Rychlé čtení CF Kingston 16GB 600x
Pořídil jsem si tuto kartu k C 5D mkII, který by měl umět zapisovat pomocí UDMA 7. Kingston garantuje zápis/čtení 90MBps/90MBps a já nyní řeším problém čím data číst a přenášet do PC. Můj postarší zabudovaný Apacer umí s bídou 17 MBps a já bych se chtěl přiblížit k udávané rychlosti 90MBps. USB 3.0 nemám (a ani netuším, jaké podmínky by muselo moje PC splňovat, kdybych chtěl do něj jít) a tak asi nezbývá, než FW, případně IDE/SATA/PCI. Naprosto v tom ale plavu - může mi někdo poradit, do kterého zařízení nejlépe jít? :eek:
No, s USB 2.0 se pres 30MB/s nedostanes, to je proste limit tohoto rozhrani. Takze idealni nejaka ctecka vyuzivajici treba PCI-Express slot v kompu a vyvest to na predni panel. Ale nikdo ti nezaruci, ze to s danou kartou pobezi prave nejlepe. Delal jsem tu test karet, mel USB 2.0 ctecku, dve ExpressCard ctecky do notebooku a dve ctecky do kompa pro SATA rozhrani. S kazdou cteckou se nasla nejaka karta, ktera bezela ukrutne pomalu... Mrkni sem (https://www.digimanie.cz/recenze-test-pametovych-karet-ve-jmenu-rychlosti/3533)
Já jsem si právě včera ten test prostudoval a zrovna tyto rozdíly mě dost zarazily a současně mě trochu postrašila skutečnost, že z některých těch rozhraní nemohu kartu vyndávat za běhu PC. A dá se nějak zjednodušeně říct, jaké nároky musí splňovat computer, aby se dal doplnit o rozhraní USB 3.0?
Tak dulezite je najit neco, co bude konvertovat jakoukoli rychlou sbernici na USB 3.0. Pravdepodobne PCI-Express, nejaka pridavna karta by byla asi idealni. Ale nevim, zda neco takoveho bezne existuje.
Pokud bys nechtěl kupovat novou základovku, tak je ideální koupit kartu do PCIe, která podporuje USB 3.0 a k tomu USB čtečku paměťových karet do USB 3.0.
Tu čtečku mám doma a i s USB 2.0 není problém dosáhnout čtení 35MB/s (Sandisk SDHC Extreme Video).
Tu čtečku mám doma a i s USB 2.0 není problém dosáhnout čtení 35MB/s (Sandisk SDHC Extreme Video).
Pánové, zatím děkuji - asi vyzkouším cestu pomocí PCIe a USB3.0 a pak podám report :) Ještě ale nejsem rozhodnutý mezi stolní čtečkou Kingston (předpokládám, že kompatibilita s CF Kingston by měla zajišťovat dostatečný výkon) a některou z interních USB3.0 čteček (víc mi vyhovují "integrované" systémy, než když se mi toho plno "válí" po stole a praší se na to :eek: ).
Tak jsem se vrátil z Hradu a nesu tyto zprávy: nainstalovaná USB3.0 PCIe karta AXAGO a zakoupená čtečka Kingston USB3.0 (kterou testoval Milan Šurkala (opravdu je vzhledem k zamilování :) )) a výkon, měřený pomocí HD Tune, dosahoval úrovně 35 MBps (s mým původním zařízením byl 17 MBps). To mě příliš neuspokojuje (kde je těch toužebně očekávaných 90? :) ). Při další průzkumu jsem zjistil, že PCIe vyžaduje slot 2.0 a sloty mé základní desky nesou označení PCIEX 1_1 a PCIEX 1_2 - znamená to, že mám zastaralou desku?
Spíš nám napiš co máš za základovku. Ale je možné že axago pro plný výkon potřebuje PCIe 16x a tvoje deska má třeba jen 4x. A nebo to vrať a kup novou základovku s USB 3.0 (tam by ale asi byl problém, že bys musel vyměnit i zbytek sestavy)
PCIe 1.0 az PCIe 1.2 sloty by mely i pri x1 verzi slotu nabidnout rychlost 250 MB/s. Takze to spis vidim na to, ze ta ctecka podporuje USB3.0 tak, aby se nereklo (vic papirove nez prakticky). To mi pripomina dnesni SDHC a predevsim SDXC karty s UHS-I rozhranim. Milion fotaku podporuje SDXC, ale skoro zadny nedokaze pracovat s UHS-I, takze kupujes 45MB/s, 60MB/s, 90MB/s karty, ale stejne s nimi nepojedes vic nez 30MB/s, coz je maximem standardu SDHC.
BTW. ta ctecka, kterou jsem testoval, byla tusim jen USB2.0. Nicmene Kingston vyrabi milion ruznych variant se stejnym designem.
BTW. ta ctecka, kterou jsem testoval, byla tusim jen USB2.0. Nicmene Kingston vyrabi milion ruznych variant se stejnym designem.