Canon EOS 50D vs. Nikon D90
Zdravím opět vespolek. Jelikož prodávající nereagují :hmm (minulé téma, kde jste mi radili s výběrem mezi Nikon D3200 a Canon 500D), tak mám další kandidáty u kterých potřeboval poradit :notsure.
Je to Nikon D90 a Canon 50D. Jen upřesním, že mají cca stejně nacvakáno a jsou téměř za srovnatelnou cenu. Pouze s tím malým rozdílem, že k Nikonu by byl v ceně seťák 18-55mm.
Předem děkuji za rady.
Je to Nikon D90 a Canon 50D. Jen upřesním, že mají cca stejně nacvakáno a jsou téměř za srovnatelnou cenu. Pouze s tím malým rozdílem, že k Nikonu by byl v ceně seťák 18-55mm.
Předem děkuji za rady.
To je na dlouhé lokty :-) tyhle dva modely už jsou jiný level, pokročilé funkce a bytelná konstrukce, stavový displej. Canon je profi třída a oficiálně počasí odolný, Nikon není ale mám vyzkoušené že běžný déšť vydrží bez problému. Senzor Nikonu míň šumí a má slušný výkon, navíc je u devadesátky možné používat i starší objektivy bez vlastního AF pohonu, protože tam máš pohon z těla. Profi zaměření Canonu se nedá přehlédnout - víc křížových AF bodů, závěrka s 1/8000, rychlejší sériové snímání - ale stejně bych se rozhodl pro Nikon. Má větší dynamický rozsah, míň šumí, na rozdíl od 50D umí natáčet video, hledáček je větší, ostřících bodů je víc.
Nooo, tak uvidíme.... třeba prodávající zase nedoženu a nebo mi to někdo vyfoukne než se rozhoupu :( Jinak nacvakáno mají cca 37000 a k Nikonu je ještě BG.
Grip se určitě hodí, a 37 tisíc není pro tyhle těla nic. Ale uvidíš co další názory, doufám že se ještě někdo ozve.
Canon 50D som používal v rokoch 2008 - 2011, potom 7D. Sakini to popísal veľmi dobre, 50-déčko má lepšiu výbavu, ale výstup slabší. Asi po 4500 cvakoch odišiel modul spúšte, po výmene pracoval v pohode. V prvej verzii firmware vykazoval prístroj problém s banding - farebné pruhy v obraze, ako na vyššej citlivosti, tak pri ťahaní tieňov. Postupne sa výrobcovi podarilo neduh znížiť, ale nikdy nedošlo k úplnej náprave. Šum nastupuje rýchlejšie, ako by sme od danej kategorie prístroja očakávali. To je k negatívam, ďalej už len chvála. Myslím, že Nikon D90 má výstup o čosi kvalitnejší.
[QUOTE=zeloi;40114]díky za další rady a vysvětlení. U toho Nikonu mě trochu odrazuje menu v angličtině :notsure[/QUOTE]
- to je pár výrazov, to sa naučíš rýchlo a často je preklad nepresný až zavádzajúci, skrátka v pohode.
- to je pár výrazov, to sa naučíš rýchlo a často je preklad nepresný až zavádzajúci, skrátka v pohode.