Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
Komentáře od Popo Bawa
Co bolo, bolo, aj Rolex Submariner boli kedysi potapacske hodinky za 150 dolarov...
Znacku pre snobov zo seba robi v prvom rade samotna Leica svojou marketingovou strategiou ked polovicu jej ponuky tvoria rozne ­"limitovane­" serie a s tym suvisiacou absurdnou cenovou politikou ked su schopni pytat 150,000 za fotoaparat bez LCD displeja.
Nehovorim, ze tie fotoaparaty su zle, ale ako sa pise v clanku, za podobnu cenu vie kvalitny fotoaparat vyrobit kazdy. Staci sa pozriet, s cim fotia profesionalni fotografi ­- kolkoich fotilo s Leicou pred 50 rokmi a kolko dnes? Tipujem ze asi tolko, kolko potapacov sa dnes potapa s Rolexkami na ruke...
Odpovědět1  1
Dela Leica vubec nejake nelimitovane edice? Jestli ano, neni to nejvzacnejsi produkt v jeji nabidce? :D Jelikoz snad pokazde, kdyz tady vidim clanek na temu Leica, tak jde o limitovanou verzi nejakeho starsiho produktu.
Odpovědět1  0
...aneb proc vymyslet neco noveho kdyz staci delat limitovane verze stejneho objektivu a lidi jeste priplati?
Odpovědět3  1
Jeji vyvojove oddeleni si predstavuji jako mistnost s inzenyrama kteri se jednou za par mesicu nafetuji kokainem a zacnou brainstormovat, kdo vymysli nejvetsi blbost, kterou budou zakaznici jeste ochotni koupit. Apple muze se svyma stodolarovyma redukcema a konektorama jenom blednout zavisti, kdyby Leica delala pocitace tak by byli schopni uctovat 500 dolaru i za podlozku pod mys.
Odpovědět4  0
Sorry ale ­"nebyt domaci­" a ­"nemit privilegia­" proste neni to same.
Dokonce existuje i ustalena fraze ­"check your privilege­".
Odpovědět0  0
"na pohovor bych se oholil, pokud bych nějaký pohovor vůbec potřeboval :­­-­­) a věděl, že mi to prospěje­"

Tim padem jsi potvrdil co jsem predpokladal a zbytek tech kecu sis mohl klidne odpustit.
Jinak ja mam celkem dlouhy plnovous ktery taky upravuji cca jednou tydne, akorat se necpu nekam kde se ode mne ceka ze budu oholen.
Odpovědět0  0
Ne, neplati; ve Svedsku jsou barevni lide v reklamach uplne bezne a nikdo kvuli tomu nesili. Stejne jako je uplne bezne lze potkat ve meste.
Zrovna jsem ve Stockholmu takze asi vim o cem mluvim...
Odpovědět0  0
Jo, ale to bylo zaprve u nas a zadruhe v Lidlu. Jine zapadni znacky ajko treba tady Adidas maji v reklamach ruzne rasy lidi uplne bezne a nikdo to neresi. To uz se casteji ozvou nejaci ­"aktiviste­" a zacnou si stezovat ze je nekde barevnych prilis malo, jako treba nedavno u filmu Dunkirk.
Odpovědět0  0
Ne, ja to neurcuji, urcuje to cilova skupina te reklamy. A jak zareagovala tahle cilova skupina vime z clanku...
Odpovědět0  0
Ja jeste jednou zopakuji; modeling ale neni prace pro normalni zensky. Stejne jako treba prace sekuritaka neni pro nekoho kdo ma 70 kilo, i kdyz je to dejme tomu normalni.
Odpovědět1  1
Opakuji; zadne. Zejmena proto, ze modelingove agentury nenabiraji neforemni kriply ale lidi kteri pusobi reprezentativne, alespon z pohledu cilove skupiny, pro kterou je reklama urcena.
Modelka s chlupatyma nohama je proste neco jako televizni hlasatel ktery sisla a rackuje; je to prirozene se vyskytujici vada, mozna se s ni i narodil, ale na danou pozici se to proste nehodi.
Odpovědět0  0
Koncept ­"white guilt­" je v zapadnim svete dostatecne rozsireny na to, abych mohl uplne presne chapat, jak to myslela.

