Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoaparáty
Fotomobily
Objektivy
Software
Tipy a triky
Tiskárny
Příslušenství
Ostatní
O nás  |  Napište nám
Facebook  |  Twitter
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně  |  Svět audia
21.4.2005, Petr Hájek, recenze
Nová série digitálních fotoaparátů Canon PowerShot A5xx zahrnující (zjevně zatím) modely A510 a A520 se nesnaží být příliš velkou konkurencí dalších typů Áčkové řady, spíše by se dalo říci, že si z nich bere to nejlepší a vydává se jiným vývojovým směrem než A85 a A95. Na co se tedy můžete těšit dnes? Podrobnou recenzi velmi zajímavého modelu Canon PowerShot A520 a téměř 50 fotografií.
denita (1) | 4.6.200916:04
prosím mám dotaz. Jakmile se změní teplota kolem, foťák začne stávkovat a ukáže se: vyměnit baterie. I kdy dám nové, buď se nerozjede a nebo baterie bliká, že je vybitá. Foťák tedy využívám hlavně doma, venku nereaguje vůbec. Nevíte prosím, kde by mohla být závada? Samozřejmě se to začalo dít po konci záruky :­-­((
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
FotoZemek (912) | 4.6.200921:38
Většinou pomáhá očištění kontaktů.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Redys | 22.11.200722:10
lze a520 použít jako webku?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ivosh | 15.7.200714:54
Ahoj,
nevite nekdo, jestli se nekde da stahnout novej firmware, jestli existuje, kterym by se dalo nahravat v rozliseni 640x480 dele nez jen 30s ?? Na oficialnich strankach neni a ani se mi to nepodarilo moc vygooglovat.
dik
Ivos
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Crashpc | 15.7.200715:26
též sem nic nenašel. trošku škoda ale nevím. Výrobce už takové aktivity jako nový FW pro staré foťáky 100% nezajímají a tak jedině hledat neoficiální warez verze.....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ivosh | 15.7.200715:41
neco takovyho jsem mel na mysli, slysel jsem, ze se da neco sehnat na ruskejch webech, jen umet rusky :o­)­) Nektery umi i odemykat funkce vyssich modelů.
I.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Crashpc | 15.7.200716:39
je to tak. na ruskejch webech se dá najít leccos ale hledat to a hazardovat že je to nějaká podělávka, to radši ne­-e..... to už radši prodat a koupit nějakej profi kompakt :­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
A520 | 11.1.200712:57
Koupil jsem si nejprve A510 ale po úraze na displeji jsem ji vyměnil za A 520 a jsem plně spokojen a ten šum jak tady všichni píší jsem nějak nepostřehl.Jinak A510 a A520 jsou identické foťáčky akorát je rozdíl v megapixelech.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Chytrá hlava | 10.8.200616:40
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
markjag | 22.6.200616:27
Zvazujem medzi tymto fotoaparatom alebo Nikonom Coolpix 7600. Som amater, ziadny profesional ani amater­-profi. Automatika je pre mna ok. Ide mi o to co by ste doporucili pre mna vy z tych dvoch. Osobne sa naklanam viac k tomu Nikonovi.
Dik.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lace (3) | 22.6.200618:42
ja mam a520 a je to dos dobry fotak.zial s nikonmy nemam vela skusenosti a tak vam neviem povedat ze ci je Coolpix 7600 lepsi viem vam len odporucit a520­-ku.ale ako vravite ze vam postacuje automatika tak a520­-ka ju ma fakt dobru.myslim si ze niesu ovela rozdielne tieto fotaky az na to ze nikon ma 7megapix. canon ma zadobre to ze video uklada do avi co je podla mna lepsi format ako mov do ktoreho nahrava nikon. VRELO ODPORUCAM Canon A520
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lace (3) | 22.6.200618:45
este jedna vec.preco prave a520 ved uz je aj a530 a ten je o daco lepsi
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
markjag | 22.6.200619:27
No cenu 530tky neviem ale 520 stala zrhuba tak ako ten Nikon. Uvazoval som aj o Kodaku Z700 alebo Z730, ale od Kodaku si dam pauzu.
