Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Nová galerie

Pavel Olivík (160)|12.8.2012 10:21
...tak tak...prostě je to dáno tím denním limitem...a pokud vím,tak by každý měl vystavovat jen podařené fotografie...ale asi je to zbytečně tady řešit...ono se to prostě týká nováčků a pravidelní galeristé to nedělají...
snopa (2)|13.8.2012 11:27
[QUOTE=kubiii;14455]Ještě jedna nepříjemná změna, kterou jsem zaznamenal. Galerie se mi přestala zobrazovat na mobilu (LG P500 - Android 2.3.3 - vestavěný prohlížeč i Opera mini). Sice se na mobilu nedají fotky nijak extra prohlížet, ale přesto jsem ho pro galerii často využíval, třeba k pročítání a přidávání komentářů a pod. Jinak zbytek DM i fórum se zobrazuje v pořádku.[/QUOTE]

To je divné. Mě na Androidu HTC Desire S šlape galerie úplně v poho. Používám prohlížení téměř každý den a žádný problém jsem nezaregistroval. ;)
snopa (2)|13.8.2012 11:39
[QUOTE=Rellik;14693]Už mě celkem začíná vadit to posílání hromad fotek nováčky v jednom dni (hodině). Do teď sem to tak nějak přehlížel, ale poslední dobou je to tu jak na fejsbůku nebo rajčeti... Nešlo by do pravidel fotogalerie přidat něco o tom, že každý může za den poslat třeba jen maximálně 3-5 fotek s tím, že když nahraje víc bude mít třeba na 3 dny znemožněno poslání dalších fotek? Myslím, že tak by to šlo vyřešit ne?[/QUOTE]

Jo je to dost tu dost "free" a to některým jedincům evidentně vyhovuje a pletou si to s Rajčetem nebo F.Bookem. Nějaký limit by byl opravdu záchranou před postupnou degradací galerie od "trolů" co jsou schopni uploadovat 20 a více fotek za den. Jsem aktivní i na jiných galeriích a na všech je to nějak ošetřeno, aby se z nich nestalo "pouhé" úložiště typu Rajče apod. :(
Hupp (225)|13.8.2012 12:40
Jj. Sekce ''Nové fotky'', na stránku se zobrazí celkem 48fotek. Z toho skach 33ks, koktus 10ks, všichni ostatní 5ks fotografií. Stav dnes ve 12:15hod.
Jinak bych měl ještě jeden návrh ohledně filtrů. Mezi nejlepšími fotografiemi se zobrazují ty, které mají průměr vždy 5*. To znamená, že pokud má někdo 3 x 5*, jeho fotka se dostane mezi nejlepší. Pokud má někdo např 6 x 5* a pak přijde někdo a oznámkuje za 4*, fotka automaticky zmizí z výběru nejlepších. Fotky ve výběru ale mají mnohem vyšší návštěvnost a vyfiltrovat si ty ostatní je pak problém. Tímto lze spolehlivě jakoukoli fotku vyřadit z výběru. Domnívám se, že fotky ve výběru by měly být vyfiltrovány bud'to jen na základě počtu maximálních hodnocení 5*, anebo, ještě lépe, tato kategorie (a fotogalerie dm vůbec) by měla mít svého moderátora, mělo by se jednat o profíka, který vybere skutečně kvalitní fotografie a zařadí je do výběru. Hodnocení totiž bývá někdy subjektivní záležitost. Můj názor. Všem pěkný den, David H.
Monina (33)|14.8.2012 07:31
[QUOTE=Rellik;14693]Už mě celkem začíná vadit to posílání hromad fotek nováčky v jednom dni (hodině). Do teď sem to tak nějak přehlížel, ale poslední dobou je to tu jak na fejsbůku nebo rajčeti... Nešlo by do pravidel fotogalerie přidat něco o tom, že každý může za den poslat třeba jen maximálně 3-5 fotek s tím, že když nahraje víc bude mít třeba na 3 dny znemožněno poslání dalších fotek? Myslím, že tak by to šlo vyřešit ne?[/QUOTE]

