Kde si necháváte tisknout fotografie?
Když už fotíte, kde si necháváte tisknout fotky? A jak jste spokojeni?
Moje poznatky jsou zhruba takovéto:
Analogový fotoaparát:
Svůj starý analogový foťák jsem dal rodičům, bohužel dneska už se i analogové fotky dělají digitálně a je to hnus :thumbdown In a fotce 10x15 je to hodně znát. No nic, doba analogovým procesům nepřeje.
Digitální fotoaparát:
Mám pozitivní zkušenosti s drogerií Schlecker (dříve Droxi), fotky jim dělá FotoStar a když jsem si kdysi dělal test několika (FotoLab, HappyFoto atd) firem, vyšel mi FotoStar respektive právě Droxi nejlíp, co se kvality tištěných fotek týče.
Moje poznatky jsou zhruba takovéto:
Analogový fotoaparát:
Svůj starý analogový foťák jsem dal rodičům, bohužel dneska už se i analogové fotky dělají digitálně a je to hnus :thumbdown In a fotce 10x15 je to hodně znát. No nic, doba analogovým procesům nepřeje.
Digitální fotoaparát:
Mám pozitivní zkušenosti s drogerií Schlecker (dříve Droxi), fotky jim dělá FotoStar a když jsem si kdysi dělal test několika (FotoLab, HappyFoto atd) firem, vyšel mi FotoStar respektive právě Droxi nejlíp, co se kvality tištěných fotek týče.
Také mě štve, že analogové fotky jsou dnes dělány digitálně. No nevadí, s bráchou je hodláme vyvolávat sami. Už mám objednány všechny chemikálie, filmy, 100 ks papírů. Nejprve začneme stavbou vlastního pinholu :-)
Ja chodim do Foto Škoda, je to sice docela drahe, ale taky nevyvolavam vsechno, vyhoda digi fotografie :-).
Ruzne Fotostar, obchody Kodak atd... jsem zkousel, ale se Škodou se to nedá srovnat, poznajít to i kamarádi, kteří se o fotografie nezajímají a nezkoumají to jako já.
Jedná se především o nezvládnuté tóny barev, např. že jsou fotky lehonce do hněda, u barevnych to jde, u ČB je to katestrofa, protože tam se z toho ihned stane nedokonalá sepie a fotografii to samozřejmě naprosto změní.
Ruzne Fotostar, obchody Kodak atd... jsem zkousel, ale se Škodou se to nedá srovnat, poznajít to i kamarádi, kteří se o fotografie nezajímají a nezkoumají to jako já.
Jedná se především o nezvládnuté tóny barev, např. že jsou fotky lehonce do hněda, u barevnych to jde, u ČB je to katestrofa, protože tam se z toho ihned stane nedokonalá sepie a fotografii to samozřejmě naprosto změní.
Fotky si nechávám dělat v FotoMedia, nevím jestli je nejlepší, nejlevnější (asi ne :( ), ale je celkem blízko a vetšinou ještě ten den, nejpozdějc druhej den to maj hotový... Jinak pár fotek někdy vytisknu doma...
[QUOTE=Milan Šurkala;144]Také mě štve, že analogové fotky jsou dnes dělány digitálně. No nevadí, s bráchou je hodláme vyvolávat sami. Už mám objednány všechny chemikálie, filmy, 100 ks papírů. Nejprve začneme stavbou vlastního pinholu :-)[/QUOTE]
Tedy klobouk dolů. Dělal jsem hodně let ve fotolobaratoři kde se dělaly zákaznické černobílé fotky, z části pak i barevné a nakonec ještě asi 7 let v minilabu. Doma bych si ale na ně netroufnul, byla to docela drahá záležitost a pochybuji, že dnes je to lepší. Když si vezmu lázně, papíry, zvětšovák, stabilizátory napětí, časovače, dokonale temnou komoru a to jsem určitě na něco zapoměl. To vše za předpokladu, že je řeč o barevných.
Černobílé jsem dělal už jako pionýr, to bylo něco jiného a moc rád na to vzpomínám. Zvlášť na zaučování pionýrek v temné komoře, ale to bylo na jiné téma. :D A zařízení mám komplet schované, co kdyby, ale kde vzít ty pionýrky. :confused:
Dejte vědět, jak se Vám to daří.