A hej avi je lepsie ako MOV ale zase kvalita toho mov co som videl je super. Sak konvertovat sa to da. Co ma zarazilo je ze 90 sekund ma 60 mega v najlepsiej kvalite. Ale i tak to bude hlavne na fotky :> . Dik za rady ale.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
luba | 11.5.200611:13
u nás je nyní možnost pořídit A520 i A510 za stejnou cenu,ale nevím co volit,ta recenze s kritikou šumu u 520 mně trochu zaskočila.Poraďte co s tím 4Mpix se šumem, nebo 3Mpix bez šumu?
Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
crashpc | 11.5.200615:55
no záleží na jaký účely to je. já mam A520 a řikám si že by mi 3mpx nevadilo mít... jinak to sou totožný, fajn mašinky za málo peněz ­(5000­)... asi bych bral A510.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
fefeczech (1) | 8.5.200620:54
Na základě mnoha kladných recenzí a i vesměs pozitivních diskuzí jsme se rozhodli pro tento fotoaparát ­( PowerShot A520 ­). Jaké však bylo zklamání, když se asi po jednom týdnu a necelých 20 snímcích při použití přibalených Panasonic baterií objevila hláška vyměnte baterie a nešlo víc než tak vyfotit maximálně jeden snímek. Nu což, bateri se dají koupit prakticky všude tak to snad s jinými bude lepší. Vkládám do foťáku baterie Energaizer s nadějí že vydrží podstatně déle než baterie přibalené. Jaké však bylo rozčarování když asi po týdnu a cca 20 až max. 30 snímcích to prakticky bez předešlého varování vyplo ­( s tím jsem smířený že nemá indikaci baterie, ale ta výdrž ­). Jelikož jsem foťák koupil ve ­"výhodném­" balení i s rozšiřující SD kartou, rozhodl jsem se ji dnes umístit do foťáku, naformátovat a použít. Při vložení karty to ovšem hlásí chybu karty, to ale nejspíš není chyba fotoaparátu, ale karty protože originální přibalená funguje bez problémů, pokud má ovšem dost energie:­-­)
Rád bych se Vás proto zeptal na Vaše zkušenosti s výdrží na nedobíjecí baterie, jestli se třeba nejedná o vadný kus, který bych měl přibalit ke kartě na reklamaci, respektivě naopak. Za Vaše názory předem děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
crashpc | 8.5.200622:57
s nedobíjecíma moc zkušenost nemam ale rozhodně taky nic moc. ale líp než u vás. koupil sem dobíjecí panasonic, a docela pohoda. 200 fotek dám.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lubik | 9.5.200618:38
Hm 20 obrazků tak to je dost mi se s dodávanými bateriemi foták ani nezapl. Používám nabijeci a jsem spokojen mám 2 sady Sanyo 2500 mAh.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
alesh | 20.8.200622:55
zdravim, mam dobijeci 2700 GP a jsem plne spokojen cca250fotek, velmi v nouzi mam v zaloze nenabijeci, ale to je tak na 5­-10fotek max
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
lace (3) | 16.4.200617:49
prosim mohol by mi niekto poslat manual v cestine alebo slovencine na lace@atlas.sk alebo dat link kde sa da stiahnut?
