Tazatel: Jirka
Znění dotazu: Dobrý den, mám vybraný kompakt Canon PowerShot G16 za cca 10000 Kč a teď
jsem našel za stejnou cenu Sony CyberShot DSC-RX100. Jaký je váš názor na to, který koupit.
Děkuji
Tazatel: Jirka
Znění dotazu: Dobrý den, mám vybraný kompakt Canon PowerShot G16 za cca 10000 Kč a teď
jsem našel za stejnou cenu Sony CyberShot DSC-RX100. Jaký je váš názor na to, který koupit.
Děkuji
Záleží na tom, co od fotoaparátu chceš a očekáváš. Chceš-li např. solidní zoom nebo makro, je určitě lepší volbou G16. V ostatních případech bych bral RX100.
Neznám G16 ani RX100, ale mám RX100III a RX100 prý je taky skvělý. Navíc se vejde do každé kapsy a po nalepení originálního gripu se o dost lépe drží. Fotím skoro denně a kupodivu nemám problém ani s ovládáním a nastavením, je to okamžik a Sony myslím dost přemýšlelo, jak ovládání téhle krabičky cigaret zoptimalizovat.
Jirka uz na to asi prdiRX100 jsem napsal spis jako rychly vyber bez jakekoliv uzitecne informace od tazatele
Znate tu hru jak si rychle vybrat: vlevo nebo vpravo, slane nebo sladke...RX100 nebo G16: RX100
![]()
G16 by byl výborný, kdyby měl lepší autofokus, ten je zřejmě úmyslně špatný, aby bylo v příštím modelu co zlepšovat...