Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
16.9.2014, Milan Šurkala, recenze
Dalším fotoaparátem, který podstoupil náš náročný test, je CSC přístroj Samsung NX3000. Jde o bezhledáčkový fotoaparát s 20MPx APS-C senzorem. Do recenze jsme vzali nový power zoom objektiv 16-50mm OIS.
tomil2002 (81) | 21.9.20149:19
Dobrá recenze , děkuji . Doporučil bych zvážení standardně dělat u testů foto v lese ­(viz.fotografie č.3 ­) . Sám čas od času když jsem v lese na kole třeba , ­( velmi zelené lužní listnaté a smíšené lesy ­) tak mi to nedá protože se jedná o hezké scény udělat snímek. Dlouho mi to trvalo než jsem přišel jak na to a to ještě se ne pokaždé povede aby ten snímmek opravdu vypovídal o atmosféře . Hlavně taky ne každý fotoaparát to zvládá . Je tam velká spousta detailů a svým způsobem problematické světlo .
Odpovědět0  0
HalenTech (9) | 22.9.201413:09
Můžu poprosit o Vaši metodu nastavení pro focení atmosféry v lese?
Odpovědět0  0
šaryk (1) | 18.9.201419:05
Snímač sice není nejnovější......Podle čeho hodnotíte kvalitu snímačů?
Já mám dva roky tomu nazad snímač Sony 16 Mpx, znamená to, že můj foťák je starý krám?
(na ISO 1600 nevím, co je to šum)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6657) | 18.9.201419:23
Podle jejich výkonu. Snímač Samsungu byl při uvedení takový slušnější průměr a dnes po několika letech už patří spíše k podprůměru. Doba pokročila, ale to neznamená, že dva roky starý fotoaparát je krám.
Odpovědět0  0
martinX34 (367) | 16.9.201420:13
A este k tym ­"odsumenym­" RAW.
NX2000 ma moznost v menu nastavit intenzitu odsumovania pri vysokom ISO ­(je tam aj moznost uplne vypnut­). Ako bola nastavena tato volba ? ­(default je Normal­). Mozno ma tato volba vplyv nielen na jpeg ale aj na raw a po nastaveni na ­"Vypnuto­" by neboli raw odsumovane.
Odpovědět0  0
martinX34 (367) | 16.9.201416:03
Oproti NX2000 je to krok spat ­(a to sa da NX2000 dnes kupit za naozaj vynikajucu vypredajovu cenu­).
NX2000 ma focus peaking pri manualnom ostreni ­(da sa dokonca nastavit farba akou bude zobrazovat zaostrene hrany­) a pri videu je mozne pocas natacania menit clonu alebo cas ­(podla toho v akom rezime je video spustene­).
Senzor je rovnaky ako ma NX3000, ostrenie je sice trochu pomale ale pochybujem, ze NX3000 bude ostrit ovela rychlejsie ­(zavisi to dost aj od objektivu­).
Miesto prepinaca rezimov ktory je v NX3000 ma NX2000 roler s tlacitkom, ktorym je mozne aj prepinat rezimy aj menit clonu, cas, EV alebo ISO ­(velmi prakticka vec pri objektivoch, ktore nemaju iFn tlacitko ako napriklad pancake 30mm­).
Takisto nepouzitie dotykoveho displeja pri NX3000 je krok spat, vyber ostriaceho bodu dotykom ­(pripadne aj s naslednym urobenim snimky­) je naozaj vynikajuca funkcia.
Ako jedine plus NX3000 voci NX2000 vidim to, ze aplikacia Remote Viewfinder umoznuje zvolit lubovolny rezim a umoznuje aj zoomovanie ­(co je vsak skor zalezitost ­"powerzoom­" objektivu­). Remote Viewfinder na NX2000 umoznuje fotit len v Auto mode, da sa len zapnut­/vypnut blesk a menit dotykom ostriaci bod.
Inak NX2000 so ­"setakom­" 20­-50mm robi pri dostatocnom svetle ­(a teda nizkom ISO­) detailnejsie snimky ako Nikon D5100 so ­"setakom­" 18­-105mm.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1062) | 16.9.201411:25
to je opravdu děs. Samsung se diskvalifikuje v očích pokročilejších fotografů, protože znemožňuje dostat v PC z RAWu víc, než engine v přístroji.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.