Tak tohle me zacina taky pekne vadit,melo by se s tim neco delat,posledni dobou nemam ani naladu sem neco davat,protoze se to stejne pak nekde strati a nikdo si pak mou fotku ani neprohlidne :( Opravdu nechapu nektere jedince,kteri i presto,co byli upozorneni,tady naflkakaji milion fotek :(
SULAKOVSKY (21)|14.8.2012 12:52
Zdravím je to tak je to hruza:eek: já bych udělal 1 foto za 24h. a to proto že si každí rozmyslí kterou fotku nahodí a nebudou tu přibývat další --skachové--a zamezí se tomu hromadnému přívalu fotek,potom si každí rád prohlédne nové foto stačilo by jenom upravit jednu větu v pravidlech a to že by se připsalo --1-foto za 24h. nevidím vtom žádní problém. Toto je moje první fotogalerie na kterou jsem začal nahazovat své foto není to zde tak tvrdé jak jinde proto sem stále chodím a nahazuji své fotky, poznal sem zde pár nových přátel určitě nejsem sám proto si myslím ze by vedení možná mohlo něco udělat jestli je to v jejich kompetenci a možnostech předem děkuji ;) .K tomu hodnocení určitě to je tak jak psal --Hupp--možná by se mohlo také posuzovat kdo a čím fotí ale to je jenom muj názor jestli fotí -- Zrcadlovka a nebo kompakt -- ;)
Karel Polívka (315)|14.8.2012 13:09
Pravidla jsou jedna věc, jejich kontrolování a uplatňování postihů je už věc druhá, na kterou zde nejsou dostatečné lidské/časové kapacity.

Tzn. i když budou v tomto směru upravena pravidla, technicky bude stále možné sem nadále dávat více fotek naráz, přestože za to bude hrozit nějaký postih - ten by se sice měl dostavit, ale ne hned a taky nemůže být příliš omezující, aby to dotyčného nováčka trvale neodradilo.
Karel Polívka (315)|14.8.2012 14:01
Ale mohl by zde fungovat systém samoregulace:

Pokud byste při návštěvě galerie narazili na případ, že by někdo uploadoval naráz více fotek, než kolik by bylo povoleno v pravidlech, napsali byste k nějaké takové fotce komentář, který by na to dotyčného upozorňoval s tím, aby nově uploadované fotky zredukoval na odpovídající počet. Pokud by tak během 24 hodin neučinil, klikli byste u fotky s tímto komentářem na "Možnosti fotky" a pak na "Upozornit moderátora". V okně pro poslání zprávy byste jen uvedli, že dotyčný porušuje pravidla pro upload fotek a následně by dotyčný obdržel postih.

Některé případy bych sice třeba odchytil sám, ale pokud společně chceme, aby to tu fungovalo co nejlépe, uvítal bych podobný způsob kooperace, který je např. na fórech běžný (uživatelé mají možnost kliknutím na ikonku nahlásit jakýkoli příspěvek, který porušuje pravidla).

Pravidlo jsem změnil následovně:

Frekvence přidávání nových fotografií není omezena.
-->
Do galerie může každý uživatel vložit během 24 hodin maximálně 3 fotky. Při opakovaném porušení bude dotyčnému znemožněn upload fotek po dobu 1 týdne.

...a uvidíme, jak se to osvědčí. Mělo by jít o to, aby si to každý uvědomil, ne abychom stále někoho napomínali a omezovali. Pokud by byl někdo nenapravitelný, byl by mu zcela zamezen přístup.

A ještě provedu jednu úpravu na stránce s pravidly - pravidla fotogalerie přesunu přímo pod výpis hlavních obecných pravidel fóra, aby byla hned vidět a nově upravené pravidlo ohledně omezení uploadu fotek barevně zvýrazním. Teď jsou pravidla fotogalerie defaultně skrytá v rozbalovacím tagu SPOILER.
Symbio (53)|14.8.2012 14:08
Nahodne som si zaradil uzivatela medzi ignorovanych a od toho okamziku sa mi v galerii neukazuju jeho fotky vobec. Je to mozno drsne, ale ak sa niekto nevie spravat, tak ho tymto sposobom odfiltrujem prec a uz ma nerusi. Skoda je iba vtedy ak doda naozaj dobru fotku. No ale to uz je vecou rozhodnutia, za mi ani ta fotka nebude chybat ak mi nechyba taky clovek.
Rellik (1136)|14.8.2012 15:03
[QUOTE=Karel Polívka;14742]Ale mohl by zde fungovat systém samoregulace:

Pokud byste při návštěvě galerie narazili na případ, že by někdo uploadoval naráz více fotek, než kolik by bylo povoleno v pravidlech, napsali byste k nějaké takové fotce komentář, který by na to dotyčného upozorňoval s tím, aby nově uploadované fotky zredukoval na odpovídající počet. Pokud by tak během 24 hodin neučinil, klikli byste u fotky s tímto komentářem na "Možnosti fotky" a pak na "Upozornit moderátora". V okně pro poslání zprávy byste jen uvedli, že dotyčný porušuje pravidla pro upload fotek a následně by dotyčný obdržel postih.
...[/QUOTE]
Super! Pokud to bude fungovat, je to ještě lepší. S hlášením problém nemám. Nakonec už sem upozorňoval i dřív na nějaké věci, které tu neměly co dělat. A jelikož sem chodím v podstatě každý den, tak hlášení klidně podám.

