Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
22.7.2011, Jana Bártová, fejeton
Náš výlet do Londýna se vydařil. Byl bohatý na fotky, zážitky, pěkné i typicky anglické počasí, na prima lidi, bujaré večírky, na kulturu, procházky i nakupování. Vytkla bych mu jedině to, že byl příliš krátký.
Mirako (12) | 24.7.201111:40
Nerad se do takových diskuzí přidávám protože to považuji za mlácení prázdné slámy. Janu znám osobně a i přesto musím přiznat, že její poslední příspěvky jsou téměř o ničem a proto se k nim ani nevyjadřuji. Taky nejsem přesvědčen o tom že to v poslední době s fejetonem má něco společného. Ale budiž. Píše sem nějaké své pocity a zkušenosti, dělá alespoň něco, oproti ostatním, kteří místo toho, aby dali odkaz na své ­"super­" fotky a svou kritiku podpořili svým uměním.
Ono kritizovat a nic nepředvést je fenomén dnešní doby... Hlavně ještě přidat nějakou tu urážku, aby se mnou začali ostatní diskutovat, protože o to vlastně jde... že?
Odpovědět1  1
frasve (131) | 24.7.201112:16
Chtít po kriticích, aby sami předvedli své dílo, je nesmysl. Autor je autor, kritik je kritik. Ten či onen, dobrý nebo špatný. Tady nejde ale o žádnou kritiku, jen o prostý selský rozum. Když někdo upozorní redakci, že si zahrává s důvěrou čtenářů, je to jen naše pouhopouhé demokratické právo ­(omlouvám se za ten silný výraz­) vyjádřit svůj názor.
Mrknul jsem na Vaše stránky a líbí se nám stromy. Dívka, co si v noci tak oblíbila ptáky, až jí z toho narostla křídla, vyvolala u mých přátel ­(s kterými budu za chvíli obědvat a jimž jsem Vaše fotky ukazoval­) pobavený úsměv. Jinak asi víte, že dívky motal do fáče už velký Taras. Jako předzvěst jeho nečekané smrti to bylo až neskutečné.
Odpovědět1  1
Mirako (12) | 24.7.201117:37
k té poslední poznámce... tyhle ofačované fotky vznikly po mé 4 těžké operaci a následné chemoterapii... Jsem rád že mé fotky někoho pobavily...
Vaše jsem jsem neviděl...
Odpovědět0  0
Tchutcho (1037) | 24.7.201110:59
Po posledním článku autorky a po poslední zkušenosti v diskuzi,jsem si říkal,že se už na to můžu příště vykvajznout,abych s Váma tady diskutoval o kosočtvercích.Jenomže mi to nedá.Musím Vám všem říct,že se vždycky nejvíc pobavím nikoli u článku slečny Jany,nýbrž u debat nad daným článkem.Někteří jedinci,který nebudu jmenovat by se měli nad sebou zamyslet,páč mi příjde,že si sem nepřichází počíst články,příspěvky,či fejetony,nazvěme to každý jak chceme,ale přicházejí si sem vylejt vyloženě svou zlobu,vypláchnout svoje smradlavý huby,vyléčit si mindráky z toho,že jim stará nedala,z radosti ze škodoliba se tady s někým pohádat a mít z toho obrovskou radost,když můžu druhýho zesměšnit,poplivat,vynadat mu až do všech končin a podobně.Ano,souhlasím s tím,že slečna nepíše nic světobornýho,že někdy její fejetony nestojej opravdu za nic,ale že bych kvůli tomu musel tady vyvádět,jak malej kluk,kterýmu někdo na pískovišti sebere bábovičku a tak mu za to vychlejstnu kyblíček s pískem na hlavu,tak to by jste se teda fakt měli nad sebou zamyslet.Proč se raději nesemknout a přestat si nadávat a opravdu vyvádět,jak malý děti?Jsme tu všici na jedný fotografický lodi,proč se chceme navzájem házet přes palubu?Pojďme raději vymyslet,jak tyhle fejetony vylepšit tak,aby byly ke čtení a aby jsme se nemuseli u toho hádat.Nic proti slečně Janě,ale sama musí vidět,jaký reakce jsou na její články,tak ať se taky nad sebou zamyslí a něco s tím udělá a ne,že příští týden napíše ještě větší kosočtverec.Pak akorád rozdělává ohýnek,pro vzájemnou písemnou nevraživost.Raději,ať se teda na to vydlábne a nedělá to vůbec.Pak bych dal prostor pro ostatní tady.Vy,co jste lepší ve psaní fejetonů a nějakých článků,či příspěvků,nebo si to aspoň o sobě myslíte,seberte se a napište redakci,že by jste to chtěli vzít místo slečny Jany a ukažte to tady všem!Vsadím se,že Vám redakce mileráda vyhoví a uděláte jen a jen dobrou věc pro tento serwer.Bude to daleko užitečnější a něčemu přínosnější,než to,co tady předvádíte v debatách nad článkama již zmiňované autorky.Lidi,fakt nechme toho,je to všecko zbytečný a úplně o ničem se tady takhle předvádět.
