Já nevím, zda nerozumíš tomu, co píšu nebo nechceš rozumět. Takže ještě jednou. Já nemám vůbec nic proti nastavení 1/2FL. Vůbec nic. Já jsem proti tomu, že tam vedle tohoto nastavení chybí tradiční 1/FL. To je ten problém. Když ve fotoaparátu vedle 1/FL bude 1/2FL budu tleskat, protože 1/2FL je pro určité situace užitečné nastavení, nikde neříkám, že ne a plně s tebou souhlasím. Mně vůbec nevadí 1/2FL. Vůbec ne! Mně vadí, že tam není 1/FL. Rozumíš? Nemám nic proti trvalému 1/15, nemám nic proti trvalému 1/1000, mně vadí, že jsou vybrané jen tyto možnosti, když tam chybí 1/FL. Až tam Canon dá 1/FL, bude to super, protože to bude rozšířeno o 1/15, 1/1000 a 1/FL, které jsou ve specifických situacích užitečné. Dokud tam ale chybí tradiční 1/FL, je to špatně. Vadí mi, že tam jsou tři nastavení pro speciální případy, ale chybí to základní. Já kvituju nastavení pro speciální případy, super, OK, ale dokud chybí to základní, je problém.
Sony a Panasonic ano, u Olympusu teď nevím, u Fujifilmu bych si nebyl tak jistý. Co jsem měl X-T20, tak ta házela dost různé časy a určitě se nezastavovala vždy na 1/60 sekundy. Pokud si to dobře pamatuju, na max. zoomu nezřídka házela 1/52 sekundy, na min.zoomu 1/26 sekundy.