Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Videokamera s pevným diskem: Sony Handycam DCR-SR70

9.10.2006, Ivo Martinka, recenze
Další kamera, která nám přišla pod ruku, je megapixelová kompaktní videokamera s pevným diskem a délkou záznamu až 40 hodin. Ve své kategorii se řadí do skupiny low-end a pravdou je, že výbava tomuto faktu odpovídá. Pojďme se podívat, jaká bude v praxi.
Poslední etapou recenze je závěr, kde se podíváme na kameru z komplexního pohledu. Za několik dní, co jsme měli tuto mašinku na vyzkoušení, jsme si udělali docela jednoznačný úsudek o jejích možnostech. Sony SR-70 patří v kategorii videokamer s pevným diskem do low-endu, což v některých oblastech dává dost najevo.


Pokud bych váhal o koupi videokamery s pevným diskem, asi bych nesáhl po SR-70, ale po její vyšší sestřičce SR-90. Ta je je vybavena výborným, již několikrát recenzovaným objektivem Carl Zeiss 5,1- 51, rozlišením 3 Mpix, 30 GB diskem a bleskem. Ovšem pokud nepatříte mezi kameramany "nadšence", tak můžeme tuto kameru vřele doporučit. Napadla nás i funkce přenosného disku, ale bohužel se nám na harddisk nepodařilo nic zapsat nebo nahrát. Sony uvádí až 7 hodin záznamu s volitelnou baterií, a když k tomu uvedu délku záznamu v nejvyšším rozlišení HQ cca 14 hodin, tak je zde nepřekonatelný výsledek. Plusy a mínusy kamery si ukážeme v poslední tabulce.


Kapacita (délka záznamu, počet fotografií)Kvalita fotografií
Kvalita videaAbsence hledáčku
Výdrž baterieDaktyl
USB 2.0 (kolíbka)Chybí blesk nebo lampa
ČeštinaPouze pro menší ruce
Přímý tisk a DVD vypalováníIkona Odkaz na databázi
JednoduchostIkona Odkaz na databázi
Nízká hladina šumuIkona Odkaz na databázi

Rozloučíme se pohledem do aktuálního ceníku, kde se nám zobrazí číslo 20 635,- Kč, což dle ceny by měla být vybavenější kamera, ale nesmíme zapomenout na kategorii, ve které se nacházíme. Záleží na vás, jestli podlehnete neomezené délce nahrávání nebo si nakoupíte dostatečný počet MiniDV pásků.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Sony