Odpovědět2  1
frasve (131) | 24.7.201111:43
Hezké nedělní kázání... V podstatě v mnohém pravdivé.
Stačí odstranit příčinu těch jalových diskusí, které jen paradoxně zvyšují návštěvnost podobných prostoduchých a prostotematických příspěvků. Jasně řečeno: Jano, odejděte. O fotografii víte houbelec, píšete jako školačka a ještě podvádíte ­- když neudržíte fotogrfické téma, ale klidně to sem podstrčíte. Opakovaně. Na píáristku, nebo co vlastně ve skutečnosti jste, nic moc výkon.
Pokud jde o fejetony a jejich autora. Toho si redakce musí najít, oprašovat, zaplatit. Nebo ho prostě nemá. Chleba kvůli tomu levnější nebude. Z řad čtenářů, věřte mi, se podobné hvězdy ­(a fejetonista je buď hvězda, nebo prostě pisálek ­- na mezipolohy nevěřím­) získávají velmi obtížně.
Přeji všem hezký zbytek víkendu. Všem, kteří by tenhle server viděli rádi ­"přes čočku svého fotoaparátu­". Nikoli natrženým okem na Janině punčošce :­-)
Odpovědět1  3
m_s | 27.7.201121:43
z kázání jsem zvládl dočíst až k druhé větě prvého souvětí. Taková ­"mezera­" je také znak! A dosti důležitý, protože hodně usnadňuje členění a čitelnost textu...
Pravděpodobně mi proto ušla souvislost s Renautem...
Odpovědět0  0
Vestor | 23.7.201114:28
Nemám nic proti článkům na odlehčení, přece jenom nedá se recenzovat každý den nový model foťáku. Ale tohle je opravdu spíš úvaha na cestovatelský blog, než na pravidelnou rubriku o fotografování. Navíc když tahle rubrika tvoří 15 % všech textů na Digimanii. Příště bych fotky přihodil aspoň 3 ne 1, případně přidal i něco o použité technice. Takže zážitky z restaurace nechť tvoří menší výplň článku, ne polovinu jeho informační hodnoty.
Odpovědět0  0
frasve (131) | 23.7.201110:09
Přímo k tématu, jak se v Londýně fotografuje na ulici...
http:­/­/www.dpreview.com­/news­/1107­/11072115streetphotog.asp
Už se těším na podobnou akci na Václaváku nebo Zelňáku.
Odpovědět1  1
zd. | 22.7.201120:01
Pro tuto debatu s invektivama mám označení kokotizmus ­(od slova kokot­). Sejděte se, popovídejte si nebo si dejte přes papulu, ale neotravujte lidi kteří zde hledají ponaučení a inspiraci pro fotografování.
Odpovědět1  1
frasve (131) | 22.7.201120:14
Naprostý souhlas. Plus léčit příčinu choroby. Vyříznout ­"nefotografickou autorku­". Je neuvěřitelné, co křiklounů se najde, aby obhajovalo neobhájitelné. Tedy texty, které s fotografií mají společné jen umístění na serveru o fotografování. Díky!
Odpovědět1  1
Sagvann | 22.7.201120:17
Gratuluji Vám k prvnímu vulgarismu v této diskuzi, doteď tu bylo nejtvrdší invektivum ­"ty hnidopichu­". Mohu se zeptat co jste se dozvěděl o fotografování z fejetonu výše? Logicky pokud tu hledáte inspiraci pro fotografování, nemůžete souhlasit s tím aby se tu dál publikoval takový balast. No a teď mám strach jestli se nebudete chtít sejít si o tom popovíat...
