Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
1.2.2013, Milan Šurkala, návod
Znáte to, scéna jak z kalendáře, ale na obrazovce se objevila jen nepěkně zbarvená změť pixelů. Jak přinutíme fotomobil, aby byla scéna barevná tak, jak ji vidíte? Dnes se podíváme na aplikaci ShutterPro, která rozšíří možnosti vašeho fotomobilu.
j.ryba | 2.2.201315:44
Coz treba tohle:
­"Even though Symbian is ­'dead­' ­(the fact a ­'dead­' platform is actively generating € 2.7 bn to Nokia isn­'t considered­).
About why Symbian: Windows Phone won­'t support more than 8 MPx, and there is no mobile OS except Symbian that lets you access the hardware directly, support natively the oversampling and all those features. It­'s impossible for a Windows Phone or Android app to directly access the camera. Those capabilities are possible for Symbian apps, though.­"
Odpovědět1  0
xzeit | 2.2.201313:02
Nokia od Symbianu možná upustila,to ale neznamená,že pro symbian nejsou nebo nebudou aplikace...ti co mají zájem zaujmout co nejvíce platforem budou dělat programy jak pro android,tak pro ostatní. To že je android dnes již nejrozšířenější,je sice fakt ale já a spousta dalších se nehodlá přizpůsobovat. Ano,jsem majitelem Nokie 808 což je zatím nejlepší fotomobil...to že ma symbián mi vůbec nevadí. Spíš naopak. Samozřejmě bych si uměl představit i Android,ale to by mi musel některý výrobce dát mobil s hardwarovými možnostmi Nokie 808 což je pro mne přednější. Možnosti symbianu jsou podobné jako androidu. Jenom jeho podpora bohužel...ale jinak mi na symbiánu nic nechybí...a určitě nejenom mi.
Odpovědět1  0
xzeit | 1.2.201321:49
Škoda že Nokia se Symbianem nepokračuje...žadný jiný androiďacký výrobce neudělá něco,jako je např Nokia 808 PureView...proč???
Odpovědět0  0
xzeit | 1.2.201321:44
Nevím co máš proti symbianu...je to skvělý systém a umí to samé co jiné OS. Mluvím o dnešním Symbianu. Přirovnávat ms­-dos k symbiánu je naprostá pitomost.
Odpovědět0  0
Igor Váradi | 1.2.20137:05
Vážím si pana Šurkaly za všechny články, které jsem četl, ale proč v roce 2013 recenzuje aplikaci pro Symbian? Pro Symbian?????? To bude příště recenzovat grafický program pro MS DOS 2.2? Nic ve zlém, chápu, že stále dost lidí Symbian má, ale vzhledem k současnému a budoucímu vývoji mobilních OS bych se zaměřil na jiný systém :­-)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6625) | 1.2.201313:19
Pokud jste si ráčil dobře přečíst článek, aplikace je určená i pro Windows Phone, což je moderní ­(byť zatím nepříliš rozšířená­) platforma.
Odpovědět0  0
Igor Váradi | 1.2.201321:09
Ráčil. Připadá mi to jak ze Symbianu pod Windows ­(rozuměj: z louže pod okap­). Nechci vyvolávat flame a rozhodně Vás nechci urážet, ale rejpnout jsem si musel, nezlobte se. Viz http:­/­/mobil.idnes.cz­/android­-porazi­-ios­-0nv­-­/mob_tech.aspx?c=A130131_212412_mob_tech_lhc
Odpovědět0  0
mnx (66) | 2.2.20138:08
Zřejmě je to tím, že foťáčky v Nokiích stále dalece převyšují konkurenci ­- viz N8, 808, a dodneška je nebyl jiný výrobce schopný překonat, ani např. Samsung Galaxy Camera. Znám dost lidí, co si je koupili jen kvůli foťáku, OS samotný je zase až tak moc nezajímá. Volat se s tím dá, psát taky, tak co.
Odpovědět0  0
Igor Váradi | 2.2.201312:41
Vážený Xzeite, vážený Mnxi, můžete se sami přesvědčit, že jsem nehodnotil kvalitu Symbianu, třeba je dobrý, třeba i Nokie N8 fotí skvěle, ale jejich prodej klesá závratným tempem, nové Nokie s Windows se neustále zlevňují a přesto je málokdo chce. Chápu, že jste fanoušci, taky jsem byl fanoušek, ale jedna věc je nadšení a druhá věc je realita. Znovu se odazuju na článek o prodejnosti jednotlivých OS a z toho vychází můj pocit, že pro většinu by byla přínosnější recenze programu pro používanější OS. Tím nikomu nic nepřikazuju, nezakazuju, pouze jsem napsal svůj názor :­-­) Přeju vám všem hodně štěstí při focení a smíření se s realitou.
Odpovědět0  0
mnx (66) | 2.2.201313:17
A já myslel, že nechcete flame :­) Dobře, jestli je teda nějaký schopný program pro ostatní OS, tak sem o něm napište. Já jen viděl cosi pro Iphone, co mělo předělané menu do stylu zrcadlovky. Myslím ale, že kvalitu samotného focení to nijak nevyzdvihovalo. Pro Androida to bude asi nějaký univerzální program, který nebude přímo na míru, protože každý výrobce má jiný typ foťáku. Jestli to Nokia zabalí, její patenty budou odkoupeny třeba Samsungem, pak se můžem těšit i na dobré foťáky a i programy pro Androida. A nebojte, s realitou jsem smířen celkem dobře :­-)
Odpovědět0  0
Igor Váradi | 2.2.201320:06
Programů pro Android na efektování fotek, simulaci HDR, simulaci tilt­-shift, barevných tónování ve stylu Instagram, simulace Lomo, Holga, atd. jsou mraky, stačí si otevřít Google Play. Vyzkoušel a zase vymazal jsem ledacos, ale 3 roky bez přestání používám program Retro Camera nikoliv pro kvalitu, ale pro atmosféru. Kvalitu u mobilu nehledám, tak jako nezkoumám u traktoru max. rychlost. K tomu slouží jiné stroje. Doporučuju si vyzkoušet Rotro Cameru pro simulaci starých foťáků ­(můj nejoblíbenější je foťák Bärbl­), nikoli pro co nejpřesnější simulaci existujících, ale pro určitý charakteristický styl fotky. Velké plus Retro Camery je, že po vyfocení fotku zpracuje a uloží zefektovanou. Nelze si tedy vybrat nejpovednější fotku a nechat si ji dodatečně zefektovat, k tomu slouží jiné programy. S Retro Camerou se vám snímek povede nebo ne, je to dobrodružství podobně jako u starých analogových přístrojů. Ale jak jsem psal, programů je spousta, každému může vyhovovat jiný a pochopitelně, záleží na hardwaru. Mobilů s Androidem je taky nepřeberně.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.