Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Zoner Photo Studio 16 PRO v testu

16.10.2013, Milan Šurkala, recenze
Dnes se podíváme na nejnovější verzi softwaru Zoner Photo Studio 16 PRO. Ten navazuje na svého předchůdce a my se nyní podíváme, jaká vylepšení přináší, jak se projeví v praxi a zda nová verze stojí za upgrade.
Povídaní o Správci zakončíme posledními dvěma menu nabídkami. Nejprve to bude "Vytvořit" a poté "Zobrazit". První část tohoto menu je věnována promítání snímků nebo vytvoření tapety na pozadí operačního systému.


Zoner Photo Studio 16 menu Správce, Vytvořit


Druhá část slouží k tisku a kompozici obrázků v nejrůznějších formátech. Začíná to normálním tiskem, pokračuje přes umístění snímků do nejrůznějších šablon, kdy např. snímek zabírá určitou část papíru, vybrané EXIF informace pak plochu další.


Zoner Photo Studio 16 Správce, tisk a export


Možné je dělat i indexy (malé náhledy) nebo vytvářet stylové kalendáře. I u nich je možné využít velké množství nejrůznějších šablon.


Zoner Photo Studio 16 Správce, kalendáře


Třetí část vám umožní vytvořit HTML alba, i zde je několik šablon a alba vypadají velmi pěkně. Lze uploadovat snímky na FTP server a posílat maily (spustí e-mailového klienta s přílohou ve formě zvolené fotografie).


Zoner Photo Studio 16 Správce, HTML alba

klikněte pro zvětšení



V neposlední řadě je tu možnost vytvořit CD a DVD se snímky, upload na Zoneramu, Flickr, Facebook a Picasu. Zkoušel jsem poslední možnost, upload a připojení na server proběhlo v pořádku. V menu "Zobrazit" jsou pak už jen možnost konfigurace ovládání, ikonek a podobné záležitosti.


Zoner Photo Studio 16 Správce, úprava menu

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.