Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
17.8.2013, Milan Šurkala, aktualita
V Panasonicu mohou hodně slavit, jejich produkty získaly čtyři ocenění EISA. Pokud jde o fotografické ceny, pak získal dva tituly. První byl v kategorii Evropský video-fotoaparát, druhý pak Evropský objektiv pro CSC fotoaparáty.
RiMr (756) | 19.8.201312:31
Já mám GH3 a cením si na něm množství ­"páček a cupliků­".
Proklínám Panasonic za bezpochyby marketingové rozhodnutí,. že v GH3 nakonec nebude focus­-peaking ­(který je jinak ­"skoro všude­").
U GH3 jsem několikrát ocenil a v praxi vyzkoušl jeho odolnost nějakému tomu deštíku i dešti. Dokonce i 14­-140mm ­(první typ­) který není jako odolný deklarovaný snesl opravdu hodně.
Ale ideální GH3 není, ale to není žádný aparát, že jo... :­) Chybějící údaje při natáčení které po chvíli zmizí z displeje ­(protože vypalování displeje­), nezvládnutý ­(na takové úrovni jako měla A65­) z hlediska konektivity HDMI výstup ­- na některých monitorech prostě nefunguje, šíleně pomalý náhled clony, ne úplně zvládnuté náhledy při manuálním ostření se starými objektivy ­(ale tam jsem možná ještě nepřišel na ten pravý fígl­), cybějící stabilizace čipu....

Spoustu z toho má GX7, která se mi moc líbí. Uvažoval jsem, že tělo GH3 prodám a vyměním za GX7. Ale ty dvě těla by se spíš skvěle doplňovaly...

GH4 bude zřejmě ­"klon­" GH3 a GX7.
Odpovědět0  0
Irving (201) | 19.8.201315:50
Nebo pockat na OM­-D E­-M1, na internet uniklo prvni video a vypada dost dobre ­(teda funkcemi, vzhledem uz to tak slavne neni­). Ma stabilizaci cipu, i ten focus peaking by mel byt. I kdyz na video bude GH3 asi porad lepsi...
Odpovědět0  0
RiMr (756) | 20.8.201314:38
Sleduju to, otázka je, kolik bude stát.
Ono totiž kdyby na GX7 udělal VItalij hack, který umožní zvednout bitrate... AllIntra tam asi nebude nikdy, ale to taky potřebuje jen někdo a někdy...
Ten hack potřebuju i na GH3. Debilní EU 30min omezení a 25­/50 fps místo 30­/60fps atd...
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 18.8.20133:09
Já o lumixovi uvažuju, jednak se mi hodí jeho kompaktibilita s 4­/3 objektivy, sice přes redukci, ale co....
Wifina, to se mi jeví jako velice dobrá věc, kdo má furt vyndávat kartu, vkládat do čtečky a ve finále kdy si umanete fotat, zjistíte, že je ještě v počítači, kerej je jinde ;­-­)
Neříkejte, že to neznáte ;­-­)

Ano ty kreativní programy jsou pro mne na prd, raděj mrvím originály obrázků až v počítači, ostatně, myslím, že v něm to jde určitě líp.
Co se toho držení týče, rozhodně nemám malé ruce, drželo se mi to velice dobře, neměl sem problém. Rozhodně se mi 5 i 6­-ka, držely líp jak třeba OM­-D­-čko nebo Pen­-y !!!
Do trojky asi nepůjdu, mám dojem, že střeva to má stejné a když tak možná jen o trošičku horší než třeba šestka a ten rozdíl v ceně určitě nebude zas tak odpovídat rozdílu v kvalitě.
Co se týče hořčíkového těla, tak plastové mašinky jsou v dnešní době dostatečně odolné na to, aby zvládly běžné zacházení. Takže, tam bych to viděl na zbytečné doplácení za něco co se tak jak plasty stříká do formy a je takřka stejně technologicky náročné.
No a o cenách, srovnáním s obdobnými modely M4­/3 mašinek, Lumixy rozhodně vedou v poměru výkon cena ­- chtělo by to srovnat celou škálu těchto mašinek co do obrazového výstupu, myslím, že by jsme se velice divili, no, já nemám tuto možnost.
Odpovědět1  1
busy (4706) | 18.8.20137:46
"kdo má furt vyndávat kartu ... Neříkejte, že to neznáte ;?­-?­)­"
Nezname, pretoze pre kopirovanie fotiek zasadne pouzivame kabel :­) Takze kartu z fotaku prakticky ani nikdy nevytahujeme :­)

Tak isto, je pravda ze bezne zachadzanie plast zvladne, ale nahoda je blbec a moze sa stat ze fotak spadne, alebo nastane nejaka ina ­(mechanicka­) nehoda, a vtedy rozdiel horcik­/plast moze rozhodnut o tom ci to fotak v zdravi ­(maximalne s nejakymi odreninkami­) prezije alebo pojde rozmlateny do srotu.

Inak, ja keby som si mal teraz vybrat nejaky m4­/3, vzal by som GX7. Ten podla mna ma uplne vsetko co ma riadny fotak mat, u neho mam pocit ze ho manageri v mene marketinku umelo neokresali o nejake vlastnosti. Ale zase je pravda, ze to nie je taky ten typicky ­"gripovy­" fotak ako modely Gx a GHx.
Odpovědět1  1
Ganec (869) | 20.8.201314:19
> Rozhodně se mi 5 i 6?­-ka, držely líp jak třeba OM?­-D?­-čko nebo Pen?­-y !!!

PEN­-y treba vedieť držať: ja som si všimol že sa mi dobre drží preto lebo ho mám vlastne položený na malíčku.
Keďže ho používam roky, malíček mi pod neho ide automaticky.

No ten kto ho chytí ­(prvý krát­) do ruky ako zrkadlovku ­(vidno to napríklad z ­"hadling­" fotografií na dpreview recenzii E­-P1­), tak ho drží zle. Potom sa nečudujem že im v ruke nesedí...
Odpovědět0  1
RiMr (756) | 20.8.201314:35
Tak asi taky záleží, jaké má kdo ruce. Já mám pracky jak lopaty a tak GH3 má pro mě tu jakžtakž velikost, ale dcéra fňuká, že je to ­"kráva­". Nebo malý Sony RX100 se mi hrozně líbí, ale nedokážu to chytit nikde kde není displej nebo objektiv... :­) Už NEX5 byl taktak.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.