Canon SX400
Je to levny ultrazoom,ale docela skladny a chvalej objektiv.Ted je za ctyrku a co mu rikate...a jina alternativa na vylety v této cene?
Tak pro tebe mozna jo,jestli makas se zrcadlem.Jasne ze to není zadna slava,myslel jsem v tyhle cenovy relaci.Za desitku by bylo samo lepe.Neff ho az tak nesetrelil,pro nenarocne...Jen se ptam na názor zkusenejsich..dik
No urcite nemusi az tak velkej.Ted mam Canona A3150 jen 4x.Na tohle jsem nahodou narazil v krame a krasne se drzi a je skladnej na kolo.Jeste tu jsou Oly SZ17,Nikon S7000,Fuji 4700-4800,Canon SX 600. Tenhle nemá az tak spatny parametry za ctyrku a Neff ho docela neshodil a chvalil objektiv.
Len tak zbežne som pozrel parametre tvojho Canona a je dosť pravdepodobné, že kúpou sx 400 si obrazovo veľmi nepolepsis,ak vôbec. A to Neffovo hodnotenie si ja vysvetľujem opačne. Najvýstižnejšie je vyjadrenie: použiteľný len za pekného počasia. Objektív chváli,ale zrejme v rámci danej kategórie, aj to iba na krátkom konci. Inak je to(papierovo) katastrofa. Malý senzor,veľa megapixelov, nízke použiteľné ISO, zlá svetelnosť. Osobnú skúsenosť ale nemám.
Není to nic moc. Dostaneš co zaplatíš, a to v případě low-end produktů opravdu není moc. Zoom se jistě hodí, ale jen za nějakou cenu. A tady je příliš velká. Doporučím výběr stroje s menším zoomem a větším snímačem.
Jasne ze myslel v této kategorii,jinak mas pravdu.Stara A3100 me stala asi 2300,- a ma lepsi parametry nez dnesni krabička za 5litru.To je pani k posr.ni,resil jsem to i se Surkalou.Vloni jsem na kole rozstrelil ten muj,ale oni mi ho pak spravili na AWH servisu-doporučuju.No a k tem ostatním se nevyjadřujete,myslim ze mají stejne ne-li horsi udaje.