Odpovědět0  0
zd. | 23.7.20118:59
Pane, já vás sice neznám, ale je mi toto povědomé, chováte se totiž jako někteří naši politici. Ti hází špínu okolo jen aby na sebe upozornili. Pokud máte nějaký komplex nebo se cítíte nedoceněn, řešte si to s tím, koho se týká a nekalte vodu pro ostatní. Já již nehodlám diskutovat v této vaší režii.
Odpovědět0  3
Sagvann | 23.7.201113:46
Nevšiml jsem si že bych na někoho ­"házel špínu­". Asi máte na mysli kritiku článku, ale to je naprosto v souladu se slušným chováním. Špínu tady házíte kolem sebe vy ­- nepřímo jste tu všechny nazval ko..ty, načež přišlo několik Vašich nudných příspěvků uplně mimo kontext diskuze, navíc se mě snažíte urazit nějakými keci o komplexech. Tak to vypadá že největší ko..t jste tu vy sám.
Odpovědět0  0
Shevy (5) | 22.7.201118:39
neak az moc me nezajima povidani autora...ale spis bych cekal neake fotky kdyz to je zrcadlovka a ja...ale spise to bude jen ja:­) clanek jsem necetl....jen me zajimali fotky...ale smula...a tak to bude jen o tom ­"JA­"....ale jo....kdyz ma moznost...tak at si pise....ale priste vice fotek at to neco rekne ...ok....
Odpovědět1  0
FotoZemek (919) | 22.7.201116:36
mě se ta debata tady hnusí, je mi jedno jak Jana píše, když se mi to nelíbí, tak překliknu jinam, akorát nějak nemožu už tady ty ,,diskuse,, strávit, z většiny se mi tu dělá blujno. No asi to bude taky tím že ,,autoři,, veledílek budou asi pěkně mimo mísu.

Prostě Janu čtu ­/většinou celou­/ a končím s toudle diskuzí, přece se nebudu bavit s ........ !
Odpovědět3  3
Sagvann | 22.7.201116:49
No vidíte to, mě se zase dělá blujno z těch rádoby fejetonů... A pokud se vám nelíbí diskuze tak ji prostě nečtěte, nebo překlikněte jinam... ve výsledku tady nemusí nikdo číst nic a všichni budou spokojení, nebo co jste tím chtěla říct?
Odpovědět2  1
FotoZemek (919) | 22.7.201117:17
di do hader, náhodů ­/a ne jen náhodů­/ to je napsané dobře ­/řekl bych aj velice dobře­/ ­- HNIDOPICHU
Odpovědět0  3
Sagvann | 22.7.201117:40
Pane Zemek, přemýšlím proč tu za Janu tak orodujete, je to z důvodu nedostatku Vaší objektivity, nebo protože chcete aby Vám dala..?
Odpovědět1  3
Jana Bártová (37) | 28.7.201118:29
Tak tohle je přece jen trochu moc. Kdybych byla chlap, asi byste pana Zemka z něčeho takového nikdy neosočil. A myslím si, že to do kritiky čehokoliv rozhodně nepatří, spíš je to ubohé. Jakoby sem nemohl nikdo napsat jiný názor než nesouhlasný. To obviníte každého, kdo se mě zastane, že se mnou chce něco mít? Tak to mě těší, že mám takové zástupy potenciálních milenců......
Odpovědět1  0
Germoe (82) | 22.7.201118:19
To že to je mizerný fejeton se nijak nevylučuje s tím, že to může být napsané dobře... je možné, že by spoustě kritiků stačilo, kdyby se změnilo označení těchto článků z ­"fejeton­" na něco přesnějšího...
Odpovědět0  1
Sagvann | 22.7.201118:28
Nejde o to, jaký je to slohový útvar, nebo jak si to pojmenujeme, jde o jeho obsah ­- o sdělení, které by tady mělo souviset s focením. Bohužel obsah sdělení, který nám předává slečna Oborná je velmi chabý, nedovedu si představit, že to může být pro někoho jakkoliv přínosné. Že se slečna Jana dobře opila v Londýně podle mého názoru není natolik podstatné aby to strašilo na titulní straně DigiManie. btw. její prohlášení že když vytáhne v Brně zrcadlovku tak se jí všichni ptají zda má na to povolení mě poslalo do kolen...
