Menší než 512 MB
512 MB
1 GB
2 GB
4 GB
Větší než 4 GB
Nedávno jsem si koupil dvě 4GB microSD karty i s redukcemi pro klasickou velikost SD. Může je tak využít v mobilu, ve většině foťáků (přes SD redukci) i ve foťácích Olympus (přes redukci MASD-1, kterou tedy zatím nemám).
No v pohodě, myslel jsem si to taky ale třeba u mojí 10D tam vliv prakticky není. Možná u těch nových lepších modelů. Pravda je tak někde uprostřed.
Momentalne mam A-Data 8GB Class 6.
Nedavno som sa hrabal v internete a podľa testov, ktore som našiel vyzeraju byť momentalne najrychlejšie kraty zo serie SanDisk Extreme III. Ked som doma testoval svoje karty od 32MB SD, co bola pribalena k fotoaparatu, cez 128MB MMC, 512 SD 80x az po tuto najnovsiu, zistil som, ze s tou 32MB kartou trva zapis 17,5 MB RAW snimky neuveritelnych 45 sekund. MMC karta to zvladla za 30 sekund, 80x SD za 6.40 a SD Class 6 za priblizne 3 sekundy. Technika teda poriadne napreduje. Testoval som s fotoaparatom Panasonic DMC-FZ50 a napadlo mi pritom, ze kde su hranice samotneho fotoaparatu. Nikde som nanasiel udaje o tom, ako rychlo dokazu fotoaparaty zapisovat na pamatove karty - v tomto pripade SD/SDHC karty - nieco ako max. prenosova rychlost pri harddiskoch. Ak niekto mate taketo informacie, linky na stranky, kde by sa dali najst, prip. linky na zaujimave testy rychlosti kariet, sem s nimi.
Co tak mrknout na ten odkaz co jsem zde hodil.
Olympus E-300
LEXAR Profesional CompactFlash 2 GB
Nikon D3
EXTREME III SanDisk 16 GB - šachta 1 - RAW
EXTREME III SanDisk 8 GB - šachta 2 - JPG fine
V zrcadle:
SD SanDisk Extreme III 2GB
SD SanDisk Ultra II 4 GB - tu jsem koupil mimo jiné i kvůli čtečce, se kterou byla v bundlu
V kompaktu:
MMC 16 MB Canon
SD 128 MB Kingston
ty byly v balení s foťákem, další dvě koupeny postupně
SD 512 MB Corsair 60x
SD 2 GB Apacer 60x
8GB Patriot Secure Digital SDHC class 6
8GB Secure Digital SDHC Kingston - class 6
2GB Patriot Extreme Perf. Secure Digital (SD) 133x
Zatial spokojnost.
Olympus C-2: SmartMedia 128MB (vecsie to zial nepodporuje)
Nokia N76: MicroSD 2 GB (vecsie to zial nepodporuje)
Lumix FZ28: PQI 16GB class 6 (chcel som povodne 32GB ale tie boli pred vianocami este neumerne drahe).
Ako tak kukam, tusim som jediny, kto este pouziva vynikajuce lopuchy SmartMedia![]()
CF 8 GB SanDisk Extreme IV 45 MB/s
Pro dalsi stastne majitele EOS 5D mark II pridavam link, ktery mi pomohl v rozhodovani:
http://www.rkolbabek.com/jomla/fotog...eos-5d-mark-ii
Naposledy upraveno uživatelem trix: 05-05-2009 v 13:49
Preferuji SanDisk CF 1 GB Ultra II
CF 4 GB Extreme IV
Mal som SDHC 4GB SanDisk Ultra II ukradli mi s foťákom. SDHC EMTEC 4 GB Class 4 sa mi rozlomila ako sušienka pri zasúvaní do čítačky HAMA 1000 & 1. Karta vo vnútri obsahovala 2 veľké čipy. Možno už mala trocha narušený obal z "fólie" o hrúbke 0,2mm. Rozlomila sa v mieste medzery medzi čipmi. Plošák mal tiež hrúbku 0,2mm. Asi by pomohlo kartu pred zničením roztvoriť, dať po kvapke sekundového lepidla na čipy obal pritisnúť a po obvode prelepiť lepidlom. Ak je vo vnútri len jeden veľký čip pevnosť karty musí byť vyššia.
Potom som si rýchlo kúpil SDHC Kingston 8 GB Class 4.
RAW + JPEG 21 MB za asi 2-3 sekundy.