Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
24.9.2014, Milan Šurkala, aktualita
Leica se pokusila navrátit co nejvíce ke svým kořenům, ale nezapomenout ani na moderní digitální technologie. Limitovaná edice Leica M Edition 60 tak po vzoru kinofilmových předchůdců nemá např. ani LCD.
keto (55) | 25.9.201410:38
ale u Leicy se asi všichni pomátli, nebo byli z těch oslav tak mimo realitu, že vyběhli s tak nesmyslnou cenou. Já bych ji nechtěl ani zadarmo, je ošklivá a parametry, děs a hrůza. To si koupí fakt jen snob.
Odpovědět0  0
FotoZemek (919) | 24.9.201423:42
Také při reportáži, dokumentu, nepoužívám LCD, mám jej ,,obrácený do těla mašiny,, ruší to, žere to čas, čas který když propásneš tlemením na displej, už nevrátíš. ty máš koukat na svět, akci a fotit .....
RAW, vždyť to není zas taková časová prodleva a drtivá většina snímků jde vyvolat hromadně na jedno nastavení.
Než uvaříš kafe, je hotovo ......
-
Je to Leica, cena je Leikovská ......
-
Pochybuju, že to u někoho uvidím ;­-­)
Ale sem tam vidím někoho s M­-kem, OM­-kem, FM­-kem, a je vidět, že si to ty lidi užívají
Proč by si někdo kdo na to má, nemohl užívat tohle ........
Já bych to sice nekoupil, ale o M­-ku se uvažoval, uvažoval moooc dlouho, nakonec sem zůstal u OM­-ka, pro potěchu a tem smrad z ustalovače ;­-­)
jj. sem tam to vytáhnu ;­-­)
Odpovědět0  0
jeronym (2) | 24.9.201414:44
Tak udělají foťák který nemá ani LCD aby se co nejvíce přizpůsobil klasice, ale nutí vás stahovat do PC a teprve tam to konvertovat do veřejně použitelného JPEG. Příšerné. Přitom konverzi zvládá kdejaká bezzrcadlovka, namátkou Olympus PEN ­(E­-P1,2­) to umí a ještě si můžete vybrat kvalitu výstupního JPEG. Za tento nedostatek dávám Leica pořádný mínus, to je dost zklamání. Je vidět, že tato firma se veze na vlastní logice a zákazníci asi budou bohaté ovce, které její logiku přijmou. Za mě děkuji, nepřijímám.
Odpovědět0  0
jiri.sefrna (339) | 24.9.201415:54
To myslíš vážně? To snad má fotit do JPG? To by z toho LEICA udělala Polaroid. Neznám snad žádného fotografa, co fotí do JPG přesto, že to foťák umí. Nechat postproces na foťáku je naprostá ignorace vlastní snahy. Vadil by mě ten LCD, ale to že fotí jen do RAW určitě ne. Je fakt, že bez LCD je výsledek stejným překvapením, jako když se fotilo na film, tomu naprosto rozumím a úmysl chápu, jen u filmu bylo víc místa na korekce expozice při vyvolávání, tak pružný čip stále ještě není.
Odpovědět1  0
jeronym (2) | 24.9.201422:41
Ale vždyť tohle vůbec není foťák pro profesionály. Tohle je věc za 400.000 korun! Pro koho tento stroj je určen netuším, v článku to není, svatby a podobné akce s tím nenafotíš, a ano, výsledek je stejným překvapením, jako když se fotilo na film. Ačkoliv je možné, že ten moment překvapení je záměr, hmm.. Přesto by mě stále zajímalo, pro koho je tento stroj určen.
Odpovědět0  0
jiri.sefrna (339) | 24.9.201423:18
Proboha a proč by to muselo být pro profíky? Prostě se někomu může líbit fotit po staru, ale ­"levně­", přeci jen dnes fotit na fiilm je dost neekonomický, ale to jen příklad, tady o šetření nejde. A proč by s tím nešlo fotit svatby a podobný akce? Protože to nemá AF? To rozhodně není překážka, ba naopak, kdo někdy fotil sa dálkoměrem,. tak vím, jak snadno a rychle se s tím ostří. S leicou jsem měl možnost fotit a byla to paráda, to nic samo nemění na faktu, že je brutálně drahá, ale tyhle série budou v budoucnu mít ještě větší cenu, než při koupi, je to prostě investice. Řešíme tady stejný kraviny, jako rozebírat, kolik žere Ferrari a že za ty prachy, co stojí v něm neodvezu kočárek.
Odpovědět0  0
rousini (237) | 24.9.201418:12
Tady Leika jasně ukázala digitální návrat do analogové doby. To tělo nemá nic navíc je to retro placka. Ale co by mělo smysl vydat k výročí v limitované edici???
Prostě vlastnit tento strojek znamená odevzdat i kus osobního pohodlí. Rozhodně bych nechtěl sbírkový aparát totožný s čímkoliv běžnš dostupným...
Odpovědět0  0
bob222.2 (112) | 24.9.201413:49
Další leica foťáčik pre zberateľov do trezora. ;­-)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.