Kdyz se u pohovoru specifikuje rasa tak je to casto prave naopak, pro zajisteni vets diverzity, nekdy i za cenu uprednostnovani barevnych ­(viz nedavny skandal v Google o kterem psal James Damore­).

Ze je proti bilym mene rasove orientovanych cinu je nicim nepodlozena domenka; zaprve, rozhodne to nebude platit ve statech jako Jizni Afrika a zadruhe, v Evrope a Americe se v pripade, kdyz je pachatel bily a obet barevna, tak nejak automaticky predpoklada, ze slo o rasismus, aniz by to nekdo dokazal. Zatim co naopak tomu tak neni. Tzn. kdyz bily policista zastreli cernocha, BLM a dalsi skupiny automaticky predpokladaji, ze ho zastrelil hlabne proto, ze byl cernej. Kdyz ale zastreli cerny policista belocha, jeste jsem neslysel o tom, ze by se nekdo zamyslel, jestli nemohlo jit o rasismus.

Jinak co musi delat ­"chudaci­" cernosi? Ja nevim; nic? Adidas ma ve sve Instagram galerii spoustu fotek cernochu, psali tam snad lidi nekteremu z nich rasisticke komentare? No samozrejme ze nepsali, protoze vetsine lidi cernosi ani jine mensiny nevadi, je jenom otravuje attention whoring kdyz nekdo vyuziva kazdou moznou prilezitost k protlaceni sve politicke agendy a kdyz se za kazdou cenu snazi patrit k nejake mensine ikdyby si meli vymyslet nejakou vlastni, protoze to je ted in.
Odpovědět0  0
Tady ale nikdo nemluvi o dennim holeni, to je tvuj vymysl.
Tady se mluvi o tom, ze kdyz jde normalni modelka nafotit reklamu pro znacku jako Adidas a vi, ze ji uvidi miliony lidi po celem svete, tak je normalni ocekavat, ze se bude snazit vypadat co nejlepe, misto toho aby naopak vedome vystavovala na obdiv neco co neudelala ­(i kdyz zase uznam ze bez tech neoholenych nohou by to byla uplne prumerna fotka ktere bych si vubec nevsimnul­).

Nebo snad chces rict ze by si se neoholil vickrat nez jednou tydne ani kdybys sel treba na dulezity pohovor nebo foceni na novou obcanku nebo neco podobneho?
To mne pak pripomina Bohuse a jeho ­"ja sa nepotřebuju koupat ja sem sa koupal v sobotu­"
Odpovědět0  4
Tady je originalni komentar:
"Me being such an abled, white, cis body with its only nonconforming feature being a lil leg hair. Literally I­'ve been getting rape threats in my DM inbox. I can­'t even begin to imagine what it­'s like to not posses all these privileges and try to exist in the world.­"

