Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Ozzelot

Registrace: 18.10.2015
Komentářů: 294, score 1.0
Účast v Expertiádách: 0
Účast v Týdenních šancích: 0
Mám fotoaparát: –
Chci fotoaparát: –
Měl jsem fotoaparáty: –

Nejvíce přínosné komentáře

Komentář z 26.9.2020 s hodnocením +6:
jestli se nepletu, tak mlsný amatér fotí s MFT, kde to ekvivalentně není se světelností také žádná sláva. Seťáky mají ekvivalent světelností F7­-11 ­(3,5­-5,6­) a nejsvětelnější ekvivalenty F2,4 ­(1,2­) tam atakují 30 tisíc a vše pod tuto světelnost už je jen MF. Vysvětlujte ale někomu, že F6,3 na FF je v absolutním zisku světla a s tím související hloubce ostrosti něco trochu jiného než na cropu :­-)
Komentář z 6.1.2021 s hodnocením +5:
myslím, že problém Olympusu nebyl ve značce nebo vedení, ale v malém MFT snímači, který má nějaké výhody, ale především nevýhody ­(jednou z nich jest, že zůstává mimo zájem 90% profesionálních fotografů, kteří dnes bohužel táhnou trh, protože dovolenkáři už mají své foto telefony­).

Podle mě by se Olympus mohl prosadit třeba jako druhovýrobce objektivů pro ostatní systémy, tak jako třeba Sigma, protože optiku má Olympus excelentní. Někdo možná namítne, že je to pod jeho úroveň se takhle snížit, ...tak tady bych rád připomněl, že Olympus zkrachoval a měl by s tím nadále nějak pracovat.

Další věcí by bylo poohlédnout se po sdílení nějakého FF systému, protože pro další už asi na trhu není místo a Olympusu je dobrý týmový hráč, jak už předvedl na MFT s Panasem.

Jedinou jistotou kterou dnes asi Olympus má je, že jestli vsadí zase všechno na jednu kartu ­- MFT systém, čeká ho další krach. Je zbytečné to zkoušet znovu a znovu. Měl by přijít s novou vizí a MFT držet dál při životě jako sekundární systém.
Komentář z 21.7.2023 s hodnocením +4:
tak by se měli fotografové dohodnout a přestat švýcarské gymnasty fotografovat úplně, čímž by vlastně švýcarská gymnastika přestala z pohledu světa existovat...

Nejméně přínosné komentáře

Komentář z 16.2.2022 s hodnocením -7:
to ano, přeji jim to, ale nutno si přiznat, že to, že tam nalili peníze a vyšli s tim ven ještě vůbec neznamená, že se to bude prodávat a tedy, že se ta investice vůbec vrátí. MFT je už dlouho docela v úpadku a určitě to nebylo tím, že by to Olympus dělal špatně. Prostě uživatelé už dlouho odcházejí a otázka tedy zní: Bude tohle dostatečný impuls, aby se teď všichni zase vrátili?
Komentář z 2.10.2020 s hodnocením -4:
obávám se, že MFT má dnes problémy, které nezpůsobil Olympus, ale jednoduše malý snímač. Nevím jestli se tenhle problém vyřeší přechodem pod jiného majitele ... :­-­/
Komentář z 9.12.2017 s hodnocením -3:
jestli tam dává konstrukčně Hi­-End snímače je asi fotografovi jedno, když z něho ten výkon u Low­-End modelů záměrně neždímají a konkurence za stejnou cenu ano. Navíc jde beztak o snímače od Sony které většinou už tak s ročním náskokem prošly skrz modely Sony ­(viz třeba a7R a D810 ...)