Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Zoner Photo Studio 18: v jednoduchosti je síla

30.10.2015, Milan Šurkala, recenze
Máme zde další podzim a s ním novou verzi fotografického editoru Zoner Photo Studio 18. Pochopitelně jsme jej nainstalovali a nyní si můžete přečíst recenzi. Jak se v praxi projeví zjednodušení modulů a čistší design?
V poslední testovací kapitole se podíváme a připomeneme si několik novinek této verze. Ve zkratce jsme se podívali na vytváření HD videosekvencí z fotografií, nový design aplikace a zjednodušení do tří modulů, máme zde nedestruktivní úpravy v modulu Vyvolat, samostatný prohlížeč, lepší práci se světly a stíny a další. To ale není vše. Zoner také přišel s podporou monitorů s vysokým DPI a podporou pro 4K displeje. Bohužel doma mám maximálně Full HD, takže toto jsem zatím nevyzkoušel. Aplikace je kompatibilní s Windows 10 (vyzkoušena na Windows 7 i Windows 10, na obou funguje).





Ještě jsme se ale nevěnovali sdílejícímu tlačítku, které najdete vedle zeleného tlačítka Export nebo Uložit ve všech modulech v pravém sloupci. I zde se totiž udály změny a Zoner přišel se zajímavými možnostmi sdílení a posílání snímků.


Zoner Photo Studio 18 Získat odkaz


Facebook a Twitter nechme tak, pojďme se podívat např. na Odkaz. Jistě jste mnohokrát chtěli někomu poslat odkaz na obrázek, který jste měli u sebe na počítači. Pak už bylo otázkou, kam jej nahrát. Mohli jste jej nahrát do galerie fóra, ve kterém jste diskutovali, oblíbený je např. ImageShack (nebo jiné podobné služby), tady máte možnost k tomu využít i Zoner Photo Studio 18. Jednoduše vyberete snímek na počítači, ke kterému chcete vytvořit odkaz, ten se nahraje na Zoneramu (není nutné mít zaregistrovaný účet na Zoneramě) a vy jen zkopírujete odkaz do sdíleného alba na Zoneramě.


Zoner Photo Studio 18 E-mail


Podobně to funguje u posílání e-mailů. Už žádné starosti s tím, jak velké soubory prolezou e-mailovým systémem. Snímek se nahraje na Zoneramu, vy v mailu pošlete text zprávy a obrázek nebude v příloze, protože se místo toho přidá odkaz na Zoneramu.


Zoner Photo Studio 18 sdílené odkazy


Přehled sdílených odkazů najdete pod sdílejícím tlačítkem úplně dole (položka Sdílené odkazy, viz první obrázek v této kapitole). Tady je můžete spravovat a mazat. Tyto odkazy totiž na Zoneramě nikde nenajdete.


Zoner Photo Studio 18 pohlednice


Nesmíme zapomenout ani na zasílány fyzických pohlednic. Napíšete zprávu, vyplníte adresu a pošlete. Zoner vaši fotografii vytiskne a odešle příjemci. Za toto vše chce 29 Kč na území ČR, případně 39 Kč do celého světa. Platit můžete platebními kartami nebo třeba Paypalem.

Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.