Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
12.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Na Internetu se opět začínají objevovat spekulace o nových fotoaparátech of Fujifilmu. Měl by to být údajně nástupce fotoaparátu X-T3 tentokrát i s mechanickou stabilizací, nová verze řady X100 a také levný model X-T200.
JonSnih (370) | 12.1.202011:24
Podle ohlasů je X­-T3 hodně dobrý tělo. Moc nechápu, proč ho nahrazují tak rychle ­(po cca 18 měsících­). Fuji chce být asi novou Sony, tj. přeborníkem ve vydávání nových modelů? Zrovna od Fuji bych to čekal nejméně.
S IBISem a výklopným displayem nové tělo asi ztloustne k 650 gramům.
Odpovědět0  0
Sakini (772) | 12.1.202018:22
Fuji se co se týče obměn techniky dostalo trošku mimo kolej. Na řadě by teď byla nová X­-H, ovšem vzhledem k tomu že nová X­-T by přišla na podzim, došlo by opět k situaci, kdy nejvýše naceněný model by měl technologii o generaci starší, a X­-T by byla modernější i levnější. Co to posledně udělalo s prodejností X­-H1, je dobře známo, a až extrémní slevnění pomohlo. Tomu se jednoznačně chtějí vyvarovat, a přitom neubrat plyn, je pro to logické uvést novou X­-T před X­-H. Tu bych očekával nejspíš v lednu 2021, možná ale už v letošním září. Posunutí X­-T dál co se týče schopností je nevyhnutelné, IBIS už dnes je standardem u většiny konkurence, a víc to oddělí jednotkovou a desítkovou řadu ­- X­-T30 je hardwarově už opravdu blízko trojce s velkým rozdílem ceny, neuškodí víc je odlišit. Osobně budu za IBIS rád, aspoň to bude opravdová náhrada za X­-H1, která je vynikající až na jednu zásadní bolest, citlivost ostření. ­-1EV opravdu dokáže nakopat i ve dne, stačí víc zataženo nebo mířit do temného stínu.
Odpovědět0  0
lomondra (26) | 13.1.202015:35
Protože jsou si vědomi, že v T3 nabídli málo inovací a zase znovu jim začíná ujíždět vlak. Není na co čekat. Pokud člověk pouze fotí a navíc jen nesportovní žánry, kde by ocenil větší rychlost AF a lepší tracking, tak nenabídl prakticky nic nového. Nový čip nabídl jen rychlejší odečítání dat, jinak jsou jeho užitné vlastnosti totožné jako X­-Trans III.
Odpovědět1  1
Milan Šurkala (6625) | 13.1.202015:51
Ujíždět vlak? V čem? Co té X­-T3 chybí? Vždyť X­-T3 předhonila svou dobu a dodnes je ji skoro nikdo nedostihl. 4K 60p má v této třídě jen Panasonic ­(Canon ani Nikon ho nemají­), podobně tak H.265 záznam. Bohatá nabídka portů včetně USB­-C, mechanická i elektronická závěrka s bohatým rozsahem časů, rychlá sekvence, slow­-motion,... X­-T3 je na tom špatně firmwarem, ale není mi moc jasné, co by X­-T3 vlastně kromě mechanické stabilizace a mizerné výdrže baterky potřebovala tak zásadně vylepšit ­(resp. v čem jí ujel vlak a co by nešlo řešit firmwarem­). X­-T3 byla, co se týče inovací, naopak nemalý posun vpřed.
Odpovědět1  0
JonSnih (370) | 13.1.202019:21
@Sakini: Milan to píše dobře, jestli tam dají IBIS + z toho udělají sportovní tělo, pro řadu X­-H už není místo. Osobně očekám vyšší cenu, už jen kvůli klesajícím prodejům obecně.
Odpovědět0  0
Sakini (772) | 13.1.202019:44
Vzhledem k technologickému vývoji se pro X­-H můžou otevřít nové možnosti, které využijí třeba většího formátu těla a lepšího chlazení vnitřku. V současném technologickém závodě, kdy celkové prodeje klesají ať udělám co udělám, se může stát cokoliv co marketingová oddělení uznají za prodejné. Dva procesory, větší baterie, 6K, 8K, vysokorychlostní snímání na úrovni Olympusu. Nemluvě o tom, že pokud nebude nová X­-T mít vyloženě ergonomie X­-H, nebude to to samé. Ale neříkám, že třeba v případě enormního úspěchu nové X­-T nezruší řadu H, momentálně prodeje Fuji rostou, hodně to bude o úspěších ­- klesající prodeje obvykle přinášejí omezování počtu řad.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.