje autorádio, když mu nabídnu 16Gb SD kartu s Mp trojkama.....že bych si měl koupit nový.... ;-)))
    Což mně vede k otázce: Zkoušel někdo do 7000ky dát i něco většího než 64Gb? Jak velkou to vlastně umí?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel Digimanie Avatar uživatele Begy_cz
    Registrace
    Sep 2013
    Příspěvků
    539
    Fotografií
    48

    dle specifikace Nikonu:
    Ukládání dat – média Paměťové karty SD (Secure Digital), SDHC a SDXC - takže by to mělo umět i přes 256Gb

    osobně bych spíš uvítal podporu UHS, aby to stíhalo zapisovat při sériovým snímání

    více info híííír: http://www.nikon.cz/cs_CZ/product/di...consumer/d7000
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Ukládání do JPG - rozdíly
    Od jonashredblocks v sekci Software pro úpravy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-03-2014, 13:37
  2. Chba při ukládání fotek do mobilu
    Od J.Plodek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-06-2012, 09:36
  3. Ukládání fotek v serii na CF Canon 7D
    Od Klfree v sekci Zrcadlovky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 20:39
  4. Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 18-09-2009, 16:15