Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
3.3.2022, Milan Šurkala, recenze
Samsung Galaxy A52s 5G patří k jedněm z nejpopulárnějších telefonů na našem trhu. Tento smartphone střední třídy přináší 4 zadní fotoaparáty, základní 64MPx, širokoúhlou 12MPx, dále 5MPx makro a 5MPx hloubkovou kameru. Jak bude fotit?
Choakinek (4676) | 3.3.202218:23
Tak kvalita JPEG výstupu v podstatě odpovídá kompaktům se snímačem vel. 1­/2,3­" a 20 Mpx, jaké se dříve vyráběly a v současné době se doprodávají.

Tyto kompakty často měly optický zoom s univerzálním rozsahem, což ovšem tento telefon nemá, zase ovšem na druhou stranu nejdelší ohniska toho optického zoomu spíše připomínaly zoom digitální, kterým disponuje i tento telefon, takže v určité rovině je to tak nějak ­"fifty­-fifty­".

Telefon disponuje ultraširokým ohniskem, toto ohnisko výše uvedené kompakty neměly.

Výstup z RAWu je lepší ­(výše uvedené kompakty ho navíc často ani neměly­) a v podstatě odpovídá ­"historickým­" tzv. profi kompaktům s tehdy ještě malým snímačem 1­/1,7­".

Komu to tedy takto vyhovuje, nechť telefon zakoupí.

Odpovědět1  0
danhar1 (335) | 4.3.20223:53
souhlas jinak na takove to mobilni foceni tento aparat bohate staci sam o nem premyslim az doslouzi moje stavajici mobilni sumitko :­-)
Odpovědět0  0
Choakinek (4676) | 4.3.202222:53
Tak já mám A41, ale v podstatě s tím nefotím, jen QR kódy, obrazovky a informační cedule :­-­). Ale je to docela dobrej telefon, hlavně bych vyzdvihl stabilitu OS ­(přístroje­) ­- jede to krásně svižně, bez pádů klidně i celé týdny či měsíce. Ale jsou tu mouchy:

a­) Čtečka otisků v displeji je strašná
b­) Rozpoznávání tváře je pomalé
c­) Zamknutí telefonu lze řešit jen reálným zamknutím ­(heslem atd.­), jinak jde spíše o zhasnutí displeje a samovolně se např. v kapse vyvolávají různé aplikace atd.

Ale jinak ­- v pohodě.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1039) | 5.3.20227:35
Určitě jde nastavit automatické zamykání displeje po zhasnutí, případně nainstalovat aplikaci na zamykání, třeba telefony Realme takovou mají.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6616) | 5.3.20228:53
Určitě to jde. V telefonu jde nastavit, po jakém čase má zhasínat displej ­(Displej ­- Časový limit displeje­) a po jakém čase se má zamykat telefon ­(Zamknout displej ­- Nastavení zabezpečeného zámku ­- Autom. zam. při vyp. obrazovky­). Navíc je možné nastavit, že nemá fungovat, když je tma ­(např. v kapse, Displej ­- Ochrana proti náhodnému dotyku­).
Odpovědět0  0
Choakinek (4676) | 5.3.202218:30
Jistě, nicméně pokud nemáš nastavený zámek na ­"ihned­", tak to prostě zamčené není, ochrana proti náhodnému dotyku nefunguje.

Tam právě chybí možnost nastavit ­(ono tam teda chybí víc věcí, ale to nyní vynechme­), že v čase nula by se aktivovalo ­"přejetí­" a teprve v čase XY ­(třeba za 5 minut­) nějaký skutečný zámek, aby to nebylo pro člověka zamčené ihned, ale zároveň aby to ihned bylo zamčené např. pro samovolné spouštění aplikací. Jenom upozorňuji, že mi to jednou v kapse dokonce samo otevřelo seznam kontaktů a samo to realizovalo vytáčení čísel ze seznamu :­-­).
Odpovědět0  0
Puppy8 (849) | 7.3.202220:35
a­) nejen proto zůstávám u staré Nokia 7 Plus. Čtečka na zadní straně funguje snadno, rychle a v 99% případů.
Odpovědět0  0
Choakinek (4676) | 8.3.202219:50
No já jsem byl značně omezen výběrem kvůli velikosti a ceně. V podstatě připadal v úvahu jen Samsung A41 a Sony Xperia 10 II, kde jsem nakonec dal přednost významně nižší ceně.

O mizerné čtečce otisků už jsem věděl z recenzí, no, nekecaly :­-­).

Jinak jsem přejít musel. Můj předchozí telefon byl starý Android, který jsem měl používat dočasně, navíc mu stejně odešla baterie. Předtím jsem měl Nokii 620 s Windows Phone, ta stále funguje, ale už přeci jenom ten telefon zcela zastaral, už např. nešel ani obchod s aplikacemi a existovalo několik dalších problémů.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.