Tedy klobouk dolů. Dělal jsem hodně let ve fotolobaratoři kde se dělaly zákaznické černobílé fotky, z části pak i barevné a nakonec ještě asi 7 let v minilabu. Doma bych si ale na ně netroufnul, byla to docela drahá záležitost a pochybuji, že dnes je to lepší. Když si vezmu lázně, papíry, zvětšovák, stabilizátory napětí, časovače, dokonale temnou komoru a to jsem určitě na něco zapoměl. To vše za předpokladu, že je řeč o barevných.
Černobílé jsem dělal už jako pionýr, to bylo něco jiného a moc rád na to vzpomínám. Zvlášť na zaučování pionýrek v temné komoře, ale to bylo na jiné téma. :D A zařízení mám komplet schované, co kdyby, ale kde vzít ty pionýrky. :confused:
Dejte vědět, jak se Vám to daří.
ČB jsem si dělal zásadně sám už od školních let doma v koupelně (i když bez pionýrek) :-). Na barvu jsem testoval různé zpracovatele ale téměř nikdy jsem nebyl spokojen. Foto Star jsem zkoušel dvakrát a v obou případech jsem celou "várku" z důvodu nekvality reklamoval. Dokonce mi bez mého vědomí rozstříhali negativy, které jsem měl archivované po 6. snímcích údajně jen proto, aby se jim s nimi lépe pracovalo (neomluvitelná drzost a arogance)!!! Je to sice už řada let a možná se polepšili, ale já už bych si k nim nedal vyvolat ani duchy! Obsluha ve sběrných místech navíc běžně brala negativy do holých rukou (!) a cítila se dotčena, že se mi na mých negativech nelíbí jejich otisky prstů. Zkrátka čuňárna do nebe volající.
Nyní, v době "digi" si mohu barevné foto pohodlně, bez rizika a k obrazu svému zpracovávat (upravovat) sám, a občasné výtisky svěřuji Foto Škoda. Jsem s nimi celkem spokojen.
Býval jsem dlouho odpůrcem digitální fotografie. Dnes už však tato technologie (kvalitativně) pokročila tak daleko, že k "analogu" by se mi již vracet nechtělo.
Milanovi Šurkalovi přeji při zpracování analogové fotografie pevné nervy a mnoho a mnoho trpělivosti :-)...
Nyní, v době "digi" si mohu barevné foto pohodlně, bez rizika a k obrazu svému zpracovávat (upravovat) sám, a občasné výtisky svěřuji Foto Škoda. Jsem s nimi celkem spokojen.
Býval jsem dlouho odpůrcem digitální fotografie. Dnes už však tato technologie (kvalitativně) pokročila tak daleko, že k "analogu" by se mi již vracet nechtělo.
Milanovi Šurkalovi přeji při zpracování analogové fotografie pevné nervy a mnoho a mnoho trpělivosti :-)...
Zdravim, pročetl jsem si toto téma, ale žádný obchod na mě neudělal takový dojem jako http://www.cdsm.cz/ . Tisknou tu fotografie velmi vysoké kvality a hlavní předností je objednávání online za přijatelné ceny. Bál jsem se, že by fotky mohli přijít poškozené, ale vše bylo v naprostém pořádku. A komunikace s personálem byla také výborná.
Pro FotoStar jsem před lety dělal,takže jsem si tam i nechával fotky dělat,momentálně sháním nějaký slušný obchod na internetu.Pár fotek jsem si nechal vyvolat i ve Fotolabu,nebylo to zlé,ale jak už tu je psáno,FotoStar měl fotky lepší a jak čtu stále má ;)
Levné albumové fotky udělají ledaskde. Ale pokud je potřeba kvalitního, definovaného tisku, je třeba spolupráce s minilabem, kde jsou schopni dodat svůj barevný profil a nastavit vyvolání dle požadavků. Je to dražší, ale výsledky jsou nesrovnatelné, a hlavně opakovatelné.
Ahoj, na tisk fotografie je klasika asi Fotostar ))), fotoshopu ale daleko více, já osobně využívám začínající firmu, Fotolab, která si u nás ve městě netradičně udělala pobočku hned vedle fotostaru a drží se :), dnes je to jen o konkurencischopnosti. S nad jsem ti pomohl http://www.cdsm.cz/fotodarky-z-vlastnich-fotografii/fotolab.php