Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
27.11.2020, Milan Šurkala, aktualita
Tradiční fotografický veletrh Photokina se stává minulostí. Po zhruba 70 let od svého založení končí velká éra. Další ročník, který byl plánován na rok 2022, se neuskuteční. Prozatím je totiž celý projekt dán k ledu.
blue.sun (754) | 28.11.202014:34
není jen problém fotosvěta. Umřely počítačové veletrhy, umírají automobilní veletrhy, veletrhy mobilních technologií... Obecně bych řekl, že koncept veletrhů je překonaný.
Odpovědět1  0
Choakinek (4688) | 28.11.202019:57
Tak ve světě, ve kterém se do všeho serou vlády, bych si úplně nedovolil tvrdit, že je něco překonané. Covidová opatření musela veletrhy dramaticky poškodit!
Odpovědět0  3
blue.sun (754) | 28.11.202022:33
Zklamu tě. Veletrhy byly v háji dávno před covidem. Automobilní bojovaly už před deseti lety, elektronické bojovaly o život posledních pět let. Za tohle fakt nemůžou vlády ani covid, prostě se svět posunul už jinam, a nějaká nostalgie na tom nic nezmění.
Svůj díl na tom má plno lidí ­- nenažranost vlastníků veletržních areálů, klesající objem uzavíraných akvizic přímo na veletrzích ­(to je třeba ve zbrojním světě­), klesající zájem důležitých vystavovatelů kvůli malému dosahu do cílové skupiny, všeobecné šetření na straně firem ­(náklady na účast jsou fakt šílené, sám jsem se jedné takové akce účastnil za jednu vysokou školu a bylo to někde kolem sta tisíc ­- před patnácti lety­). Další problém ­- jak zaujmout lidi, když na stejné akci představuje dvacet, třicet dalších? Lepší je uspořádat si svou vlastní. Oslovit vlivné osobnosti a zaplatit si propagaci skrze ně. Je to účinnější a levnější.
Covid ten konec možná trošku urychlí, ale do pěti let by to všechno stejně šlo do háje. Jen si to nikdo zatím nechce připustit, že tenhle scénář byl už dávno nastartovaný. Když jsem byl poprvé na SportLife někdy v roce 2008, bylo narvané celé BVV. Ve 2014 půlka výstaviště. Naposledy to vyšlo snad na dvě haly. Stejně jde do kytek IDET. Autosalon a Autotec zanikly úplně, na Salimu už taky nejezdím, protože tam není nic zajímavého.
Odpovědět3  0
jardaOMD (104) | 1.12.20209:10
Samozrejme na tom kovid kabaret podil ma. Pokud se nepletu, je kvuli nemu zrusen konkretni termin uz podruhe.
Jina vec je, ze mozna jsou veletrhy opravdu prekonane. Podle mne ale zejmena diky stavu spolecnosti, ktery umoznil i spusteni celeho kovid kabaretu.
Jo Salima :­) ta zmenila cely muj zivot, ale to uz je fakt davno.
Jinak ono takhle dopadne skoro vsechno. Dalsim krokem bude uz jen to, ze se tech par nejmocnejsich popere a tim to tady skonci uplne. No aspon se mohu spokojene smat tem mladym hlupakum, co jen sedi a cuci v domeni, ze to vysumi a bude zase fajn. Nebude, uz bylo.
Odpovědět1  2
blue.sun (754) | 1.12.20209:20
Covid je spíš rána z milosti, než nějaká zásadní příčina. Takhle by agónie pokračovala třeba dva, tři další roky, než by poslední akce skončila s obří ztrátou a spoustou dluhů na všech stranách. Aspoň Photokina odchází ­"na vrcholu slávy­".
Stejně ty veletrhy jsou dost nuda. Dřív se tam dalo i zajímavě nakoupit nebo dostat se k technickým informacím. Dneska se člověk víc dozví na internetu, než kolik tam vědí. Pamatuju si, jak jsem se v roce 2004 bavil v Brně na veletrhu s chlapíkem z Toyoty o hybridních pohonech. Byl to Japonec, přímo jeden z týmu, který se na vývoji podílel. Jeho informace mě strašně nakoply při práci na diplomce. O deset let později na jiném autosalónu na podobný dotaz zástupci na stánku jen blbě koukali. Loni mi už připadalo, že já vím jako laik více, než tihle lidé.
Odpovědět1  0
mlsný amatér (775) | 5.12.202011:16
Covid považovala za kabaret spousta mudrců, kteří dnes zoufale lapají po dechu na JIPkách, nebo pohřbívají příbuzné. Jednoho takového znám. Koncem července dělal frajera, že je to jen neškodná chřipečka, pak nakazil sebe, rodinu a jeho matka, kterou nakazil, když ji přijel navštívit do Alzheimer centra, už to má za sebou. Dnes je z toho značně zdeptaný a když jsem mu jemně připomněl, jak ještě nedávno sekal patky, ­( je MVDr v penzi­), tak jen smutně konstatoval: Byl jsem holt vůl. A jen na okraj: Rusko a Maďarsko, ­(které koupilo vakcínu od Rusů­), už zahájili plošnou vakcinaci.
Odpovědět0  1
jardaOMD (104) | 1.12.20209:18
Vsak oni si to ti skveli lide nenechaji libit. Psal jste to tak, ne?
Hm, jen to bude asi chvili trvat, zatim to dle realnych pruzkumu vypada, ze v aktivnim odporu je mene nez jedno promile obyvatelstva v aktivnim veku. Dejiny ukazuji, ze na zmenu byva treba zhruba stopadesatinasobek. Misto toho to tady vypada, ze je napriklad jen otazkou casu, kdy nasim vladnim kovidfasistum konecne projde nejaka legislativni norma ve stylu Hindenburgova zmocnovaciho zakona. Snazi se o to uz snad poctvrte. Nebo ze by to nechali az na 23. brezna, aby to meli stylove?
Odpovědět1  3
mlsný amatér (775) | 5.12.202011:10
Potřebné a užitečné přežije, zbytečné uhnije.
Odpovědět0  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.