Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Mju 700: Neortodoxní mjučko

5.5.2006, Marek Kuřina, recenze: specifikace produktu
Olympus už tolikrát upgradoval svou povedenou řadu mju, že už jenom pozorný příznivec digitální fotografie a zároveň této značky přesně ví, co se v ní nachází za poklady. Ze záplavy mjuček jsme si tentokrát vybrali na recenzi model mju 700. Jde o automat, který je podobně jako všechny poslední mjučka odolný nejenom prachu, ale také částečně vodě a především disponuje extravagantními tvary. Jak je vidět, i běžná cihlička nemusí vypadat fádně...
Popis ovládacích prvků nebude u tohoto automatu dlouhý, i když nic nevynecháme: na horní straně najdete mrňavé tlačítko zapnutí/vypnutí modelu, které musíte pro úspěšnou aktivaci chvíli přidržet a podlouhlé větší tlačítko spouště, které je dostatečně citlivé na namáčknutí. Na levém užším boku nic nenajdete, na druhém je potom pod bytelnou jen těžko odklopnou (pozor na delší nehty, které by odpor nemusely přežít bez úhony) plastovou krytkou umístěn kombinovaný konektor USB/AV out a napájení.



Nejzajímavější je zadní strana, a to nejenom kvůli velkému 2,5 palcovému barevnému LCD displeji, který zobrazoval nezrnitě a rychle překresloval, ale proto, že zde najdete nejvíce ovládacích prvků: základní ovládací kolečko, které vás navede na režim snímání, prohlížení, přehled 23 scén, videozáznam, ale také na režim s vyšší citlivostí (sníží možnost pořízení rozmazaného snímku, ale také zvýší zrnitost fotografie) nebo zde najdete průvodce fotografováním, který funguje jako takový malý manuál, který máte neustále při sobě, což je velmi praktické. Nechybí zde ani klasický čtyřpolohový ovladač, jehož jednotlivá ramena jsou určena pro nastavení blesku, makra, samospouště nebo korekce expozice. Poblíž jsou také umístěny tlačítka Menu, přímého tisku (funguje v režimu prohlížení), mazání snímků a také nastavení informací na displeji (ale také k aktivaci pomocné mřížky nebo histogramu).