dakujem
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petrshark | 1.4.200623:19
Ačkoli to z této recenze tolik nevyplívá, přesto byl typ Canon PS A520 v prosinci v Anglii zvolen jako nejlepší fotoaparát roku, hned za ním se pak umístil druhý Canon a to PS A620. Zajímavé že má tak veliký šum a přesto byl nejlepší...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Linnn | 18.3.200623:00
Mohla bych taky poprosit v dlouhé řadě o zaslánímanuálu v češtině?:o­)Moc díky...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Dasha | 15.3.200616:06
Připojuji se rovněž k prosbě o český manuál ­(prosím na dagmar.militka@tul.cz­). Děkuji a přeji všem krásné dny.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Rasto | 10.3.200620:38
Prosim poslite mi nekdo manual na PS 520.Vopred dakujem
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tom N | 1.3.20068:42
Koupil jsem si tento fotoaparát minulý týden jako náhradu za minoltu F200, kterou se mi podařilo shodit z 1,5 metru na dlažbu. Myslel jsem si, že dostanu kvalitativně lepší přístroj, přece jen ty 3 roky které tyto dva modely dělí jsou v digi branži docela dlouhá doba. Bohužel musím konstatovat, že jsem si spíš pohoršil. Canon má opravdu strašný šum. Sice se o něm v recenzích píše, ale že to bude tak hrozné to jsem opravdu nečekal. S F200 jsem fotil standatně na ISO 200 bez šumu na dlouhé časy ­(10 s­), s A 520 to šumí i na 100 na 2 s. F200 zaostřila téměř za jakýchkoliv podmínek, A 520 má často problémy v místnosti při slabším umělém osvětlení. Navíc se hodnota ISO nedá u motivových programů ovlivňovat, fotoaparát si ji prostě nastaví sám a do exifu zapíše hodnotu ISO ­"AUTO­". Vím že je ISO 50, 100, 200, a tak dále, ale že je i ISO AUTO to jsem se dozvěděl až nyní. Takových drobností je tam bohužel víc.
Pro úplnost musím taky doplnit, že F200 stála před 2,5 roky 12 000, A 520 stojí dnes cca 5 500. Nicméně od prestižní firmy ­- jedničky v oboru bych přece jen čekal něco jiného.
Tom
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
To je jedno | 7.3.200611:11
No, jsem sice v digifoto amatér, ale tohle musím bohužel potvrdit :­'­-­(
Předtím, než jsem si tohle pořídil, jsem měl na otestování A85 a chtěl jsem si koupit spíš ji ­(ten 3x zoom proti 4x mi je uplně ukradenej, stejně je to minimální rozdíl, a právě v jedné odborně vypadající recenzi jsem narazil na tu kritiku šumu u A520­), jenže už nějak nebyla ­(ta A85­) k mání. Tak jsem vzal tu 520. No, a co myslíte? Měla ho tam ­(ten šum­)! Zkoušel jsem všechny možný světelný podmínky a nastavení, ale zklamání bylo veliký ­(co se týká toho světla versus citlivosti versus šumu­).
Takže, můj závěr: pouze při velmi dobrém světle, to dělá pěkný obrázky.
Jsou tam i jiný věci, který mi nějak neseděj, vzhledem k deklamovaným vlastnostem a funkcím, no, ale jak říkám, v digi jsem amatér, tak si to radši nechám pro sebe.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
crashpc | 22.4.200621:41
už dýl čtu recenze na tenhle typ foťáku a asi 10X sem zabrousil sem. i když odpovídám docela pozdě tak mam chuť.... to s tim ISO se nedá nic dělat, já sem to pochopil hned. na Canon nenadávej. je to ultimativní řešení za pár korun. když přitlačíš, mělo by to bejt lepší.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ondra | 20.2.200622:49
Zdarvím všechny,prosím Vás můžete mi někdo poslat na mail omana@post.cz CZ manuál k Canon powershot a520?Mockrát děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
TB | 20.2.200615:49
Dá se vůbec takto použít. Zatím jsem nepřišel nato jak. Neexistuje nějaký prográmek, který by to zvládnul? Cože?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Antony | 19.2.200613:38
Už 2 týdny studuju všechno možné kolem digit.fotopřístrojů.Chci pořídit první digi do rodiny a po prostudování všeho mi vyšel Canon A 520.Děsíte mně ale s tím šumem.To je to opravdu tak špatné?Myslím,že za tu cenu asi nekoupím lepší foťák.Časem bych pořídil něco lepšího,ale s něčím člověk začít musí a pak by zůstal k dispozici rodině.Ta skutečně umí jen mačkat spoušť.Já fotím léta na klasiku,ale výhody digitálu mně dostaly a tak se odhodlávám ke koupi.Díky za každou odpověď.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lubik | 19.2.200617:17
Tento digi mám už skoro rok a zatím se vyskytl jen ten problém že se mi čas od času restartuje do základního nastavení a naskočí angličtina... Jinak v pohodě.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Lubis | 14.2.20069:43
Opět to stejné :­) Prosím o zaslání manuálu na Canon A 520. Děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
blecha | 12.2.200621:24
Chci se zeptat, zda někdo nevíte jak otočím natočené video. Original software mi píše ,že formát videa není podporován a tudíž to neotočí. DÍky moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
nelinka | 31.1.200619:44
Patřím ke skupině všech prosebníků o zaslání českého manuálu na Canon A520. Předem děkuji za ochotu a zaslání na e­-mail: hana.zakova.25@seznam.cz Mockrát děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
To je jedno | 24.1.200610:28
Je tady http:­/­/vjecy.xhosting.cz­/Canon_A_520­/PowerShot_A520_510_tch.pdf.
