Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
4.7.2015, Milan Šurkala, aktualita
V minulém roce se objevila správa, že některé CCD snímače ve fotoaparátech Leica M9, M9-P nebo M-E mohou korodovat. Leica přichází s řešením a novou generací snímačů. Ty by na tento problém neměly trpět a budou brzy vyměněny.
DejvCZ (13) | 4.7.201519:06
Mě zase ­"koroduje­" snímač v samsungu S4 mini. Je to jen půl roku starý kousek :­(. je to takový shluk asi 50ti pixelu jakoby svítící modrou barvou které jdou hlavně vidět na tmavých scénách. Mobil je bohužel bazarový a při koupi tuto vadu ještě neměl. Myslíte že kdybych ten čip vyměnil za tento tak bude vše opět OK? Zdá se mi že je to nějak podezřelé levné :­). Že by to nějaký Číňan nakradl přímo ve fabrice a teď to na ebay rozprodával? :­) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
Choakinek (4687) | 4.7.201523:10
To ti asi nakonec nic jiného nezbude, než ten fotomodul vyměnit. Určitě to bude na ebay nabízet víc prodejců. Můžeš porovnat ceny a z toho odvodit, jestli se jedná skutečně o věc, kterou potřebuješ ;­-­).

I já mám u svého fotoaparátu vadné pixely ­(cca 30­), ty tedy svítí zeleně a také je to vidět výhradně na tmavých scénách. Ale tomu fotoaparátu už je dnes 11 let :­-­). Dříve to patrně byla vlastnost, se kterou se počítalo. Existovaly fotoaparáty, kde sis přímo v menu fotoaparátu mohl snímač tzv. namapovat ­- vypnout vadné pixely a nahradit informaci z nich informací z okolního pixelu. Pak tam není vidět nic.

Zhruba před dvěma lety jsem o toto žádal servisní středisko výrobce. Ani takovou blbost ­- čili napojit to na nějaký software a namapovat snímač ­- mi nebyli schopní udělat. Je to ostuda. Já jsem ten fotoaparát koupil za pár korun z bazaru, ale původně stál cca 30 000 Kč a po osmi letech jej odepsat tak, že neudělám ani tuto servisní banalitu, je podle mě k zákazníkovi docela sprosté. Je to také jeden z důvodů, proč bych nový kupoval jen do určité ceny a 30 000 Kč by to opravdu nebylo.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6625) | 4.7.201523:19
To mapování pixelů mají standardně Olympusy i dnes, pokud je mi známo ­(minimálně v PENech jsem to viděl­).
Odpovědět1  0
Puppy8 (858) | 6.7.201510:02
Stejne tak Sony Alpha. U meho A5000 se po pul roce objevil jeden trvale cervene svitici bod na displeji pri nahledu, na fotografiich ale nebyl ­(neslo o vadny pixel displeje­). Po dotazu na DPreview forech jsem dostal radu posunout cas ve fotoaparatu o 3 mesice dopredu, vypnout a zapnout. Pak vratit zpet. Opravdu to po te zmizelo :­-)
Odpovědět0  0
DejvCZ (13) | 5.7.201510:58
Ta cena 160Kč je jakš takš reálná. v průměru se spíše prodává za 200Kč. Jinak s tím mapováním mám už taky skušenost u Canonu A720 IS kdy jsem dal foťák do reklamace s tím že jsou na fotkách ve tmavých scénách vidět modré body. Reklamaci vyřešili výměnou objektivu :D což samozřejmě nepomohlo takže šel na reklamaci podruhé a při té už deaktivovali ony mrtvé body které to způsobovaly.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6625) | 6.7.201516:52
Zas tak moc se tomu nesměj :­-­) Problémy čipu se opravdu řeší výměnou objektivu :­-­) U kompaktů je objektiv a čip obvykle v jednom modulu a pokud se mění jedno, mění se automaticky i to druhé. Je to totiž součástí jednoho celku, který se mění.
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 4.7.201512:41
Když už bych si kupoval Leicu, rozhodně to nebude digitál .......
Kdo má čtvrt mega na mašinu se skly, najde peníze i na vyvolávání filmů ;­-­)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.