Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

BenQ T700: jemnými doteky

18.10.2007, Jan Čerbák, recenze: specifikace produktu
Oproti podobným přístrojům nabízí BenQ T700 navíc 3“ dotykové LCD a značkovou optiku Pentax. Snímací senzor CCD má velikost 1/2,5“ a rozlišení 7,0 Mpix. Největší přednost T700 je propracované elegantní tělo, jež je nejtenčí na světě (ze všech 7Mpix. kompaktů).
Kapitoly článku:


čas závěrky 1/200 sekundy, clonové číslo F 8,3, citlivost ISO 80, fotografie je k dispozici ve větším i nativním rozlišení


S kontrastní scénou s množstvím jemných pastelových odstínů fasád jednotlivých domů si fotoaparát poradil dobře. Expozice byla stanovena korektně, pročež jsou správně exponované jak světlé, tak i stinné plochy fotografované scény. Vyvážení bílé pak vhodně zvolilo teplotu chromatičnosti, aby byly barevné fasády exponovány s věrnými barevnými odstíny.


čas závěrky 1/250, clonové číslo F 5,8, citlivost ISO 80, fotografie je k dispozici ve většími nativním rozlišení

Tento snímek byl exponován rovněž fotoaparátem Olympus mju 770 SW (viz dřívější recenze), ale BenQ se s náročnou scénou vypořádal podstatně lépe. Za vynikající výkon při fotografování v protisvětle vděčí objektivu Pentax.


čas závěrky 1/40, clonové číslo F 2,7, citlivost ISO 320, režim expozice noční krajina, fotografie je k dispozici ve větším i plném rozlišení

Noční fotografie byla fotografována z ruky. Protože s sebou autor recenze neměl stativ, musel nastavit vysokou citlivost ISO 320. Ve stinných partiích snímku je sice patrný šum, ale fotografie je ostrá i při fotografování z ruky. Toho bylo dosaženo díky nejdelšímu udržitelnému času (dle pravidla převrácené hodnoty - viz recenze Panasonicu FX 30) 1/40 vteřiny při ohnisku 37,5mm (ekvivalent kinofilmu) a nízké cloně F 2,7.


čas závěrky 1/320 sekundy, clonové číslo F 2,7, citlivost ISO 80, snímek je k dispozici ve větším i plném rozlišení

I s ne příliš širokým ohniskem 37,5mm lze vyvolat ve fotografii dojem prostoru. Stačí si jen vybrat vhodný motiv. V interiéru ale bude ohnisko 37,5mm omezujícím limitem. Na snímku nádraží je rovněž vidět, jak si antireflexní úprava objektivu dobře poradila s plošným protisvětlem bílé oblohy. Sloupy podél trati jsou exponovány korektně aniž by se do nich přelévalo světlo z bílé oblohy.


čas závěrky 1/40 sekundy, clonové číslo F 2,7, citlivost ISO 160, fotografie je k dispozici ve větším i nativním rozlišení

Na automatické vyvážení bílé je možné se spolehnout i v interiéru osvíceném zářivkou. Dokonce i při slabém osvětlení byla dostačující citlivost ISO 160. Vyšší citlivosti tedy není nutné používat ani v interiérech.