reklama
Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
24.4.2017, Milan Šurkala, recenze
Zamíříme do třídy vyššího mainstreamu APS-C zrcadlovek a otestujeme Canon EOS 80D s novým 18-135mm IS USM objektivem. Fotoaparát má úplně nový 24MPx senzor, vylepšený ostřící modul a rozhodně se nechce nechat zahanbit.
Choakinek (4634) | 24.4.201721:09
Tedy ten obrazový výstup je fakt slabota. Tak já myslel, že už se to všechno dávno dělá bez AA filtru nebo čím to je. Všechny objekty působí jakoby zbytněle, schválně to porovnejte např. s Panasonicem GX80. Něco si možná bere odšumování JPEGu ­(které působí skutečně celkem ­"agresivně­"), ale na Imaging Resource nevidím mezi standardní a minimální úrovní takřka žádný rozdíl ­(na ISO 200­). Ale jen odšumováním to nebude, výstup z RAWu vypadá podobně. K tomu ještě jen FullHD, to už je vážně výsměch, když konkurence to má už cca 3 roky a dává to i do kompaktíků za cca osm litrů.
Ten Canon s Nikonem vážně asi provádějí doprodej, tohle Sony za pár let smete jako nic.
Odpovědět0  5
sm.art (354) | 25.4.20175:18
Diky za tip. Stiahol som si z IR rawy pre 80D, A6300 a X­-T2 na ISO200 a zistil som, ze v nich su rozdiely o nieco mensie nez v jpeg a X­-T2 je na tom este horsie. Ked bude cas, pozriem este dalsie fotoaparaty.
Odpovědět0  0
sm.art (354) | 25.4.20175:30
Ten Fuji straca v lavej casti snimku s latkami, stred a prava cast uz je lepsia ­- mozno vplyv objektivu.
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 28.4.201713:16
Díval jsem se na porovnání 80D a GX 80 na dpreview. 80D má lepší, o dost lepší výstup. Kde GX 80 slévá čáry, tam je u 80D stále vidět jednotlivé čáry ­- to jak na ISO 25600, tak i na ISO 200! S 80D mohu jít i na ISO 100, kde je rozlišení ještě o chloupeček lepší.
Takže Vaše tvrzení je dost mimo. Pokud někde to je jinak, je otázkou, zda použili dostatečně kvalitní objektiv. Ono je jednoduché shodit DSLR s použitím nějakého průměrného skla.

Za pár let pochopitelně 80D zastará. A musí ji smést vlastní model Canonu, nejen SONY. Sony jsou zatím uživatelsky dost pozadu.
Odpovědět0  1
Choakinek (4634) | 1.5.201714:44
Tak to si dojděte na oční. Je tedy nakonec fakt, že RAWy obou přístrojů jsou spíše shodné ­(nepočítám­-li pochopitelně o 8 Mpx menší rozlišení u Panasonicu­). Třeba je ovšem DPREVIEW doostřuje a tak se rozdíly ztrácejí, ale tedy určitě jej Panasonic nemá horší.
Avšak JPEG engine je v případě Canonu naprosto zfušovaný a i DPREVIEW potvrzuje to, co jsem předtím napsal. Čili v případě JPEGu Panasonic dokonce poskytuje vyšší detail, přestože má o 8 Mpx menší rozlišení! V případě ISO 800 pak zcela zjevně.
U zrcadlovky za zhruba 40 tisíc Kč? Nejsem žádný odpůrce Canonu ani Nikonu, ale koupit dvakrát dražší věc s objektivně horším JPEGem u snímače s vyšším rozlišením o 8 Mpx, to ať se na mě pánové z Canonu nezlobí, ale to už je přeci jenom trochu moc.
Odpovědět0  1
Jirik_H (653) | 2.5.20171:04
Kdo fotí trochu vážněji, toho jpeg nezajímá. Já v životě nefotil do jpeg kromě time lapse.
Fotostudio dpreview jasně ukazuje, že 80D je výrazně lepší, i v detailech.
Odpovědět1  0
sm.art (354) | 24.4.20177:42
Vďaka za recenziu, som rád, že foťák dostal Trefu.
Ja som naň prechádzal zo 7D2, na ktorom mi vadilo ovládanie a problémy s ostrením v AI servo.
Ešte doplním, že vo videu je nová funkcia zoomu, ktorý robí bez straty kvality obrazu pomocou orezu, čo sa hodí napr. na wildlife.
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 3.5.201711:36
To mě překvapuje, že by 80D byla na tom lépe s ostřením oproti 7D Mk II.
Odpovědět0  0
sm.art (354) | 3.5.201717:21
Uvedeny problem bol z rezime AI servo, su toho plne fora na nete, staci citat, nie som jediny pripad. Tyka sa to niektorych konkretnych kusov, treba ich poslat do Canonu kde to opravia.
Odpovědět0  0
sm.art (354) | 3.5.201717:44
okrem toho ma 7D2 niektore dalsie nedostatky, predovsetkym stary mizerny snimac...
Odpovědět0  0
Jirik_H (653) | 5.5.201710:54
Podle DxO má 7D MkII na vyšších ISO lepší výsledky než 80D. Na nízkých je samozřejmě lepší 80D.
Odpovědět0  0
sm.art (354) | 5.5.201715:41
Starsie snimace mali problem napr. s vytiahnutim detailov z tienov.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.