Ale je to jen oskenovaný papírový manuál, převedený do PDF.
Má li někdo orig. český PDF, pošlete ho na email email@vjecy.xhosting.cz.
Zveřejním ho.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vx | 2.2.20069:13
Aby link fungoval priamo, nesmie tam byt na konci bodka, to to by malo fungovat:

http:­/­/vjecy.xhosting.cz­/Canon_A_520­/PowerShot_A520_510_tch.pdf
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
To je jedno | 7.2.200610:50
Ď. ;­-)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vilimek | 10.1.200822:05
potřebuji manual na canon D 10
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jenik sedláček | 16.9.200822:05
Prosím o zaslání odkazu na český manuál pro CANON A520 powershot. Ten odkaz již nefunguje. Díky moc
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jimys | 24.1.200610:22
Ahoj,
stejný problém s pixmanií...
Pošlete mi někdo prosím manuál k Canon A50 na jimys@centrum.cz? V angličtině teda nic moc. Díky. Jirka
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
blecha | 20.1.200619:34
S fischer­-bernard nejsou žádné problémy, objednával si u něj kamarád a naprostá spokojenost. A poštovné jen 150 kč, takže bez obav a doporučuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jaryk | 19.1.20060:23
Nejlevněji se tento foták dá pořídit na www.fischer­-bernard.com.Jakou máte zkušenost s timto obchodem?Díky za odpověd.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jirkaberna@seznam.cz | 10.1.200618:47
petra.hlavova@canon.cz, Český manuál pro A520 stojí 300,­-Kč. Mohu jej poslat dobírkou nebo ho můžete koupit osobně na adrese naší společnosti www.awh.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
canon11 | 8.1.200615:52
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Dik cerno@seznam.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
canon11 | 8.1.200615:27
Nevie niekto zohnat manual na Canon A520????????
Dik. cerno@seznam.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
canon11 | 8.1.200615:24
Nevie niekto zohnat manual na canon A520????????
Dik
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Palino | 7.1.200623:39
Zvažujem kúpu A520 na ­"pixmanii­", no trochu ma zneisťuje platba vopred. Aké máte skúsenosti s týmto internetovým shoppom? Dá sa do A520 dodatočne nahrať slovenské alebo české menu ­(ako je to možné napr. u niektorých Olympusov FE­-xxx­) ? Za skúsenosti ďakujem, každú radu vítam ...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
To je jedno | 24.1.200611:07
ad menu: A520 má české menu ­(jestli slovenské, nevím a nemám ho u sebe, tak se ani nemohu mrknout)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MYTH | 24.1.200619:49
Slovenštinu nemá.
