Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: SpeedLite 580EX II & EOS 70D

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    175
    Fotografií
    61

    Zdravim mamtu takovy problem .. snazim se odpalovat Speedlite 580EX II pomoci bezdratu na eos 70D. Blesk je mimo aparat .. nasaven na ETTL, kanal 1 (stejny je nastaven v tele), slave. Ve fotoaparatu mam vestaveny blesk nastaveny presne podle manualu ktery postuju .. problem je v tom ze podle manualu by mel blejsknout jen ten speedlite ale me blejskne i ten vestavenej .. kde delam chybu ? Proste chci docilit toho aby zablesk sel jen ze speedlitu a ne z vestaveneho blesku ..

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 001.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 398.7 KB 
ID: 1410
    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 002.jpg 
Zobrazení: 119 
Velikost: 435.1 KB 
ID: 1411
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2014
    Příspěvků
    166
    Fotografií
    5

    No ten vstavany ti ho predsa odpali sekvenciou zableskov v ktorej su presne tie ettl inormacie (ktore ty postrehnes ako jeden zablesk)
    Nie ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Cejpatka
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    221
    Fotografií
    2

    Neděláš chybu nikde. Jen si špatně vykládáš manuál či nechápeš, na jakém principu to funguje. V manuálu není nikde není napsáno, že "...by mel blejsknout jen ten speedlite...", naopak je tam napsáno: "...při fotografování s bezdrátovým bleskem nezapomeňte zvednout vestavěný blesk..." Proč? Protože vestavěný blesk na těle svým zábleskem ovládá a spouští ten externí. Nefunguje to ve smyslu rádiového ovládání, ale opticky "blikáním", blesky na sebe "musí vidět".
    Více např. zde: http://www.fotoroman.cz/techniques3/flasha_remote.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    175
    Fotografií
    61

    ˝Aha tak jsem zase o neco chytrejsi ... a jeste jedenhloupej dotaz .. ten vestaveny blesk ma vysledny dopad na porizovanou fotografii neboprobiha pred blejsknutimtoho speedlite ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    396

    Odkdy se pro optické odpalování slave blesku vybírá kanál, pánové?

    Podívej se na možnosti posledního nastavení - Skupina záblesků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    175
    Fotografií
    61

    Nevim .. ja to nastavoval poprve tak mi prislo logicky dat tam stejny cislo jako je nastaveny na blesky ..kdyz uz jsou obe ty hodnoty v menu pristupny a daji se nastavovat .. Nerikam ze je to nutny
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel Digimanie
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    396

    Hmm, tak jsem si nastudoval návod a Canon to asi jinak neumí? Jestli má interní blesk také exponovat se nastavuje o kus výš, takhle by exponovat neměl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Cejpatka
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    221
    Fotografií
    2

    Citace Původně odesláno od Pavel Matějka Zobrazit příspěvek
    Odkdy se pro optické odpalování slave blesku vybírá kanál, pánové?
    A proč ne? Výběrem jiného komunikačního kanálu se neodpálí blesky případného vedle stojícího fotografa.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Fujifilm S200EXR + blesk Yongnuo YN-560 Speedlite
    Od thewolf001 v sekci Blesky a osvětlení
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 23-12-2011, 00:09