Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
24.3.2011, Milan Šurkala, recenze
Dnes se podíváme na malý stylový kompakt Sony Cyber-shot W570. Na malém čipu má vysoké rozlišení 16 megapixelů. Objektiv Carl Zeiss nabídne 5× optický zoom od 25 milimetrů, najdeme zde i HD video. Zjistěme, jak fotí.
Radek212 | 20.1.201213:24
Sony DSC­-W580 se na náš trh nedodává? Já jsem ho letos koupil v Datartu Brno a jsem s ním spokojen,dělá na kompakt pěkné fotky.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6638) | 20.1.201216:47
Pokud vim, tak W580 se na náš trh oficiálně nedodává.
Odpovědět0  0
Radek212 | 20.1.201217:06
http:­/­/www.berem.cz­/produkt­/514­-sony­-cyber­-shot­-dsc­-w580­-black­/ Třeba tu ho maj a ten můj z Datartu má české menu a byl přiložen i český návod.
Odpovědět0  0
Jára 123 | 26.3.201110:52
Souhlas s p. Šurkalou. Myslím, že do ISO 200 je to OK. Ale je to magořina, když má kompakt stejně Mpx jako zrcadlovka.
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 25.3.201115:29
16Mpix na takom malom cipe nevesti nic dobre a tomu aj zodpovedaju fotky ­- je to jedna velka mazanica bez kresby a detailov. Presne taketo fotky mi robil moj telefon Nokia 6233. Na 1­/2,3­'­' sa da pozerat na fotky do 10Mpx. Ta fotka v protisvetle ­- na zemi by malo byt listie, ale namiesto toho je tam nieco co sa hadam ani neda identifikovat. Podla hesla cim viac Mpix tym lepsie. Len hlupak si kupi nieco taketo. Treba zaujat jednoznacne stanovisko k recenzii. V poslednom case citam recenzie so zaverom typu ­"ma svoje klady aj zapory­" akoby sa recenzenti bali vyjadrit svoj vlastny nazor. Ked je to raz shit, tak je to shit a nepomoze mnu ani keby bol namalovany na zlto.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6638) | 25.3.201115:55
Vite, jenze kdyz chcete kompakt rekneme do 5000 Kc, extra dobre fotici kompakt urcite nenajdete, nicmene rozhodne jsou zde i lepsi. Na rozliseni 16MPx mi prijdou fotografie docela slusne ­(jen za dne na nizsi citlivosti­), coz je pri dnesnim typickem patlani docela s podivem. Bezne denni fotky ma W570 urcite dobre. Problem je v tom, ze nezvlada nocni fotografie se strednimi a vyssimi citlivostmi a rovnez ani stiny se mu nedari prokreslovat nejak dobre ­(coz je pripad fotografie, o ktere mluvite­).
Ono to rozliseni je hodne diskutabilni. Kdyz budete mit fotografii s vyssim rozlisenim, ale rozpatlanou, po zmenseni ­(rekneme na 10 MPx­) se to patlani lehce ztrati a vysledky budou podobne s nativnimi 10MPx kompakty. Cim vyssi ISO, tim na tom budou 10MPx kompakty lepe diky mensimu sumu ­(zmenseni ten sum, zejmena barevny, prilis nesnizi­). Takze pri prohlizeni 1:1 je na tom 16MPx kompakt hure, v praxi zhruba stejne, aspon u dennich fotek. A ted, srovnavat 1:1 nebo praxi? Kazdy si razi svou teorii. Osobne bych se priklanel spise k 1:1, a to z jednoducheho duvodu. Kdyz uz mi tam nacpou 16 megapixelu, tak tam tech 16 megapixelu chci. Nechci stejny ­(nebo horsi­) vystup jako z 10 MPx...
Z recenze vyplyva, ze W570 neni prilis dobry fotoaparat, ale za urcitych podminek s trochou sikovnosti umi fotit velmi dobre.