Nicméně by bylo ještě dobré, kdo už nějakého neposlušného uživatele nahlásí, aby k poslední fotce přidal i info o tom, že multiupload už je nahlášen, ať pak není stejných hlášení víc a zbytečně to moderátora nezatěžuje...

Jinak je to určitě velký skok do předu a vzroste tím i kvalita fotek, neboť si už každý rozmyslí, zda pošle fotek hafo a pak má týden utrum, nebo pošle opravdu jen ty, o kterých si myslí, že jsou podařené.

Symbio: supr nápad s tou blokací. "Pan černobílé fotky" je tatam... :)
Pavel Olivík (160)|17.8.2012 10:00
...tak to je fakt super,že už člověk tady nebude plavat tunou stejných fotografií,které tady vyplivne jeden nováček,který si to splete se svojí osobní stránkou...

...ještě mám dotaz ohledně zlepšení galerie...ty náhodné fotografie mi přijdou v takovém množství zbytečné,asi bych je trošku zredukoval na nějaké menší množství,pokud by to bylo možné...a ještě mě napadá,teda pokud by to bylo možné a byl by tu nějaký moderátor,který by třeba přispíval článkem na Digimanii,který by třeba jednou týdně nebo měsíčně psal článek o fotografiích,které ho za poslední týden nebo měsíc nějak zaujaly na galerii Digimanie,nemusí to být ty TOP fotografie,ale prostě fotografie,které nějak oslovily...myslím,že by to nemuselo být až tak špatné...
Gamilena (85)|17.8.2012 19:04
Jedna fotka za den je až až...(osobně bych dal jednu za 48 hodin)
kubiii (61)|29.8.2012 22:47
Regulace uploadu pomocí pravidla je dobré řešení a už zase jsou v exifech časy :)
Rellik (1136)|11.9.2012 10:07
Nejaký eror...
Dnes sem zjistil, že při psaní nějakého komentáře se po kliknutí na "Náhled zprávy" vyskočí eror s tím, že k tomuto kroku nemám oprávnění... Co je to za blbost? Proč bych si nemohl prohlédnout příspěvek předtím než ho pošlu abych mohl případně opravit chyby...

Citace:

Zpráva galerie

Rellik, nemáte povolený přístup k této stránce. To může být způsobeno jedním z následujících důvodů:

Váš uživatelský účet možná nemá dostatečná oprávnění pro přístup k této stránce. Pokoušíte se editovat příspěvek někoho jiného, zpřístupnit vlastnosti administrace nebo jiného privilegovaného systému?
Pokud se snažíte odeslat příspěvek, administrátor možná zrušil Váš uživatelský účet, nebo teprve čeká na svou aktivaci.
Hupp (225)|19.9.2012 11:04
Kampak se podělo pravidlo o uploadu max 3 fotografií denně? Alespoň mně se přestalo zobrazovat. Myslím, že to fungovalo dobře, ale dnes si fotogalerii někdo opět spletl s rajčetem. DavidH.
Pavel Olivík (160)|19.9.2012 20:56
...asi joo Davide...pokud vím tak se mají v galerii prezentovat ty nejpovedenější fotografie,ale jak to vidím,tak se to prostě nějak nedá...nahodím 10 fotografií a počkám jestli se někdo chytne...jsou to sice cvaky,ale třeba se to někomu bude líbit...je to pořád dokola,je mi z toho zle,ale nic nenadělám...pořád si budeme stěžovat,že...bohužel já nemám čas na fotografování každý den,chodím do práce a mé amatérské okolí mně to nedovoluje...ale některé fotografie mne opravdu dostávají do kolen a pak přemýšlím,že s tím seknu...