Nevíte někdo jak se tam dá poslat video když nemám čtečku?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
blecha | 5.1.200619:45
No vidim, že nejsem sám, kdo se u pixmánie spálil. Taky bych rád ten manuál, kdo bude tak hodný!!!! meike@post.cz Díky moc

A jaké máte zkušenosti s pixmánií. Já si ho zaplatil 29.12 a doma ho pořád ještě nemám
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tomaso | 2.1.200618:05
S fotakem jsem maximalne spokojenej, mozna je to tim,ze je to muj prvni digital, snad prave proto pro zacatecnika je jako delanej. Nevychytanej je malej displej.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
vítek | 20.12.200523:37
Nemáte náhodou někdo manuál v elektronické podobě? Při koupi se mi ho nepodařilo stáhnout
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MYTH | 28.12.200512:59
Jsi to kupoval v pixmanii?
Já jo a nevim kde bych ho zehnal.Až ho budeš mít pošli link.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MartinT | 31.12.200515:00
Já jsem ho stáhnul na pixmanii. Po přihlášení se zobrazí dva odkazy ­- stav objednávky, stáhnout dokumentaci.
Když jsem si pak v Exploreru nastavil nejnižší úroveň zabezpečení, tak se mi podařilo manuál v češtině stáhnout.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MYTH | 31.12.200517:07
Pls pošli mi ho na mail.Mě se to tam taky zobrazilo ale vypadl mě net.A podruhý to stáhout nejde.Díky.
daniexx@gmail.com
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Robert D. | 2.1.200613:25
Martine, mohl bych také poprosit o ten manuál v češtině? rd@norco.cz. Předem díky, Robert D.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
tomaso | 2.1.200618:00
Cau, Martine mam stejnej problem jako ostatni, manual jsem z pixmanie nestahl, tak jsem tam volal, aby ho obnovili, zkoušel jsem to znovu , volal jim a zase nic, tak jsem tam volal do třetice, slíbili, že ho pošlou na cd a zase nic. Uz me nebavi to urgovat. Kdybys mi ten manual prosim ,prosim poslal, tak by to bylo super.
na mail tompartak@atlas.cz nebo kino@boskovice.cz diky diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
shost | 4.1.200618:06
Jsem další nešťastník co neuspěl při stahování z pixmanie, po telefonátech mi slíbili poslat cd, ale prý ještě není vypalené, to říkalí 22.12. a dneska taky, tak se ho asi nedočkám. Pošlete mi ho prosím někdo na shost@seznam.cz. Děkuji
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
MiroT | 12.1.200623:34
Je to mozne? Mam take iste problemy s Pixmaniou. Ak by sa dal ten maual poslat mailom veeeeeeelmi prosim aj ja. Budem vdacny. Prosiiiiim nenechajte ma v tom sameho. Dopredu velke diiiiik. calimero@pobox.sk
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Eva N | 13.1.200611:45
Ahoj Martine,mam stejny problem jako ostatni s ceskym manualem.Mohl by jsi mi ho prosim poslat.
Dekuji a preju pekny den Eva
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Eva N | 13.1.200612:03
cesky manual na Canon A520 prosim na adresu nemeva@seznam.cz diky eva
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Ladislav | 20.1.20069:18
Ahoj Evi,mam taktéž stejny problem jako ostatni s ceskym manualem.Mohla by jsi mi ho prosim přeposlat na e­-mail lackom@seznam.cz?
Mockrát děkuji.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Proky | 4.2.200616:23
Zdravím, prosím poslal bys mi také ten manuál? Stejné problémy s Pixmanií...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Marcel | 5.2.200619:25
Mam taktiez tento problem, mohli by ste mi to tiez preposlat. Vdaka
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Marcel | 5.2.200619:28
poslite mi prosim na tuto adresu marcelprokop@gmail.com
Vdaka
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Miroslav Pícha | 6.2.200611:43
čau Martine,prosím o zaslání manuálu v češtině
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Pavla | 20.2.200610:22
Zdravím všechny, Martine Vás také moc prosím o zaslání návodu na e­-mail Pa.vatofi@seznam.cz Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jiří Vávrů | 29.3.200615:49
Ahoj
Prosím nebyl by jsi tak laskav a neposlal mi cz manual k Canon PowerShot A520,koupil jsem si ho pres inzerat ale manual nebyl pribalen...a ja uz zkousel vsechno mozne sehnat ho ale nezadarilo se ...proto te prosim jestli by jsi mi ho mohl zaslat..moc by jsi mi pomohl...diky Jirka V
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Peter J | 3.4.200617:38
Ahoj Martin, za rok som nevedel stiahnut vhodny navod, mohol by si mi ho prosim ta poslat mailom?
