Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Looke

Registrace: 15.5.2018
Komentářů: 8, score 2.0
Účast v Expertiádách: 0
Účast v Týdenních šancích: 0
Mám fotoaparát: –
Chci fotoaparát: –
Měl jsem fotoaparáty: –

Nejvíce přínosné komentáře

Komentář z 13.8.2018 s hodnocením +4:
Zásoby 1­/2,3­" senzorů jsou patrně značné a odepisovat se je výrobcům nechce. Samozřejmě, že je drzost dávat do fotoaparátů snad už deset let pořád to stejné, jen s navyšováním 12 ­-16 ­- 18 ­- 20 megapixelů. Jinak tenhle ultrazoom mi spolu s Panasonicem FZ 82 jako jeden z mála dnešních fotoaparátů s malým senzorem dává smysl. Na dovolenou k moři, na hory, jako první foťák k získání pojmu o poloautomatických a manuálních režimech, k seznámení se s rawem, proč ne? Kvalita fotek je taková, jaká se dá čekat. Pochopitelně si říkám, že objektiv jen polovičního zoomu, ale lepší kvality by byl až až, jenže to by se cílové skupině na krabici muselo prezentovat číslo 30 a ne 60, a bohužel ­- nelze jim to vytýkat ­- nepoučené publikum si říká, víc je líp, stejně jako s těmi megapixely.

Je možné, že toto je jeden z posledních fotoaparátů s malým senzorem. A ostatně je možné, že za pár let už k fotografování seženete jen mobil, nebo bezzrcadlovku nad třicet tisíc. Dost mě takový výhled děsí.
Komentář z 21.9.2018 s hodnocením 0:
Další ultrazoom, tedy fotoaparát, který dokáže všechno s výjimkou pěkných fotek...

Ale proč ne. Dobrý je hlavně ten hledáček a univerzální objektiv zděděný po svém předchůdci, počáteční ohnisko 21 mm ­- tak s tím už nějaké ty krajinky a architekturu na fejsbůk vyfotíte o dost lépe, než s mobilem. Pochopitelně je to něco za něco a kresba objektivu je ještě horší, než třeba u ultrazoomů od Sony s padesátinásobným zoomem ­(ten jejich Zeiss objektiv je mezi těmito ­"megazoomy­" podle mě jasný vítěz­).

Otázkou bude cena. Čtrnáct tisíc za věc s malým senzorem? Já bych do toho nešel...