Odpovědět1  0
frasve (131) | 22.7.201118:51
Přesně tak.
Odpovědět1  0
FotoZemek (919) | 22.7.201118:57
sinci, šuplíčky sou pro bl...
Odpovědět0  1
frasve (131) | 22.7.201116:07
Dovolím si na závěr tichým hlasem reagovat na výkřiky, které se tu a tam zde ozývají ­(třeba mi to druhou verzi mého příspěvku zveřejní...­).
1. Kdo neví ­(včetně ­"autorky­"), co v našich zeměpisných šířkách považujeme za fejeton, nechť nelení a seznámí se s klasiky žánru např. v díle Jana Nerudy, Karla Čapka, Ivana Klímy, Rudolfa Křesťana, Ludvíka Vaculíka či kolegy Ondřeje Neffa.
2. Kdo si si myslí, že mám, měl jsem, nebo hodlám mít něco s Janou, nechť vezme na vědomí, že nejkrásnější láska je mezi muži :­-­)
3. Kdo si naopak myslí, že mám něco s panem Šurkalou, tak nechť si to nemyslí. Jen ho občas čtu.
4. Kdo si myslí, že jsem ukrutný, tak nechť vezme na vědomí, že ve jménu pokroku musí občas padat hlavy. Aby se mohly odkutálet tam, kam patří. Vždyť to nevylučuje, že tam, kam se dokutálejí, najdou své nové uplatnění, publikum, slávu a peníze. Ať už kšticí či mozkem.
5. Kdo si myslí, že jsem nemocen, trefil hřebíček na hlavičku. Kdo ovšem diagnostikoval nemoc duševní, je vedle jak ta jedle. Pouhá chřipka mi dává trošku času nejen web číst, ale i něco napsat. Blouznění z horečky to není, na to, moji milí osočovatelé, nespoléhejte :­-­) Pouze mi je líto, kolik lidí skočilo na tuhle ­"autorčinu­" pseudofejetonistickou blamáž, na tenhle její čistý redakční podvod ­- a ještě se jí zastávají. No jo, vévéčka taky stavějí na ženském principu. Pro lepší pochopení doporučuji článek ve včerejším Reflexu. Ale to už jsem i já hodně offtopic :­-­)
Takže ­- na Digimanii bych se přimlouval za zachování zdravého rozumu v redakci i diskusi. A za udržení ­"fenoménu fotografična­".
Odpovědět2  0
drax2 | 22.7.201116:18
a vida, stačí trochu pošťouchnout, a hned jde napsat kritika slušne ;­)

Jinak tu mám takový malý vzkaz pro všechny kritiky:

Jak už tu několikrát zaznělo ­- nelíbí se vám nějaký článek? Nečtěte ho.

To není míněno nijak urážlivě ­- je to jen o tom, jak současná online média fungují.
Pro každou redakci je nejdůležitější návštěvnost každého článku, a tedy i počet shlédnutí reklam. Vyvolává článek kontroverze? Ideální! Ten má totiž většinou mnohem větší čtenost než nudná zprávička o novém fotoaparátu od Nikonu­/etc. Ovšem pokud se čtenost výrazněji sníží ­- pak ­(a teprve tehdy­) dojde ke změně.
Ke cti digimanie budiž řečeno, že takovýchhle kontroverzních věcí zveřejňuje minimum, spousta jiných serverů je na tom mnohem hůř.

Každopádně, výsledek je paradoxní ­- chcete změnu? Přestaňte autorku kritizovat, a místo toho ji prostě nečtěte. Bude­-li vás hodně, tak se změny dočkáte :­).

PS ­- omlouvám se za jiný nick ­(drax2 místo drax­) ­- zaboha se mi nejde přihlásit pod jedním nickem více než jednou :D
Odpovědět1  0
xtonda (92) | 25.7.201117:30
to je tedy celkem oříšek, poznat dopředu zda se mi článek bude líbit a zda ho tedy mám číst.