...jedna fotografie za den by prostě stačila...asi by to chtělo nějakého jednotlivce,který prostě bude mít možnost s tím něco dělat...
Hupp (225)|19.9.2012 22:01
No já myslím, že toto už zde bylo celkem dobře vyřešeno, jenže ta informace o max.uploadu 3ks/den byla umístěna tak viditelně, že si ji nikdo nemohl nevšimnout. Taky sem dost lidí opravdu dalo tři fotky a další si nechali na jindy. Ted' je tato informace už jen mezi ostatními pravidly fungování na dm, a tam už si to ne každý přečte jak je vidět. I mě chvíli trvalo, než jsem se k nim proklikal, nejdřív se musí klepnout na svůj profil, což jsem popravdě už hodně dlouho neudělal, je to prostě poněkud schované. Jelikož to není ošetřené softwarově, tak bych se přimlouval, aby tohle pravidlo bylo stále na viditelném místě, tak jako tomu bylo v poslední době - a fungovalo to. Kdyby sem každý takhle nasypal hafo fotek, tak by ta galerie trochu postrádala význam, bylo by to jen jakési 'úložiště', a to tady chce málokdo :-) D.
Karel Polívka (315)|20.9.2012 12:54
[QUOTE=Hupp;17146]Kampak se podělo pravidlo o uploadu max 3 fotografií denně? Alespoň mně se přestalo zobrazovat. Myslím, že to fungovalo dobře, ale dnes si fotogalerii někdo opět spletl s rajčetem. DavidH.[/QUOTE]

To pravidlo je nadále v pravidlech jako doposud, nikam se neztratilo. Dal jsem ale pryč upozornění o tom, že bylo toto pravidlo ohledně maximu fotek změněno. Nebylo záměrem, aby toto upozornění na změnu bylo viditelné trvale.

Dotyčnému uživateli eddicek, který toto pravidlo včera porušil uploadem 12 fotek, jsem napsal, aby je do konce zítřejšího dne zredukoval na 3, jinak bude všech 12 smazáno.
Rellik (1136)|21.9.2012 15:25
Hmm a edíčkových 12 fotek tu visí pořád... :-( Takže kdyby sem dnes nasypal dalších 12, tak se nic neděje... :-( To jsou ty pravidla teda k ničemu, když trest se nedostaví. V zákoně je taky zaneseno, že "neznalost zákona neomlouvá". Tohle chce tvrdě trestat hned od začátku, nebo to bude za chvíli to samé jak bylo...
Karel Polívka (315)|21.9.2012 15:57
[QUOTE=Rellik;17424]Hmm a edíčkových 12 fotek tu visí pořád... :-( Takže kdyby sem dnes nasypal dalších 12, tak se nic neděje... :-( To jsou ty pravidla teda k ničemu, když trest se nedostaví. V zákoně je taky zaneseno, že "neznalost zákona neomlouvá". Tohle chce tvrdě trestat hned od začátku, nebo to bude za chvíli to samé jak bylo...[/QUOTE]
Proč to tak dramatizujete? Prostě jsem zatím neměl čas se tomuto věnovat. Až se k tomu dostanu, tak jeho fotky smažu.

Fulltime support tato galerie ale mít nemůže, protože by se jednoduše nezaplatil, tak jej prosím ani nevyžadujte.
Karel Polívka (315)|21.9.2012 16:03
Mimochodem, vdžyť dotyčný má ještě několik hodin na to, aby si to sám promazal, viz má reakce ze včerejšího dne.

Opravdu prosím o méně ukvapené reakce, ničemu nepomohou.
Rellik (1136)|21.9.2012 20:56
Jasné já to beru, že tu nejde sedět pořád. Já jen že i po více než 24 hodinách od výzvy majiteli fotek se nic nedělo. Myslím, že není zas takový problém označit pár fotek v administraci a naráz je smazat... Já bych to třeba mazal hned, jak bych na to přišel. Dotyčnému bych zdělil, že porušil pravidla, které si měl před použitím galerie přečíst a že teď má na týden omezený upload...
Jinak pokud se toto nepodchytí hned ze začátku, budou postupně zase někteří zkoušet dávat víc fotek naráz... A to přeci nechceme ne? :)
Karel Polívka (315)|24.9.2012 01:28
[QUOTE=Rellik;17445]Jasné já to beru, že tu nejde sedět pořád. Já jen že i po více než 24 hodinách od výzvy majiteli fotek se nic nedělo. Myslím, že není zas takový problém označit pár fotek v administraci a naráz je smazat... Já bych to třeba mazal hned, jak bych na to přišel. Dotyčnému bych zdělil, že porušil pravidla, které si měl před použitím galerie přečíst a že teď má na týden omezený upload...[/QUOTE]
Pokud dne 20.9.2012 napíšu:

