Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
25.5.2017, Milan Šurkala, aktualita
Společnost Ricoh inovovala nabídku svých kompaktů o nový outdoorový model WG-50. Nabídne 16MPx senzor a objektiv s 5× optickým zoomem. Fotoaparát vydrží ponor do hloubky až 16 metrů pod hladinu.
rkf (5) | 26.5.201717:19
To je fotítko na venek, do bláta a do louže, do brašny ke gumákám, hledat za tím něco víc je liché. Akorát teda nevím kdo vysype tolik peněz za takový střep, kdyby stál do 3000 tak snad, jako bonus za to, že něco vydrží.
Odpovědět1  1
Choakinek (4686) | 25.5.201722:35
Už mi to přijde jak číst Srandokaps. Dobře, před pár lety měli výrobci své jisté, mýdlové krabičky produkovali jak na běžícím pásu... ale to celé je pryč. A dnes? Kdy by měl každý model kompaktu ­(z těch pár zbývajících­) něčím upoutat, aby vůbec mělo smysl jej vyrobit?

Tak Ricoh vyrobí toto? Kompakt se sériovým snímáním rychlým jak ruční klikání spouště? S rozlišením displeje, které měly běžně kompakty někdy před 10 lety ­(i dnes cca 9 let starý LX3 měl vyšší­)? Foťák určený do hloubek vod se světelností seťáku pro DSLR a vel. buňky na snímači, kterou je nutné hledat elektronovým mikroskopem? A to nemluvím o možnosti inovovat výrobek nějakým neotřelým nápadam ­- v tom případě mluvíme o čirém NIC.

Je to pláči!!! Sbohem kompakte, vítej mobile :­-­(.
Odpovědět1  0
busy (4706) | 29.5.20178:52
To rozlisenie displeja by som nebral az tak tragicky. Pri danej velkosti displeja su pixely velke 0.16 mm, co pri pri pohlade na displej z beznej vzdialenosti ­(30cm­) predstavuje 1.9 oblukovej minuty, viem ze to nie je ziadna ­"retina­" ale nie je ani az take zle. Skor by to chcelo vecsi samotny displej, potom by malo zmysel navysovat aj rozlisenie. Ale to by ­(pravdepodobne­) museli narast aj rozmery samotneho fotaku.

Mne osobne by ovela viac nez rozlisenie vadilo ak by ten LCD displej bol robeny zastaralou technologiou TN a nie ovela lepsou a modernejsou IPS. Popatral som v tomto trosku aky LCD displej to ma, ale ani v technickych parametroch a ani v tlacovych spravach som tento udaj nenasiel. Predpokladam preto ze to naozaj bude ten otrasny TN :­(
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6625) | 29.5.20179:25
Kdys naposledy viděl displej s takovým rozlišením? Je to fakt hodně rozdíl. Co se týče technologie, tím TN si můžeš být v podstatě jistý.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 29.5.201710:11
Este stale mam doma plne funkcny Panasonic FZ28 ktory ma presne ten isty displej ­- 2.7­" 320x240 LCD TN. Obcas nim este co­-to cvaknem a ta velkost pixelov na displeji mi nepride nejak prilis obmedzujuca alebo rusiva.

Dokonca, ked som na nom manualne ostril, radsej som si ho prepol na hladacik, ktory ma sice este o kusok nizsie rozlisenie, ale zobrazuje sa pod podstatne vecsim zornym uhlom ­- a ja som mal vdaka tomu aj napriek vecsim ­(a jasne viditelnym­) pixelom lepsi ­"pocit bezprostredneho kontaktu­" s fotenou scenou.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.