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 25.3.201122:19
Dovolim sii nesuhlasit... za 4500 Kc sa este da kupit FUJIFILM FinePix F70EXR, ktory je v tej istej kategorii, ale kvalitou fotiek je v uplne inej lige. Niektore novinky, ako napr. tento W570 je holt slapnutim vedla. Zakaznik reaguje na pojmy ako GIGA a MEGA a ma pocit, ze tych 16Mpx naozaj potrebuje. Namiesto toho aby sa doviedol fotak k dokonalosti, tak sa na rovnaky cip len navysuje pocet Mpx. Ja by som bol osobne radsej keby tam bolo 6Mpx, ale minimalny sum. Holt vyrobcovia by s takouto filozofiou asi neprezili.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6638) | 25.3.201122:32
No, do 5 tisic bych sel spis do Panasonicu TZ8 nez F70EXR ­(byt jiste kvality modelu F70EXR nelze uprit­). BTW. to se da jeste sehnat? A nevim s cim nesouhlasite, kdyz tvrdim, ze W570 je nepovedeny a Vy tvrdite totez :­-)
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 25.3.201122:55
Ja by som skor siel do TZ7 ­(kvoli 45 MP­/cm?­), ale ten fotak je uz asi minulost. Fotky robi na kompakt naozaj vo velmi peknej kvalite. Skor som nesuhlasil, ze do 5tis sa neda kupit dobre fotiaci kompakt. F70EXR som nasiel na Alze.cz ako alternativu ku TZ7. Rozdiel medzi TZ7 a TZ8 je len v pocte Mpx a rozdiel vo fotkach je poznat. TZ7 ma velmi pekne, lubive farby a peknu kresbu na rozdiel od TZ8, ktora je navyse aj drahsia.
Odpovědět0  0
nels | 27.3.201121:25
Tak Fuji F70EXR ten děla zase pro změnu jiné kiksy jako podivné patlaní barev a samotné barevné podání je u něj zvláštní.
Odpovědět0  0
sy35 | 25.3.201114:34
Velmi se bavím tím, jak se z recenzí typu ­"tak tenhle kompakt je zas nová bomba­" během let staly recenze, v nichž je úspěchem, že foťák dělá občas slušné fotky ve dne:­-­)
Pane Šurkalo, není to hrubka, ale jen pidimidi piha na skvělých recenzích zde, nicméně dovolte mi podotknout, že tvar ­"Jasový šum jde vidět­" tahá za uši. Víc česky je to ­"Jasový šum lze vidět­".
Odpovědět0  0
Choakinek (4742) | 24.3.201122:49
... protože ten foťák je prostě nemá. Má sice 16 milionů buněk na snímacím čipu, ale nemá rozlišení 16 Mpx. Dělá to otřesné fotky, vrchol je pak to červené křeslo na ISO 400, to už snad nemůžou myslet ani ze srandy.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6638) | 24.3.201123:30
No, 16MPx detailu rozhodne nema, to je jasne. Kazdopadne denni fotky na ISO 80 jsou dle meho nazoru docela solidni a do ISO 200 jeste akceptovatelne. Nad ISO 400 vcetne to uz ale fakt nejde.
Odpovědět0  0
snejdy (281) | 24.3.201112:09
digitální šum,protisvětlo­- poslední fotka: Citlivost ISO 6,3 :­-)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6638) | 24.3.201112:13
Dekuji za upozorneni, opravil jsem to.
Odpovědět0  0
Busy . | 24.3.201116:52
Este jeden v nocnych snimkach: ISO 160 silně degraduje detaily.
Odpovědět0  0
snejdy (281) | 24.3.201117:39
třeba je to pravda, u 16Mpx na 1­/2,3­" asi opravdu ISO 160 silně degraduje detaily ;­-)
Odpovědět0  0
busy (4706) | 24.3.201119:09
Suhlasim :)
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 25.3.201115:31
velky suhlas
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.