[QUOTE]Dotyčnému uživateli eddicek, který toto pravidlo včera porušil uploadem 12 fotek, jsem napsal, aby je do konce zítřejšího dne zredukoval na 3, jinak bude všech 12 smazáno.[/QUOTE]

...tak opravdu nerozumím, proč 21.9.2012, tedy hned druhý den odpoledne, se pozastavujete nad tím, že ty fotky dosud nikdo nesmazal, když ještě ani neuplynul termín, který byl dotyčnému oznámen pro protřídění a tedy až po kterém by se mělo přistoupit ke smazání. Že to v tomto případě bylo zbytečné, ještě neznamená, že to tak bude u každého.
Karel Polívka (315)|24.9.2012 02:08
Přidal jsem do formuláře pro upload fotek info, že je dle pravidel povoleno během 24 hodin nahrát max. 3 fotky.
Rellik (1136)|3.11.2012 17:00
Jeden dotaz: Proč nejde k některým fotkám ve fotovýzvě přidávat komentáře? Po odeslání se nic neuloží...
Karel Polívka (315)|4.11.2012 23:53
Přidávat komentáře šlo a jde, jen podléhaly moderování (schvalování). Už je to teď nastaveno bez moderování, tzn. zobrazí se hned po napsání.
Symbio (53)|12.11.2012 20:04
Odkedy je Fotovyzva, nezobrazuje sa pravidlo o pocte fotiek na den. Mozno si niektori myslia ze uz neplati. Da sa to tam pripnut znova?
Karel Polívka (315)|12.11.2012 22:38
S FotoVýzvou to nijak nesouvisí, není to od doby jejího startu a řešilo se to v tomto tématu pár příspěvků nazpět.
Rellik (1136)|13.11.2012 19:54
Jedna otázka:
Když někdo nahraje více fotek než je povolené tak se nadbytečné fotky přesunou do "odpadu". Nicméně je to celkem k ničemu, když ty fotky stále zůstanou ve výpisu nových fotografií. Nešlo by udělat aby zmizly? Když už jsou v "odpadu"? Takhle je to pro ně pouhé přesunutí do jiné sekce a fotky stále zabírají místo fotkám jiných autorů, kteří jsou díky tomu odsunuti na další stránku... Případně ty fotky nepřesouvat do odpadu, ale rovnou mazat. Takhle opět může každý poslat x desítek fotek, které i po přesunutí do odpadu budou stále na prvních místech v galerii... Myslím tím stránku "Nové fotky". Tu sem úspěšně používal právě pro zobrazení posledních nových fotek a teď jsou tam i ty "nežádoucí"... :(
Helmuth fon Bukwicz (33)|15.11.2012 13:34
Všiml jsem si tady teď tohodle nešvaru.I přes to rozhodnutí,že je možno sem vkládat nejméně tři fotky za den,se zde najdou tací,kterým je to dvakrát putna a v klidu to sem solej,hlava nehlava.Možná jim to za ten týdenní zákaz stojí,jen ať to tady je.Toto opatření je sice myšleno velmi dobře,ale není to natolik pošéfovaný,aby nad tím byla skutečná kontrola a kde kdo si z toho může dělat dobrej den.Tento strop by neměl být jen tak v ústním podání,nýbrž vyloženě pošéfován programem,kde by jednoduše čtvrtý upload nebyl povolen a přes to by nejel vlak.Takhle je to vlastně tak,jak to bylo,s tím rozdílem,že někdo je soudnej a rozumnej a ctí a respektuje určitý pravidla a někomu je to zjevně šumák.Víte,mě ani tak nejde o to,kolik sem kdo dá za den fotek.Ať si jich sem nasolí třeba celou stránku,ale hlavně ať to jsou fotky,na který se dá opravdu dívat a něco,co by se nechalo prohlížet,ale když sem někdo naplácá tucet plácanin a slátanin a jedna,jako druhá,tak si podle mne z tohodle servru dělá jen úložiště,nebo blázny.
Karel Polívka (315)|16.11.2012 10:11
Už se to tu řešilo, vyjadřoval jsem se k tomu. Prosím, projděte si starší příspěvky.
Mirek M (12)|9.2.2017 11:04
souhlas.