Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
21.6.2005, Marek Kuřina, aktualita
Přestože jsme již psali na Digimanii o kapesním osmimegapixelu od Aceru, tak prvním osmimegapixelovým fotopřístrojem v této kategorii byl model Premier DS-8330 od Umaxu. Model je vybaven manuálním nastavením clony i času a velkým 2,5 palcovým LCD zobrazovačem. Navíc dávno minuly časy, kdy jste modely od Umaxu poznali na dálku nejenom díky neatraktivnímu designu, ale také použitému materiálu. Tomuto Premieru může závidět povedený "look" nejeden Canon či Minolta.
mobil-man | 21.6.200513:54
Nejak nechapu, proc se ted temer do vseho dava 8Mpx snimac, kdyz je optika na prd. A ta mira sumu bude vysoka, ale necham se prekvapit.
Odpovědět0  0
Tomáš Lajbl | 21.6.200514:48
Já bych věděl proč. Protože 99% ­"normálních lidí­" zatím kouká jenom na ty megapixely. To, že optika je hrůza, čip šumí a foťák vyrábí červené oči + vypálené tváře, jim na fotkách z dovolené ve velikosti 10*15 cm je šuma fuk. A že má závěrka maximálně 1­/2 sekundy? No co, má to přeci BLESK :­-D.
Odpovědět0  0
martin_ | 22.6.200523:47
Chtěl jsem koupit Olympuse C­-60 jako náhradu za odcizenou C­-40. U C­-60 mám záruku kvality z praxe kamaráda i z odezev na dpreview.com Pak jsem našel Acer CR­-8350 a dnes jsem si všiml tohoto Umaxu 8330. Bohužel jsem nikde nenašel recenzi ani na Acera ani krom této na Umaxe, žádné vzorové fotky. Na dpreview se značkami Umax, Mustek, Thrust jaksi nezabývají.... Když teď vidím, že Umax 8330=Acer8350, tak se mi do toho Acera moc nechce. Jedinnou zkušenost z praxe a to na nižšího Acera jsem našel na http:­/­/www.bretik.com­/?page=article&article=ACER­-CR­-6530­-zkušenosti, ukázky mě moc neuchvátily.

Větší rozlišení 8Mpx a manuální režim se mi hodí na určitý typ focení, jinak asi patřím mezi ty ­"nenormální­" a rodinku fotím stále na 2Mpx Olympus C2100UZ na fotky 9x13, i když jsem měl 4Mpx C­-40, který jsem na domácí foto používal zřídka, protože C­-40 nemá objektiv jako C­-2100 :­-­) To že Acer raději nemá ISO 400 je asi kvůli kombinaci 8mpx rozlišení a ­"malosti­" čipu.

Bohužel informace o plném manuálu je zavádějící, Acer 8350 nemá možnost ručního ostření ­- MF, podle pdf manuálu z netu ­( ruční zaostření na nekonečno se mi hodí při focení za pohybu fotoaparátu při rychlosti cca 40km­/h , protože AF někdy nezaostří a taky kvůli zrušení prodlevy spouště. Pravda Olympus C­-60 taky nemá MF stejně jako C­-50, měl to jen C­-40 a nejnovější C­-70. Ale C­-60 mám ověřenou, že je použitelná i na AF­)

1­) Rád bych věděl, jestli Acer­/ Umax umí zobrazovat na TV výstupu reálný obraz kvůli vzdálenému focení s dálkově ovládaným spouštěním. Nebo je TV výstup jen pro funkci prohlížení? V originál návodu pro Acer není uvedeno.
2­) Je možné vypnout­/zapnout LCD displej při náhledu na připojeném TV kvůli úspoře aku?
3­) Pokud obejdu MFokus nastavením na režim krajina ­(zaostřeno na nekonečno­), předpokládám, že už není možné nastavit clonu nebo čas ručně, protože krajina je jako plně automatický režim :­-­(
Nepodstatné:
4­) Umí zaostřit makro s plným zoomem? ­( např. Sony P­-7x nezaostří. Canon G2 má makro cca od 2cm, ale k čemu, když to dělá rybí oko jak prase a při malém zoomu kvůli eliminaci soudkovitosti se už nedá jít na vzdálenost odpovídající 2cm­)
5­) Umí makro s bleskem, aby foto nebylo přesvícené?

Uvítal bych ukázky fotek nebo odkaz.
Odpovědět0  0
Petr Matoušek | 23.6.20056:28
Já bych se být vámi Umaxem vůbec nezabýval a šel bych si objednat ten Olympus.
Odpovědět0  0
Petr J. | 14.7.200522:31
Ja jsem si toho UMAXE koupil, je pravda že trošku šumí, ale optika je docela v pohodě, červené oči taky zvládá a za ty peníze je docela pěkný malý foťáček na dovolenou. Pokud někdo chce opravdu kvalitní foťák pak víc než nějaký Olympus doporučuji Canon nebo Nikon.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.