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 22.7.201116:31
Bože, co je to za blábol
Odpovědět0  3
m_s | 27.7.201121:40
Ač nehumanitního vzdělání, velmi jsem se pobavil. Jen se obávám, že najmě bod 2. a 4. bude zcela nepochopen ­(smailík si domyslete, v diskuzích záměrně neužívám­).
Z žánru typu: ­"Můj milý Deníčku...­" jsem se dozvěděl pouze, že obyvatelé Londýna jsou už zvyklí na šmírování všemožnými úřady ­- počet kamer na obyvatele­/ m^2 a o ­"Poslední žranici­". O fotografování jako lidské činnosti jsem se nedozvěděl vlastně nic. Pravděpodobně nejsem dostatečně na úrovni a označkován všelijakými oceněními všelijakých asociací a jiných spolků...
Odpovědět0  0
coulomb (56) | 22.7.201115:45
Jako to tak pozoruji, zdá se mi, že tato rubrika se pomalu,ale jistě stává úplně zbytečnou. V poslední době slouží pouze k tomu, aby si zde vyměňovali názory diskutéři a s přínosem k fotografii to nemá nic společného. S tou Koalou je alespoň troch legrace. Tím se nechci nijak dotknout mladé a dosud málo zkušené autorky. Nechci jí přát rychlé stárnutí, ale vím, že některé znalosti příjdou až se zkušenostmi danými zráním.
Odpovědět2  0
frasve (131) | 22.7.201115:26
Nějak mi to nebere příspěvek. Tak testuji :­-)
Odpovědět0  0
Sagvann | 22.7.201115:21
Normálně sem nepíšu, ale musím se přidat ke kritice slohových schopností slečny Oborné. Jano, tyto vaše článečky opravdu nejsou fejetony, vy jen sama sebe chcete přesvědčit že to fejetony jsou, a když vám tu několikero lidí nezávisle na sobě píše jak prázdné a naivní tyto Vaše články jsou, tak místo toho abyste se nad tím zamyslela, kopete kolem sebe nožičkama, ba dokonce tomu jeden ten váš ­"fejeton­" věnujete, a vyzýváte ostatní, ať ukážou své fejetony, jinak nemají právo na kritiku. Co takhle vzít si z toho ponaučení a příště dokázat že na to mám? Co takhle trochu pokory? Z fejetonu by si měl člověk něco odnést, pobavení, něco k zamyšlení apod. Z Vašich článků ta prázdnota přímo křičí! Opravdu si myslíte že toto co jste předvedla je ukázka té ­"královské disciplíny­"? Podobné ­"fejetony­" dokáže vyplodit kdejaký středoškolák, s tím rozdílem že on za to dostane pětku. Omlouvám se, ale Váš přínos pro tento web je nulový, zkuste se přenést přes své uražené ego a v příštím článku uvidíme zda to ještě má vůbec smysl, abyste sem něco publikovala. PS: Ta přiložená fotka z Londýna je také s prominutím tragédie, uplně mi uniká co jste na fotografii chtěla zachytit. Opravdu nebylo lepší místo odkud vyfotit nádhernou St. Paul­'s katedrálu?
Odpovědět3  0
ma_dvorak15 (27) | 22.7.201111:35
Nechtěl jsem nic psát, ale už jsem to nevydržel :D.... Určitě je těžké napsat nějaký článek pro noviny, net ap. Hlavně, když Vám řeknou napiš něco. A nedají téma. Těžké, chápu. Ale nesmíte se na mě sl. Oborná zlobit, ale podle mě toto není fejeton. To je prostě článek o Vašem výletě do Londýna. Takový mail kamarádce z cesty. Sice jste v jednom ze svých článků popsala co by měl správný fejeton mít, ale nic z toho jsem dnes v tomto článku nenašel. Zkuste si přečíst např. Křesťana, to jsou krásné fejetony. Člověk by se přeci nad fejetonem měl pobavit! A když už jsme na webu o fotografování, tak hledat tato témata. Držím palce, abych se nad dalším Vaším článkem již pousmál, pobavil. ­(O fotografiích se vyjadřovat nebudu, nejsem profifotograf, ale možná by mohly být nějaké veselé, když to je fejeton :­) )
Odpovědět7  2
Templ (72) | 22.7.201111:57
Nezdá se vám tak trochu hnidopišské ono dohadování, zda se jedná o fejeton, či nikoliv?
