Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
2.6.2022, Milan Šurkala, recenze
Dnes se nám do redakce dostala vlajková loď společnosti Samsung, telefon Galaxy S22 Ultra. Ten má vzadu pět modulů, z toho čtyři fotoaparáty. Zaujmout chce hlavně vysokým zoomem. Máme zde totiž 3× i 10× teleobjektiv.
Mannoxx (10) | 26.8.20229:48
Vlajková loď a ani nedají nabíječku... ani pomalou :D Chápu, že dnes má doma každy USB adaptér, ale jako vážně mobil za desítky tísíc nemá ani rychlonabíječku v balení? :D Jojo, ťamťung už bych si nepořídil, ani za mák... Jednou a dost
Odpovědět0  0
danhar1 (335) | 26.8.20229:59
no vidite ja zase uz nikdy xiaomi a pujdu do samsungu jinak bych vzal huawey
Odpovědět0  0
Mannoxx (10) | 26.8.202210:08
Xiaomi se dost zkazilo. Vyzkoušel jsem vše možné a skončil prozatím u OnePlus... Už druhým rokem si pískám. Jsem asi stará škola, ale na focení používám fotoaparát, na telefonování telefon a na hraní her PC nebo konzoli :D
Odpovědět0  0
danhar1 (335) | 26.8.202210:33
ja na foceni nekolik fotaku na hrani pc mobil jen na telefonovani a internet a dokumentacni foto samsung bylo mysleno nejaku levnejsi verzi
Odpovědět0  0
kultus (448) | 19.10.20225:42
Tak tak, bohuzel kdyz vidim ty ceny huawei tak bych si po Mate 20 Pro, coz byla v te dobe spicka, na kterou se nechytala ani S10+, asi tezko koupil Mate 40­/50 Pro...
Odpovědět0  0
kultus (448) | 19.10.20225:40
Tak modni trend ne? A apple nabijecku dava? A nepridavaji se k tomu i jine znacky, abys mel za rok dva co kupovat. Ja k S21+ dokoupil 25W za 200,­- ...radeji poradny mobil bez nabijecky nez nejaky sunt a la xiaomi, realmi a pod.
Odpovědět0  0
danhar1 (335) | 2.6.202214:57
to jak to dopocitava hloubku ostrost fuj
Odpovědět1  0
Choakinek (4676) | 2.6.202221:40
1­) Tak výkon světelných pevných skel fotoaparátů s velkými snímači to rozhodně mít nebude.

2­) Jde tak o softwarové rozmazání ­- to pochopitelně bude mít nějaké chyby.
Odpovědět1  0
danhar1 (335) | 2.6.202223:07
bohuzel oko co vidi ani smrt neojebe ;­-)
Odpovědět1  0
danhar1 (335) | 2.6.202223:12
softem honit clonu je vzdy pruser .
Odpovědět0  0
Choakinek (4676) | 3.6.20229:52
Ovšem pokud se někdy prosadí snímače pro prostorové snímání jako je např. Lytro, pak už nejspíš půjde digitálně tvořit bokeh dobře.
Odpovědět0  0
Mannoxx (10) | 26.8.20229:59
To je zatím prostorově dost náročné, takže v bližších letech těžko. Nicméně, ani Lytro není dokonalé. Půjčil jsem si. Je to sranda. Ale tím to končí. Výsledky byly takové zvláštní. Někdy lepší, někdy katastrofa. Takže zatím ani to, by dojem moc nevylepšilo. Tím víc, když si představím tohle v nějaké miniatuře. Ale kdo ví, třeba nás tím někdo překvapí dřív, než si myslím :)
Odpovědět0  0
kultus (448) | 19.10.20225:53
Ale neni, mam z S21+ spoustu fotek, kde se nedokonalosti hledaji dost tezko a kolikrat tam ani nejsou. Na prvni pohled je neuvidis ani na 75­" TV a o to jde...pokud se to neprezene vypadaji fotky diky mazlemu pozadi o dost lepe. Navic se nemusi portretni rezim pouzit hned. Na samsungu proste vyfotis osobu a pokud detekuje tvar nabidne galerie moznost rozostrit pozadi v post procesu a v 7 urovnich, takze mas nad tim nejakou tu kontrolu a kdyz spatne detekuje prechody objektu, tak to tam proste nedas a mas normalni fotku.Porad je to jen mobilni foceni a jsem za to rad, kdyz neni po ruce fotak je to aspon neco. Na Mate 20 Pro to tak propracovane nebylo, vse detekoval dobre, ale ty portrety nebyly tak ostre a detailne, max. pro maly tisk. Ted to je jinde a na gcam portu kolikrat jeste kvalitnejsi nez na stock, zalezi od svetla.
Odpovědět0  0
kultus (448) | 19.10.20227:23
...ale chapu to rozcarovani, z recenze ten portretni rezim nevychazi moc dobre. Mne se osvedcilo pouzivat max 4­-5 stupen mazani, vypada to prirozeneji a kolikrat zmizely ty nedokonalosti.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.