Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Kompakty: kompakt na řidítka

Neregistrovaný (0)|6.2.2015 11:56
Tazatel: tomasnakole

Znění dotazu: Ahoj, na netu je spousta držáků foťáků na řidítka, ale nikde jsem nenašel někoho, kdo by s tím natáčel. Dalo by se to používat dlouhodobě? nebo třeba občas na nějakou vyjížďku? Ne v terénu, ale jen na silnici. Jde mě spíše o to, jestli tomu nevadí otřesy nebo tak. Díky

Fotovýbava, které se dotaz týká: Panasonic Lumix DMC FS28
kultus (1295)|6.2.2015 15:28
Ja bych to urcite nepouzival ani na silnici, staci jama nebo neco ceho si nevsimnes a muze to podle mne nadelat paseku. A k cemu to na ty riditka kola potrebujes, dokumentace cesty, jako cernou skrinku :)? Na tohle ti staci i pripevnit mobil, kde se podle mne nic s HW fotaku nestane. Podlozene to samozrejme nicim nemam, na sve veci si davam bacha, ale optice a vnitrnostem ty razy urcite prospivat nebudou. Na tohle jsou specialne urceny produkty, ktere to snad snesou (GoPro a pod.). Dokonce bych rekl, ze i mobily stredni tridy snad delaji lepsi videa nez levne kompakty...
Neregistrovaný tomasnakole (0)|6.2.2015 16:04
Chtel bych to na obcasne natoceni cesty, nebo treba pri vicedennim vyletu, ze bych natocil kus zajimave cesty nebo tak, jinak s tim mobilem, mel jsem z dealextreme drzak na mobil http://www.dx.com/p/adjustable-universal-bicycle-mount-for-cell-phone-gps-pda-gadgets-15544#.VNTW-PmG_T8 a po par km se to pri malem otresu zlomilo. Myslel jsem, ze by neco takoveho http://api.ning.com/files/vKmFfYPpPEhul7BxRNWCQptlIsDCl3eMxNozlvk0grKSGx4lZawYDCTpMtZMd9s4uvdIR0cgICVruN-Nwq1qFMfcESS4vNwd/cameramount.JPG mohlo drzet vic. A za nejakou outdoorovou kameru se mi nechteji utracet penize, na to obcasne natoceni je to skoda.
kultus (1295)|6.2.2015 16:42
to chapu, ja mel na mobil naklapavaci drzak presne na muj typ telefonu za asi stovku, jedinkrat mi z toho vypadl mobil a i to mou chybou (skocil jsem z vysokeho obrubniku :D ). Od te doby jsem ho pojistoval 2ks silne gumicky po stranach a mobil i drzak vydrzel i na polnych, lesnych cestach vubec jsem je nesetril. Takze delej jak myslis, mobil jo, fotak bych takhle nemucil. Max na opravdu rovne ceste a pomalu, takove omezeni uz ale pri tvem pouziti zrejme ztraceji smysl. Takze jen na vlastni zodpovednost ;-)
Neregistrovaný tomasnakole (0)|6.2.2015 16:50
A co to bylo za drzak? byl to drzak, ve kterym se dala i natacet cesta, nebo to bylo spise na navigaci, jako ten muj drzak. Ten drzak na mobil, co jsem sem daval ja, ten jsem mel spise na mapy (jako navigaci).
kultus (1295)|6.2.2015 18:03
To co jsi postnul byl to nejhorsi co jsem mel, sice to bylo do auta na husim krku, ale ta univerzalni nastavovaci cast odesla hned. Vubec to nedrzelo. Na kolo bych to nedaval ani nahodou.

Co ja mel tak drzak s otocnym kloubem. Samozrejme pro navigaci, ale pri trose sikovnosti se dal natocit tak, aby se dala tocit i cesta. Melo to vyrez na kameru. No nevyhoda muze byt, ze se nedelaji na kazdy mobil, ale typicky pro top telefony nebo oblibene telefony stredni a nizsi tridy, ktere se dobre prodavaji. Jinak by to pro ne nemelo smysl.

Co neco takoveho? Nemam to odzkousene, ale jako kutil bych si to pojistil proti padu a hotovo...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

anebo...

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

anebo tohle, akorat najit jen ten drzak na bike at to neni zbytecne drahe......