Odpovědět2  4
ma_dvorak15 (27) | 22.7.201112:03
No, já bych to ani nenapsal, ale autorka již v minulém svém článku ­(Skórovat­) vysvětlila o čem je fejeton a jak je těžké ho napsat. Ale stále vidím pod názvem článku napsáno ­- fejeton. Tak třeba bych byl pro toto označení odstranit a napsat tam třeba jen ­- článek. Já třeba, když vidím napis fejeton, očekávám nějaké veselé čtení nad zbytečnou prkotinou všedního dne :­)....
...a né popis návštěvy Londýna ;­). A slečně držím palce, ať se do toho příště ­"obuje­".
Odpovědět4  0
Iudex (1059) | 22.7.201112:04
Ak by to i žánrovo nebol fejtón, ale malo to nejakú myšlienku, vtip alebo hodnotnú informáciu, ktorú chce odovzdať čitateľovi, ver, že by to nik neriešil. Pri obsahovej prázdnote tohto blogu ­(a väčšine predošlých­) však asi iné nezostáva.
Odpovědět6  0
Iudex (1059) | 22.7.201112:02
Takisto nechcem prilievať olej do ohňa a bohapusto kritizovať, ale tento článoček len potvrdil môj názor prezentovaný pod minulým ­"fejtónom­", že p. Oborná netuší, čo je fejtón, ale píše len také bežné blogy. Je na pováženie, či množstvo kritických hlasov na jej články sú len osobné invektívy zaujatých prispievateľov, alebo je to dostatočné vyjadrenie všeobecného rozčarovania ­(ak nechcem použiť silnejší výraz­) z prázdnoty Janiných príspevkov.
Odpovědět4  0
frasve (131) | 22.7.20112:07
S výjimkou chudoby ducha.
Kojme se nadějí, že kolega Šurkala přiveze odtamtéž nejen pár hezkých obrázků, ale i nějakou tu fotografickou aktualitu ­- třeba z výstav v Tate Modern, kteroužto maličkost autorka jen zmínila a pravděpodobně ni nenavštívila. Spěchajíc s kámoškou ulovit nějakého česky mluvícího businessmana do ajriš pabu ­(všimněte si, Jano, Vy děvče syčivé, že stačí toliko tří es na toto smyslné slůvko psané po englicku...­).
Jinak blahopřeji k té supernudné osové fotokompozici. I bez popisku výmluvná kreace.
Doufejme, že feuilletonistčina poslední večeře v Londýně se zároveň stane i její labutí písní. Má­-li Digimanie nějaké fotografické ambice ­- a šéfa. Už to opravdu stačilo.
Odpovědět2  10
Templ (72) | 22.7.20116:24
Nejste nemocný?
Odpovědět3  3
Rindi (116) | 22.7.20118:30
Z Vás ta nenávist vůči Janě Oborné přímo čiší. Mohu Vás poprosit o odkaz na nějaký Váš skvělý fejeton či fotografii? Aby obyčejný smrtelník měl nějaké srovnávací měřítko kvality ...
Odpovědět4  3
drax314 | 22.7.201110:35
Pán má asi z milé autorky nějaký komplex: https:­/­/www.digimanie.cz­/discu.jsp?doc=U1107081144023847442860918725289
Nejspíš je to odmrštěný nápadník z dávných dob nebo co, jinak si jeho neustálé plivání žluči nedovedu vysvětlit :)
Odpovědět2  2
Templ (72) | 22.7.201111:34
Nebo fanaticky miluje pana Šurkalu.....
Odpovědět2  3
standav (17) | 22.7.20118:40
Naprosto nechápu, proč tady píšete takové voloviny. Proč to vlastně čtete, když se vám fejetony Jany nelíbí? Vy opravdu nevíte, co to je! Tak u aspoň přestaňte otravovat svými nechutnými výlevy!
