Tazatel: Anet.
Znění dotazu: Dobrý den,
Budu si kupovat svou první zrcadlovku Nikon D5200.
Zatím jsem fotila na kompakt.
Fotím ráda a předpokládám, že bych se tomu v budoucnu mohla věnovat i více.
Chtěla bych poradit ohledně objektivu, zatím asi jen setového než se můj zájem více vyprofiluje. V současnosti fotím všehochuť: makra, portréty, přírodu, krajiny….
Váhám mezi setovým objektivem 18-105 AF-S DX VR a 18-55 AF-S DX II. Objektivů bohužel nerozumím a tak jediný zjevný rozdíl, který mezi nimi vnímám je ten v ceně a tom, že jeden je do 105 a druhý do 55, jen nevím co to znamená a k jakému typu fotografií je to určené...
Samozřejmě bych ráda ušetřila, ale nerada bych skončila s objekivem který mi bude “k ničemu”.
Všem, kteří mi poradí, předem moc děkuji.
Anet.
Znění dotazu: Dobrý den,
Budu si kupovat svou první zrcadlovku Nikon D5200.
Zatím jsem fotila na kompakt.
Fotím ráda a předpokládám, že bych se tomu v budoucnu mohla věnovat i více.
Chtěla bych poradit ohledně objektivu, zatím asi jen setového než se můj zájem více vyprofiluje. V současnosti fotím všehochuť: makra, portréty, přírodu, krajiny….
Váhám mezi setovým objektivem 18-105 AF-S DX VR a 18-55 AF-S DX II. Objektivů bohužel nerozumím a tak jediný zjevný rozdíl, který mezi nimi vnímám je ten v ceně a tom, že jeden je do 105 a druhý do 55, jen nevím co to znamená a k jakému typu fotografií je to určené...
Samozřejmě bych ráda ušetřila, ale nerada bych skončila s objekivem který mi bude “k ničemu”.
Všem, kteří mi poradí, předem moc děkuji.
Anet.
https://www.digimanie.cz/fotime-s-koalou-zoom-a-perspektiva/3884
Má to větší zoom, 105 je skoro 2krát více než 55, tedy dvakrát více zazoomuje.
Má to větší zoom, 105 je skoro 2krát více než 55, tedy dvakrát více zazoomuje.