Hádanka na uvoľnenie :)
Čo je veľmi ťažké, ba priam doslova nemožné vyfotit zrkadlovkou, pričom akýkoľvek kompakt to zvládne "ľavou zadnou" ?
No, aj to je sice pravda, ale zrovna toto som nemyslel :)
Predmetom hadanky je fotografovany subjekt / objekt / jav / scena, ktoru pred sebou vidime a chceme si ju vyfotit.
Predmetom hadanky je fotografovany subjekt / objekt / jav / scena, ktoru pred sebou vidime a chceme si ju vyfotit.
[quote=Milan Šurkala;3756]zašuměnou fotku na ISO 200? :-) jinak tohle není na uvolnění, ale pěkně na přemýšlení :-)[/quote]
To je první co mě napadlo, akorát jsem to nechtěl psát, protože busy by si zase vyskakoval, že se do něj navážím...
To je první co mě napadlo, akorát jsem to nechtěl psát, protože busy by si zase vyskakoval, že se do něj navážím...
No dobre, tak este inak: Je to nieco, co po vyfoteni akymkolvek kompaktom alebo mobilom da peknu spravne exponovanu ostru fotku (v ramci beznych ocakavanych moznosti kompaktu).
Ale pri foteni zrkadlovkou, vyfotit peknu ostru a tonalne spravne vyvazenu (nepre/podexponovanu) fotku toho niecoho je to veeelky problem.
Co je to ?
Ale pri foteni zrkadlovkou, vyfotit peknu ostru a tonalne spravne vyvazenu (nepre/podexponovanu) fotku toho niecoho je to veeelky problem.
Co je to ?
třeba vyfotit někoho kdo nechce být focen.Se zrcadlovkou si tě všimne vždy.s kompaktem tě možná přehlédne.ale asi je to pitomost, asi to bude jinak.
[quote=subaru;3994]třeba vyfotit někoho kdo nechce být focen.Se zrcadlovkou si tě všimne vždy.s kompaktem tě možná přehlédne.ale asi je to pitomost, asi to bude jinak.[/quote]
Nie, to nie je spravne riesenie.
Na zrkadovku si mozes nasadit nejaky dlhy objektiv a vyfotit ho z dialky, takze si to nemusi vsimnut.
Ale na vyfotenie toho, o co mi ide v tejto hadanke, nepomoze zrkadlovke ani akykolvek dlhy objektiv...
Nie, to nie je spravne riesenie.
Na zrkadovku si mozes nasadit nejaky dlhy objektiv a vyfotit ho z dialky, takze si to nemusi vsimnut.
Ale na vyfotenie toho, o co mi ide v tejto hadanke, nepomoze zrkadlovke ani akykolvek dlhy objektiv...