Odpovědět5  5
FotoZemek (919) | 22.7.201116:28
protož ty umíš napsat akorát todle
Odpovědět0  0
David H (1707) | 22.7.201123:13
Myslím, že diskuse by měla být na téma Londýn. Komu se to nelíbí, diskutovat nemusí. Diskuse by měla patřit těm, které dané téma zajímá, nikoli těm, kteří k tématu nemají co říct. Příspěvky některých diskutujících mnohé vypovídají o nich samých. Tento článek se mi může líbit anebo nemusí, to je přece každého věc. Příspěvky některých diskutujících se mi líbit nemohou. Zdalipak vás, kterým tak strašně leží v žaludku ­'kvalita­' zdejších fejetonů, napadlo, že ty stupidní výlevy, které jste sem napsali, někdo nedopatřením taky přečte? To je tedy podle vás lepší počteníčko? Berte ohled ­- příště si to nechte raději pro sebe, bude to tak určitě lepší.
Odpovědět1  2
frasve (131) | 23.7.20110:58
Myslím, že myslíte trošku ­"šejdrem­". Jste na fotografickém webu. Když ­"téma Londýn­", tak chtějme ­"Londýn fotografický­". O něm ­"autorka­" ani slovo. S výjimkou její duchaplné a ­"zkušené­" glosičky o rozdílnosti ­"street foto­" v Česku a městě na Temži. Přifařenou fotku radši vynechme.
Ano, máte pravdu, ke stupiditě chybí někdy jen krůček. Takže berme, prosím, ohled na to, že Digimanie slouží lidu fotografujícímu. Nikoliv kecálistce, co se těší, až zase bude na Londýn civět přes hledáček svého fotoaparátu, aby nám o tom pak nadšeně zvěstovala. S tímhle ­"počteníčkem­" ať nás, čtenáře, neobtěžuje.
Proto ta ­"zbytečná­" diskuse... Panimájetě?
Odpovědět0  0
David H (1707) | 23.7.201111:12
Šejdrem myslíte spíš vy. Já dobře vím, kde se nacházím a taky vím, že tu nejsem od toho, abych za každou cenu někoho poučoval a kritizoval, ­(a už vůbec ne způsobem, jakým to děláte vy­). Vyberu si to co mne zajímá, ostatní nechám být. Vůbec jsem se nezmiňoval o obsahu nebo kvalitě tohoto článku. Mě ten článek vůbec neobtěžuje, ­(i když netvrdím, že mi v něm něco nechybí­), to spíš ty vaše komentáře jsou obtěžující, co si tím proboha dokazujete?
Odpovědět1  1
frasve (131) | 23.7.201114:08
Já také dobře vím, kde se nacházím. Na fotowebu. Po přečtení dalšího čistě nefotografického článku Jany O. si však připadám jako Alenka v říši podivností. Vy zavřete oči a jdete jinam. Já se ozvu. Každý jsme jiný. Škoda, že Vy jste netolerantní k odlišnému, nebo nedejbože kritickému, názoru druhého člověka. Zatímco s výsměchem autorky ­(jinak to sotva lze po minulé diskusi nazvat...­) se smíříte bez mrknutí oka. Ale problém je to Váš, nikoliv můj.
Jinak Vám doporučuji skočit nahoru do diskuse a kliknout si na můj odkaz na dpreview. Londýnské fotografování je tam podáno velmi zajímavě a zábavně.
Odpovědět0  0
David H (1707) | 23.7.201114:31
Tak si založte vlastní fotoweb. Dneska už to není žádný problém. Tam můžete rozepsat ty své moudrosti. Prostě když si mi něco nelíbí, tak tam nelezu ­- to je to tak těžké pochopit???
Odpovědět0  0
frasve (131) | 23.7.201114:38
Aha. Díky za radu. Už zakládám automobilku, protože mi v servisu zapomněli vyměnit pylový filtr.
Odpovědět0  0
David H (1707) | 23.7.201117:23
Je.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6630) | 22.7.20110:44
Hezky jste me na Londyn navnadila, prijemne pocteni. Odletam tam... vlastne uz dnes :­-­) Tak snad budu mit take pekne zazitky.
Odpovědět1  1
IvoryTower (12) | 22.7.201114:57
Nezapomeňte přibalit Koalu, ať taky vidí kousek světa ;­). Přeji dobré světlo a příjemný výlet.
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 22.7.201116:30
dobrou cestu a užííívej, stojí to za to
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.