Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
Registrace: 18.11.2015
Komentářů: 58, score 1.7 | Svět hardware: 1/-2.0
Účast v Expertiádách: 0
Účast v Týdenních šancích: 1 (přehled)
Mám fotoaparát: –
Chci fotoaparát: –
Měl jsem fotoaparáty: –

Nejvíce přínosné komentáře

Komentář z 26.9.2020 s hodnocením +4:
Na krajinné detaily nebo např. do zoo či cestování tu světelnost nevidím jako problém. Je to za rozumné peníze, relativně lehké a malé ­(na FF­) s dobrým rozsahem ­- to na Sony FE chybelo, takže za mě palec nahoru. Už nějaký čas neplatí FF=profi, takže si myslím, že si kupující najde.
Komentář z 1.11.2021 s hodnocením +3:
Jestli to fotí samo dle vlastního ­"uvážení­", tak kdo pak bude autorem takovéto fotky a jaká k ní bude mít někdo, kdo si tuto mašinku koupí, práva ­(ne že bych si něco takového běžel koupit­). Dám příklad ­- tato mašinka venku vyfotí záběr zajímavý pro média ­(třeba výbuch sopky­) a majitel takovou fotku bude chtít médiím prodat ­- bude takováto akce vůbec legální?
Komentář z 20.10.2021 s hodnocením +3:
V ČR ­(aspoň v Megapixelu­) je 13 490 Kč, což je více než příjemné pro objektiv těchto parametrů.

Nejméně přínosné komentáře

Komentář z 22.7.2020 s hodnocením -1:
Zjednodušeně k fps FF vs 1​­/2.3​­": větší snmač, větší plocha ­-> pomalejší vyčítání snímače ­-> méně fps. Jsou tu i další faktory, kdy i použitá ­(novější­) technologie hraje roli.
Komentář z 22.7.2020 s hodnocením 0:
Jak jsem psal, je to víc faktorů, např. i kolik bude mít foťák megapixelů, atd. Krom toho není vyjímkou, kdy do nového foťáku dá výrobce starší snímač nebo naopak vyvine speciální ­(a občas i extrémně drahé­) řešení pro dosažení co největší rychlosti ­- např. Sony A9. Záleží z které strany udělá výrobce kompromis a do této rovnice se taky podepisuje cena. Proto mě osobně přijde jako nesmysl porovnávat kompakt s relativně nízkou cenou vs profesionální nástroj na focení sportu. A pak se stačí kouknout na Fuji GFX 100 ­- ve středoformátu rychlík, ale na rychlost menším snímačů s menším rozlišením prostě nemá.
Komentář z 12.9.2022 s hodnocením +1:
Mně neni jasné, proč by profík nemohl fotit a zároveň točit video. Třeba typicky na svatbách ­- výstup jsou jak fotky, tak i video a příkladů využití obojího by se určitě našlo o dost víc