Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Samsung Galaxy A52s 5G: populární univerzál

3.3.2022, Milan Šurkala, recenze
Samsung Galaxy A52s 5G: populární univerzál
Samsung Galaxy A52s 5G patří k jedněm z nejpopulárnějších telefonů na našem trhu. Tento smartphone střední třídy přináší 4 zadní fotoaparáty, základní 64MPx, širokoúhlou 12MPx, dále 5MPx makro a 5MPx hloubkovou kameru. Jak bude fotit?
Tato kapitola se podívá na zbývající režimy, které se nevešly do předchozích kapitol.
 

Barevné filtry

 
Začneme barevnými filtry, kterých je zde hned několik a můžete tak dát snímkům zajímavé ladění i mimo aplikace sociálních sítí.
 

původní

teplý

studený

lolli

mrazivý

květ

ivory

vybledlý

měkký

kissme

stupně šedi

klasický

B&W
 
 
Zejména mladší generaci a asi především ženské publikum (ale nejen to) možná zaujmou různé hrátky s AR, úpravami obličejů a dalšími. Na setkáních s přáteli zajistí telefon od Samsungu spoustu zábavy (obzvlášť, když vylepšení pro ženy aplikujete na muže).
 














 
Tím to zdaleka nekončí a pokud chcete využít různé další AR vychytávky a jiné funkce, možnosti jsou téměř nekonečné.
 

 
Funkce Bixby Vision může být docela užitečná věc pro nákupy (spíše v USA než u nás). Namíříte telefon na nějaký objekt, AI jej někdy dokáže správně rozpoznat a automaticky vám na Pinterestu nabídne podobné produkty.
 

 
Takřka samozřejmostí je dnes i možnost vytvořit si svůj vlastní avatar a telefon ho vytvoří nejen na základě podoby, ale třeba si dáte jen hlavu dinosaura. Fotografovi to bude asi k ničemu, ale pro mladší publikum to bude asi mnohdy velká zábava.
 
 
AR pak funguje např. i v režimu AR kresba. Prstem si něco namalujete do obrazu a ten se pak drží zvoleného objektu (takže tyto škaredé brýle se skutečně drží obličeje, i když se pohybujete).
 
 

Panorama

 
Galaxy A52s 5G nabídne i režim panoramat, který vychází z videa a nabídne na výšku různé rozlišení podle toho, jak moc dobře držíte horizont. Tady mám třeba 2880 pixelů, ale dostanete se i na více než 3800 pixelů.
 
Samsung Galaxy A52s 5G panorama
klikněte pro zvětšení
 
Výsledek není příliš detailní (občas se dost rozmývá), docela mě zarazila neostrost na stranách. Skládací artefakty jsou občas patrné.

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.