Vdaka,

Peter
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Peter Jurcisin | 3.4.200617:42
Ahoj Martin, za rok som nevedel stiahnut vhodny navod, mohol by si mi ho prosim ta poslat mailom?
pjurcisin@centrum.cz

Vdaka,

Peter
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
papaja | 6.3.200614:58
ja to samy, dik za manual na mail: pekky@seznam.cz Zdravi Paja
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
jekyl | 7.3.200611:18
Pls o manual na e­-mail ssosna@centrum.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
sorwin | 8.3.200621:39
Mohl by mi prosím někdo taky jeden poslat??? Taky pixmania... Moc díky! : michal.klivicky@j­-hradec.cz
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zuzana | 20.3.200620:55
Prosim vas tiez o manual, mail: himlerrr@hotmail.com.Diky moc, velmi by mi pomohol.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Marťas | 25.5.20068:55
Mohl byste mi někdo poslat ten manuál plííís. Mám ten foťák dva dny. Na Martin.Sip@seznam.cz
Díky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Martin Němec | 27.8.200610:57
Cau Martine,mohl by jsi mi prosim poslat ten manual na martinnem@centrum.cz ? Ztratil jsem original. Moc ti diky.Prosim.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Baxter | 14.12.200523:09
Mate nekdo tento fotoaparat? Spokojenost?
Muzete mi poradit, zda­-li si mam poridit Kodak Z700 nebo Canon PowerShot A520??? Kazdou radu vitam ;)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Tulkas | 15.12.200520:24
Kupte Canona, resil sem podobné dilema, rozhodl sem se pro Canona a sem plne spokojený. Skvelá ostrost, barvy+vlastní nastavení snad vseho, to je jasná volba!
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr V. | 12.11.200518:01
Můj manuál k Canonu A 520 vzal za své ve vodě, foťák díky ukrytí v pouzdru přežil, nemáte někdo v elektronické podobě či k zapůjčení na okopírování ? Nebo nevíte,kde by se dal dokoupit ?
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
houzva | 13.9.200517:36
mate nekdo? zvazuji nakup 1GB karty do A520, ale mam trochu strach jak si budou spolu rozumet!
poradte, diky
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr Hájek (53) | 13.9.200521:42
Zdravím, rozumí si naprosto skvěle...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Exner | 20.9.200523:33
S gigivkou super... Doporučuju kouknout na Alzasoft, maj tam rychlou gigovku od A­-DATA za super peníze...
PS ani ten šum není tak hroznej, chce së to naučit si pohrát s nastavením režimů a vono to jde.....
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Peter Kison | 10.10.200518:01
potvrdzujem, ze A520 slape aj s 1GB kartou MMC :­)
btw, zdravim Ta Michal :­)
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Karkul | 7.7.200513:28
Jako skromný důchodce, majitel cca pět let starých digi zn. Mustek a Agfa a skvělého klasického Zenitu, sleduji někdy od února recenze,diskuse, navštěvuji prodejny a pod. Zkrátka i dědečkové se musejí připravovat na milované vnučky. Dlouho jsem váhal a měl různé favority­( hlavně Kodak Z75­), ale po částečném pochopení problematiky dal nakonec přednost A520 a nyní jsem v naprostém nadšení. Hlavně z českého menu a manuálu, protože ono napsat něco ­(technicky­)česky, ještě neznamená, že tomu čech rozumí, ale pochopitelně rychleji při zkouškách porozumí. Překvapilo mne, že možnosti těchto fotoaparátů jsou tak rozsáhlé a neskutečně pestré, že manuál,ba i menu v cizím­(ač známém­) jazyce jsou prostě diskvalifikujícím prvkem. Hrajeme si nyní i s různými přednastavenými programy a zdá se nám,že při programu ­"sport­" či ­"děti a zvířata­" je snad k dispozici i stabilizátor­(v manuálu o něm ani slovo­) . U základního programu totiž se nám podařilo udělat rozmazané fotky, ale u těchto dvou to nejde, ani z jedoucího auta. Vzhledem ke klasickým zkušenostem se mi nezdá, že by to dokázal jen automatický čas závěrky s případným bleskem a pod.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Petr Hájek | 10.7.200517:44
Dobrý den, Canon PowerShot A520 bohužel stabilizátor nemá, situace s těmito programy je taková, že preferují co nejpomalejší čas, a to i na úkor kvality ­(používají běžně ISO 200 a 400­), takže výsledné časy pod 1­/500 s skutečně zastaví i rychlík.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Koloděj | 21.4.200514:03
1­) Terminologie ­- závěrka a spoušť nejsou totéž.
