Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
14.8.2012, Milan Šurkala, recenze
Dnes si můžete přečíst recenzi jednoho z nejprodávanějších kompaktů na českém trhu. Jedná se o ultrazoom Nikon Coolpix L810, který lze pořídit za 5000 korun. Nabízí 16MPx snímač a objektiv s 26× optickým zoomem i stabilizací. Je jeho úspěch oprávněný?
Gabriela | 14.4.201319:43
Dostala som k foťáku normálne alkalické baterky 4ks, ktoré bez problémov idú a zakúpila som si líthiové baterky duracell a po zapnutí sa mi objektív do polky vysunie a neraguje ani na vypnutie ani na zapnutie.Môžte mi poradiť aké baterky mám použiť alebo akú vadu môže mať môj fotoaparát ????
Odpovědět0  0
Jurawood (16) | 25.3.201315:57
To video je dobrý vtip, když to srovnám s naší stařičkou PAL kamerou, tak má přibližně 2x detailnější obraz a 2x vyšší rozlišení..

Proč to tenhle NIKON neukládá rovnou jako 320x240 je mi záhadou :­-­) vyšlo by to nastejno

Jinak souhlas i s fotkami, rybníček používám jako odstašující příklad srovnatelný s telefonem. Závěr recenze je vlastně stejný, nejhorší UZL n trhu.. toitž nejprodávanější..
Odpovědět0  0
honzaaaaaaaaaaa31226 | 2.9.201212:04
A Pentax X5 kde je také použit, je výrazně lepší než recenzovaný přístroj od Nikon..
Odpovědět0  0
caddy | 28.8.201211:08
Nikon L810 mám cca 2. měsíce, takže po krátkém seznámení se s aparátem jako test foťáku byla hned první dovolená. Zpracování je dle mého názoru na docela dobré úrovni, velikost a hmotnost vyhovuje, ale co je nepříjemné, že kryt baterií má vůli a hýbe se. Co mě nemile překvapilo a je to zmíněno i v recenzi, byly lehce rozmazané snímky na displeji ihned po pořízení, přepnul jsem na prohlížení a tam je fotka ostrá = nerozumím. Nezbývá než si na to zvyknout, ale je to nepříjemné. Také jsem se trochu „pral“ s citlivostí spouště, ale nakonec jsem zjistil a opět mi to recenze potvrdila, že je to způsobeno delší dobou ostření a ne tím, že bych tlačítko do půlky nezmáčkl, opět je to jen bohužel o zvyku. Dále se „peru“ s ovladači zoomu, tam mi ta citlivost nevyhovuje a kolikrát je to k vzteku dosáhnout požadovaného přiblížení. Pravdou je, že oproti původnímu foťáku tento „potřebuje čas“, než si rozmyslí co bude dělat, občas je čekání fakt dlouhé. Musím ale podotknout, že s fotkami pořízenými s max. přiblížením jsem spokojen a to i bez stativu, občas si ale foťák o něco opřu. Obával jsem se výdrže baterek, protože v předešlém stařičkém Nikonu Coolpix 5200 byla dobíjecí baterie, která mimochodem funguje již 7 rokem bez problémů, a která je schopna i po těch letech pořídit mraky snímků. Koupil jsem dvě sady dobíjecích baterií a zatím jsem neměl problém s výdrží, ale ukazatel baterie je zmatečný a není možné se dle něj řídit. S makro fotkami jsem maximálně spokojen a dají se pořídit velice slušné snímky, když fotím běhající děti po zahradě, tam je to horší a je třeba mít trpělivost. Pouze jeden ostřící bod uprostřed tomu moc nepomáhá, ale když se člověk naučí s blokací ostření, dá se z toho něco „vymáčknout“ . S fotkami focenými v režimu muzeum jsem také spokojený a za rozumných světelných podmínek se i bez stativu dají pořídit celkem slušné snímky. Nestěžuji si ani na režim krajina, ale s portrétem si trochu nerozumím, hlavně mě kolikrát mate, kde a co si vlastně ostří. Nejsem žádný odborník, jsem klasický amatérský fotograf a popsal jsem zatím dosavadní zkušenosti s tímto foťákem pro případné zájemce. Je to o tom kdo a na co si foťák pořizuje, já jsem i přes výše uvedené docela spokojen, ale je pravda, že si musím s fotkami více „hrát“, aby z toho něco bylo, takže se domnívám, že to určitě není foťák pro nezkušené, protože jestli jsou naučeni „jen“ v režimu automat mačkat spoušť, budou asi zklamáni. Někdy jsem příjemně překvapen co z něj vyleze, ale někdy mě z počátku „banální a jednoduchý“ snímek totálně zklame.
Odpovědět0  0
Milan__xy | 18.8.20129:53
Pomalé reakce , popřípadě aktivování funkce na první pokus která se nepovede to znám. Kdysi jsem měl Kodak Z981. To bylo podobné , tlačítka reagovala pomalu, někdy vůbec, člověk měl pocit že dané tlačítko vůbec nestiskl a proto jej opětovně zmáčkl. Výsledek byl ten že se přístroj mnohdy zasekl a nepomohlo nic.S takovým fotoaparátem se nedá moc fotit. To je pouze rozčilování. Jistě se najdou příznivci kterým to možná nevadí , nebo spíše ani neví co kupují.Osobně bych 5 tkč investoval raději do staršího UZ o kterém bych věděl že fotí dobře. 8 ­- 12 mpx. Pohodlně stačí.Je to asi věc názoru.
Když už jsem tady pohanil Z981 , tak na druhou stranu musím napsat, že jsem si zrovna nedávno dělal pořádek ve fotografiích a zálohoval.Dělal jsem rok 2010 a byl jsem překvapený opravdu hezkými fotografiemi které jsem dělal pro změnu Kodakem Z8612IS. Ty barvy a celkové podání super. Potom jsem již přešel na Panasonicy po špatné zkušenosti s Z981.
Odpovědět0  0
bat1 | 17.8.201211:52
Tohle je hodně zvláštní stroj, jediné k čemu je to ­(hypoteticky­) dobré je makro, jenže to nemá manuální režimy ani irisovou clonu, které se k tomu docela hodí... 16Mp CCD a agresivní zpracování fotek tomu nasazují korunu. Troufnu si tvrdit, že slušně fotícím kompaktem s běžným makrem dostanu lepší výsledky pomocí výřezu...
Odpovědět0  0
rousini (237) | 14.8.20129:48
Recenze začínám číst od strany Galerie ilustračních snímků. Obvykle ­(jako i dnes­) stačí první louka s domkem a sídlištěm napravo v pozadí. Snímek zůstal zašuměný na obloze a celý je nechutně doostřen ­(tráva bije do očí­).
Potom pokračuju v případě lepších strojů na ostatní snímky, abych si udělal vlastní názor než začnu číst recenzi. Tentokrát jsem nepřešel na další snímky a recenzi vynechal. Myslím, že to není pěkné počzení.
Jinak se mi líbí autorova kultivovanost, kdy hltače papírových specifikací nazve nezkušenými. Já si můžu dovolit použít lidový výraz. Je to fotoaparát pro hňupy a nějaké ty nezkušené.
Odpovědět4  0
L810 | 12.12.201219:24
ty si dobry hnup, by som ti ukazal fotky ked to s nim clovek vie a by si sa cudoval, ze preco ti ho rodicia este nekupili
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.