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Ted na leto bych si pro Lg G2 koupil tohle (na samsung i8910, Sony Ericsson X10 nebo SGS2 jsem mel to same s jinou vanickou pro konkretni telefon):

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Vypada to labilne, ale jak rikam dve gumicky a mam to pojisteny. Kdyby ti vadila moznost odreni telefonu, koupil bych neco univerzalniho jak jsem posnul vyse. Nebo do toho drzaku pro konkretni model narvat telefon i v pryzovem pouzdre za $1 a nemusim se bat oderku od plastu (horni packu bych urizl a nahradil gumickama). Za ty prachy "no nekup to".
Neregistrovaný tomasnakole (0)|7.2.2015 11:28
Díky, tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] vypada docela dobre, uz jsem na nej taky na ebay narazil. Zalezi ale na tom, jak moc kvalitni bude ten kloub, aby se nepovoloval a aby tam byla pevna pruzina, ktera drzi mobil. Díky moc, nejspis zkusim koupit tenhle.
Rellik (1136)|7.2.2015 12:40
[QUOTE=;36572]A za nejakou outdoorovou kameru se mi nechteji utracet penize, na to obcasne natoceni je to skoda. [/QUOTE]Pokud to chceš na občasné točení pouze videí, tak zkus projít ebay a najít si kameru do auta, která má Full HD rozlišení a máš vystaráno. taková kamera stojí cca 500,- a nemusíš řešit nějaké držáky... Stačí ten originální držák přišrubovat na držák od světla nebo ... ;)
Jednomu kolegovi v práci jsem kupoval tuto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Má i zabudovaný 5Mpx fotoaparát. Nahrává i se zvukem. Přes den video vypadá slušně, v noci je to horší, ale to je i u klasického foťáku... Navíc je malá a lehká, takže nějaké orřesy ji jen tak neuvolní... :) Přidal bych i testovací video z této kamerky, ale už je nemám...
Neregistrovaný tomasnakole (0)|7.2.2015 12:52
Ta kamera ma ale malou baterku 240mAh, ta asi moc dlouho nevydrzi. Ja asi zustanu u te klipsny na mobil, jak jsem psal vyse. Mozna si jednou poridim sj4000 az budu mit zbytecne 2000,-
Rellik (1136)|7.2.2015 13:01
[QUOTE=Neregistrovaný tomasnakole;36611]Ta kamera ma ale malou baterku 240mAh, ta asi moc dlouho nevydrzi. Ja asi zustanu u te klipsny na mobil, jak jsem psal vyse. Mozna si jednou poridim sj4000 az budu mit zbytecne 2000,-[/QUOTE]
No dodělat externí napájení je otázka jednoho nepotřebného USB káblíku a tří tužkovek (nebo plochou baterku). Mám tak udělané externí napájení k mobilu když jsem někde dlouho mimo elektrickou síť... http://www.gme.cz/akupack-4v8-nicd-1-8ah-p540-331 + USB kablík
Neregistrovaný tomasnakole (0)|7.2.2015 13:19
Na to jsem zapomel :), uz jsem o tom take premyslel, poridit si to na kolo jako napajeni pro mobil, ktery pouzivat jako mapu pri ceste do neznama. jeste o tom popremyslim a vyzkousim, co mi bude vyhovovat. Díky.
Rellik (1136)|7.2.2015 15:50
Zrovna teď testuju nový modul pro nabíjení nejen mobilu z externího akupacku. Abych nebyl limitován 5V na baterii, koupil jsem z ebay právě toto. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Vstupní napětí může být až 60V a výstupní jde volitelně nastavit tím malým modrým trimrem uprostřed. Na výstupu pak jde tedy nastavit 3-60V. Tím můžu použít i výkonnější baterii například http://www.gme.cz/oloveny-akumulator-shimastu-npg4-5-12-12v-4-5ah-p540-190 Což určitě vydrží minimálně týden... :)
Jinak ten modul stojí cca 60,- [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
Milan Šurkala (3381)|7.2.2015 19:28
[QUOTE=Neregistrovaný tomasnakole;36611]Ta kamera ma ale malou baterku 240mAh, ta asi moc dlouho nevydrzi. Ja asi zustanu u te klipsny na mobil, jak jsem psal vyse. Mozna si jednou poridim sj4000 az budu mit zbytecne 2000,-[/QUOTE]

Tak napájení se dá přes USB snadno vyřešit nějakým powerbankem, třeba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] s 10400mAh