2­) Červené oči ­- vzhledem k tomu, že blesk a objektiv nemají společnou osu, tak při dostatečném přiblížení k oku blesk ozáří jinou oblast na sítnici, než zaznamená objektiv. S rostoucí vzdáleností od oka pak tyto oblasti splývají, takže červené oči vyniknou. Výhodu tedy mají aparáty, kde se blesk vyklápí nahoru nad objektiv, čím výše tím lépe. Není to tedy slábnutím účinku redukce červených očí.
3­) Porovnání šumu ve čtverečcích vedle sebe je skvělé, ale bylo by lepší zvolit barevně neutrální podklad ­(šedá až černá­). Šum se může v různých částech spektra projevovat různě silně a pokud jednu složku zakryjete barevným podkladem, tak může jeden aparát vypadat lépe než druhý, ale v praxi bude výsledek opačný.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Jajik | 21.4.20059:20
Komu stačí 3 mpx, A510 je velmi dobrá volba. Když se na trhu objevil A520, těšil jsem se jak si ho koupím, ale šum při citlivostech vyšších než ISO 50, kritizovaný ve všech recenzích, mě velice rychle a definitivně odradil. Teď nevím jakou zvolit alternativu s alespoň 4 megapixely.
Obecně platí, že všechny přístroje s 1­/2,5­" snímači s rozlišením 4­-5 mpx těžce bojují se šumem.
Proto kdo chce kompakt s kvalitním obrazem a minimem šumu, měl by vybírat pouze mezi přístroji s 1­/1,8­" snímačem.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Koloděj | 21.4.200513:53
Kupodivu se podařil snímač 1­/2,5­" s rozlišením 5Mpix v Panasonicu FZ5, který má šum docela nízký. Ale to je jiná kategorie. Nicméně obecně se s vývojem daří držet šum na stálé úrovni a snímače se přitom stále zmenšují.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Michaluvmejl | 2.5.200613:59
Dobrý den. Moc se v tom nevyznám: mám tomu rozumět tak, že obecně řečeno: při dvou stejně velkých snímačích bude foťák s menším počtem megapx dávat menší šum? Dík za odpověď
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
crashpc | 2.5.200614:53
ano, přesně tak to je.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
JItka | 3.5.200617:04
Můžete to vysvětlit pro laiky? Chci si A520 koupit, ale s tím šumem mi to moc jasný není. Jak se to projeví na fotografii?Dík.
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
crashpc | 3.5.200618:41
projeví se to zrněním o určité hrubosti v obraze. nejvíce při vysokém ISO. do ISO 100 nemusíte mít obavy. dnes mi dorazil a můžu potvrdit že šum mírně vyšší je když vyšší ISO nastavim. takže pokud budete fotit ve tmavších prostředích a nevadí vám nižší rozlišení ­(o moc to neni!­) tak doporučím CANON PS A510, kterej má šum o dost lepší. taky se snímky daj v PC odšumět ale to je další práce...
OdpovědětKvalita příspěvku:  dobrá(0)  nízká(0)
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.