Tazatel: Kolář
Znění dotazu: Dobrrý den, prosím praktiky o radu.
Čip Pentaxu K-50 se stabilizovaným čipem jsem dosud čistil "oklepáním", případně ofukem balónkem.
To už nyní nestačí, takže uvažuji o koupi čistící sady s gelovou adhezní tyčinkou, ale mám strach, abych nepoškodil mechanismus stabilizace - na instruktážním videu je vidět, že přítlak/síla odtržení není (logicky) úplně malá.
Nebo se pohybuje jen čip pod pevným aa-filtrem?
Díky za rady
Fotovýbava, které se dotaz týká: Pentax K-50
Znění dotazu: Dobrrý den, prosím praktiky o radu.
Čip Pentaxu K-50 se stabilizovaným čipem jsem dosud čistil "oklepáním", případně ofukem balónkem.
To už nyní nestačí, takže uvažuji o koupi čistící sady s gelovou adhezní tyčinkou, ale mám strach, abych nepoškodil mechanismus stabilizace - na instruktážním videu je vidět, že přítlak/síla odtržení není (logicky) úplně malá.
Nebo se pohybuje jen čip pod pevným aa-filtrem?
Díky za rady
Fotovýbava, které se dotaz týká: Pentax K-50
Co treba male mnozstvi lihu a vatova tycinka? Jemne prelesteni bez tlaku byva obvykle ucinne a bezpecne.
Gelové tyčinky se vůbec neboj. Rozhodně se ale vyhni tomu sahat na snímač čímkoliv "chlupatým", např. vatovou tyčinkou. Tolik bordelu, který podobné věci zanesou na snímač se jen tak nevidí.
[QUOTE=kultus;39390]Co treba male mnozstvi lihu a vatova tycinka? Jemne prelesteni bez tlaku byva obvykle ucinne a bezpecne.[/QUOTE]
Vatovú tyčinku v žiadnom prípade nepoužívat, to je cesta do pekla. Ja používam ofukovací balonek opatrený dlhým štetcom, stredom prudi vzduch, ktorý vytvára staticky náboj a prtiťahuje nečistoti,
Vatovú tyčinku v žiadnom prípade nepoužívat, to je cesta do pekla. Ja používam ofukovací balonek opatrený dlhým štetcom, stredom prudi vzduch, ktorý vytvára staticky náboj a prtiťahuje nečistoti,
Ja vat.tycinkou cistil snimac na NEXovi pekne dlouho a na snimaci nezustavalo ani smitko, tak nevim o cem mluvite. Asi to chce umet...
[QUOTE=Pavel Matějka;39416]Kecy. Vatovou tyčinku používám bez problémů už léta.[/QUOTE]
V tom prípade máš už léta špinavý snímač.
V tom prípade máš už léta špinavý snímač.
Jasne Joehu ty to vis nejlip...kurna tohle mne fakt dostava :D nemas ty uz nahodou leta nejakou psychickou poruchu zpusobujici jasnozrivost? Ale abych nebyl pes, prispeju i tobe dobrou radou: "nemusis za kazdou cenu prispivat" ;)