Me na tomhle mnohem vic nez neoholene nohy pohorsily dve uplne jine veci:
1­) Povazovani prislusnosti k sve rase a pohlavi za privilegium. Byt bilym je ve Svedsku po desetiletich protlacovani multikulturalizmu privilegiem? Jak konkretne? Maji snad bili lide prednostne odbaveni na uradech nebo plati nizsi dane?
2­) Svym komentarem fotografka v podstate rika, ze ji chybi jeden krok k dokonalosti ­(nebo tomu, co za dokonalost dle ni povazuje vetsina spolecnosti­). Tak proc ten krok sakra neudelat? Proc na svem tele naopak za kazdou cenu umyslne vyrobit a vystavovat nejakou ­"chybu­", jenom aby dokonale nebyho? Co je to za zdegenerovanou spolecnost kde se lide doslova stydi za to co je na nich dobre a naopak vystavuji na obdiv sve nedostatky? Z tehlete oslavy vsetkeho chybneho, slabeho a spatneho se mne chce fakt blit...
(Pripomina mne to situaci s komentovanim postavy kdy clovek ktery na sobe pravidelne pracuje a stara se o sebe musi cist pohrdave komentare o tom ze to prehani, ze je egoisticky narcis, ze ma urcite anorexii, bere steroidy, upravuje se Photoshopem atd. a pak se nejake tluste prase navlece do plavek a sypou se na nej komplimenty jak je krasna a prirozena a odvazna a podobne p***viny...­)
Odpovědět1  2
Vyvoj software nelze srovnavat s vyvojem hmotneho vyrobku. K vyvoji software ti staci pocitac, vyroba fotoaparatu potrebuje soucastky, vyrobni linku, procesy, kontrolu kvality...
Staci se podivat kolik lidi dnes kupuje treba ruska auta.
Odpovědět1  0
LOL. Vyvoj ceho? Limitovanych verzi stejneho fotaku v ruznych designech? :D
Leica dnes z technologicke stranky neprodukuje nic revolucniho, vetsina lidi si to kupuje predevsim jako status symbol, neco jako treba hodinky Rolex. Tim padem za to zaplati tolik, kolik bude Leica chtit.
Odpovědět2  0
Proc by to Leica delala? Aby od koupe svych vyrobku odradila i ty posledni fotografy, kteri je kupuji pro technickou kvalitu a ne jako status symbol?
Odpovědět2  0
Nechapu proc to prekvapeni, v Rusku neni poslednich sto let ­"politicka vule­" vyvinout v podstate nic, co nelze vyuzit v armade. Civilni technika se v lepsim pripade okopiruje od zapadu a v horsim se proste rekne ze to je dekadentni vec kterou rusky clovek nepotrebuje.
Odpovědět6  3
SHUT UP AND TAKE MY MONEY!!! o_O
Odpovědět0  0
Leica jiz fakt nevi jak jeste vytahnout z lidi vice penez, mam pocit ze snad polovina jejich zisku musi prichazet z ruznych limitovanych edic...
Odpovědět0  0
Krome fotoaparatu Nikon jeste dela dalekohledy, laserove dalkomery, optiku na zbrane a mikroskopy.
Odpovědět0  0
Ja si dokonce dovolim rict, ze je to tak dobre.
Pamatuji si dobu, kdy si kazdy druhy clovek porizoval nejakou low end zrcadlovku s nejlevnejsim setakem a myslel ze z nej automaticky bude profesionalni fotograf.
Po par letech konecne pochopili ze tomu tak neni a nebude a ze bez dalsiho prislusenstvi a zvladnuti uprav ve Photoshopu to stejne nestoji za nic a vratili se k tomu, co jim objektivne staci.
Odpovědět1  2
Leica taky nevi co lidem prodat a co za to chtit, takova niche alternativa Apple pro fotografy...
Odpovědět0  0
1. Nevime, jaka je ostrost v rozich objektivu ­(zoomu bych se az tak nebal­).
2. Nevime, jak by to dopadlo treba na ISO 1600
3. Na celkovem zaberu z mobilniho snimace je videt, ze barvy jsou uplne ­"vyblite­" jako kdyby to nekdo protahnul instagramem a contrast je viditelne vyssi
4. A tim padem je vhodne se zamyslet, kolik uprav ­(kontrast, doostreni­) mobilni snimac dela.
Odpovědět1  1
A co bys jako chtel vylepsovat­/inovovat ty? Vzdyt prakticky jakakoliv profesionalni zrcadlovka dnes vyfoti prakticky vsechno co muzes v realnem svete potkat, jedine co by slo viditelne vylepsit je dynamicky rozsah u extremne kontrastnich scen ­(a i tam dnes hodne zachrani Photoshop­) nebo rychlost AF ­(kde ale narazis na limit motorku objektivu­). Jinak... nerad u techniky rikam, ze neni co vylepsit, ale jak casto se ti stane, ze neco nemuzes vyfotit protoze to fotak nezvladne?
Odpovědět0  0
"Společnost Fujifilm letos dostala tři ceny TIPA Awards 2016, což je dost velký úspěch.­"

Skutecne? :D Vzdyt 3 ceny dostal take Panasonic, Olympus a Nikon a Sony s Canonem jich maji 5...
Nebo jak by rekli na Slovensku; ­"Kto este nedostal cenu TIPA, nech sa hlasi u sudruha Zincicu."
Odpovědět4  0
Nevim, jestli jsem sam nebo ne, ale mam pocit, ze ty souteze maji tolik kategorii, kolik je na trhu produktu, jenom aby kazdy neco vyhral.
Kdyby takhle uvazoval Michelin tak udeluji hvezdy i v kategorii nonstop nadrazni hospoda.
Odpovědět1  0