Tazatel: Bartoš Petr
Znění dotazu: Dobrý den, uvažoval jsem nad koupí Olympusu E-PL5, ale dnes jsem narazil na novější E-PL7.
Stojí za to si koupit E-PL7 nebo je to zbytečnost? Když kouknu na rozdíly v parametrech, tak jsem narazil na odlišnosti v displei (E-PL7 má TFT, ale nevím, v čem je lepší) a má i kovové tělo - jen nevím, jestli to je pouze z designového hlediska.
Díky za tipy.
Fotovýbava, které se dotaz týká: olympus e-pl7
olympus e-pl5
Znění dotazu: Dobrý den, uvažoval jsem nad koupí Olympusu E-PL5, ale dnes jsem narazil na novější E-PL7.
Stojí za to si koupit E-PL7 nebo je to zbytečnost? Když kouknu na rozdíly v parametrech, tak jsem narazil na odlišnosti v displei (E-PL7 má TFT, ale nevím, v čem je lepší) a má i kovové tělo - jen nevím, jestli to je pouze z designového hlediska.
Díky za tipy.
Fotovýbava, které se dotaz týká: olympus e-pl7
olympus e-pl5
E pl7 má vyššie rozlíšenie displeja.Keď som ich porovnával, sedmička sa mi zdala lepšie spracovaná, krajšia, hlavne mechanizmus naklápania displeja. Epl 5 mal V ňom určitú vôľu a pôsobilo to oproti sedmičke lacným dojmom. Ostatné rozdiely ma teraz nenapadajú. Fotí to rovnako.
přítel si koupil E-PL7 a vypadá fakt luxusně, ale rozdíly ve výsledných fotografiích se základním objektivem nevidím extra velké;)
Mimo ten vzhled, displej a wifi jde o to samé, ovšem cenový rozdíl je tak malý že pokud se ti líbí zpracování a design, tak proč ne.
Ešte má trojosú stabilizáciu, päťka tuším len dvojosú.
---------- Doplněno v 11:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:01 ----------
http://www.fotoskoda.cz/olympus-e-p5-cerny-14-42mm-40-150-r-4-5-6-student/
Zaujímavá ponuka.Asi predvádzačka.
---------- Doplněno v 11:04 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 11:01 ----------
http://www.fotoskoda.cz/olympus-e-p5-cerny-14-42mm-40-150-r-4-5-6-student/
Zaujímavá ponuka.Asi predvádzačka.
[QUOTE=Komo;36070]Ešte má trojosú stabilizáciu, päťka tuším len dvojosú.[/QUOTE] Vylepšená co je i v E-M10, s o 0,5EV lepší účinností (už ta dvojosá měla průměrnou účinnost, ale určitě lepší než nic). Stejně tak AF je v podstatě stejný, ale s víc body, a softwarově upravené jsou i měření, rozsah citlivosti i kompenzace expozice, a vyvážení bílé, trošku kapacitnější baterie, malá milá vylepšení která uživatel amatér ani nezpozoruje. Hlavně že měli u Olympusu rozum a nenacenili jako nový model sedmičku na dvacet tisíc jak bylo dřív zvykem, je jen o trochu dražší než 5/6 a dá se o ní vážně přemýšlet.