Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Sony T30: Další verze povedené stabilizované placatky

28.4.2006, Marek Kuřina, recenze: specifikace produktu
U posledních téček od Sonyho se mi líbí dvě věci: pochopitelně design vyšperkovaný praktickým zapínáním rychle posuvnou krytkou objektivu a dobře fungující stabilizace obrazu. U nového modelu T30 se navíc můžete těšit na téměř dokonalý obraz poskytovaný obrovským třípalcovým TFT LCD displejem. Kromě toho se v tomto případě již povedlo napěchovat do snímače sedm milionů obrazových buněk a zároveň lze nastavit citlivost až na 1000 ISO! Nejde však o příliš výbušnou směs?
Jak se na správný automat sluší a patří, tak se T30-ka ovládá snadno a především rychle. Pouze několik tlačítek a především přehledné Menu vám umožní ovládat model snadno hned po vybalení z krabice a nebudete k tomu ani potřebovat pročítat přiložený manuál. Na horní straně najdete nejenom tlačítko zapnutí/vypnutí (prohlížet rovněž v zaklapnutém stavu a lze digitál vypnout i s otevřeným krytem, ale také velkou spoušť citlivě reagující na namáčknutí. Na plošce mezi horní a zadní stranou je umístěn posuvný přepínač (prohlížení, snímání a videozáznam). Dominantní je ovšem zadní strana, a to nejenom díky obrovskému třípalcovému LCD displeji, ale také díky většině ovládacích prvků. Kromě ovládacího kolečka s potvrzováním výběru uprostřed (jeho jednotlivá ramena ovládají ještě blesk, makro nebo samospoušť) zde najdete tlačítko Menu, pochopitelně určené pro vstup do Menu, a také tlačítka pro rychlé nastavení rozlišení (což je velmi praktické, než to hledat v Menu) a pro nastavení informací na displeji (včetně aktivace histogramu).



Pokud byste hledali slot pro paměťovou kartu (Memory Stick Duo případně Memory Stick PRO Duo) a prostor pro firemní akumulátor na spodní straně, nic byste nenašli - obě totiž výrobce překvapivě umístil do pravého boku modelu. Bohužel závit na stativ na spodní straně není vycentrován, je zde umístěn i kombinovaný konektor USB a Video out.