Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

třebaň

| Svět mobilně
Registrace: 26.11.2014
Komentářů: 358, score 1.0 | Svět mobilně: 2/0.0
Účast v Expertiádách: 0
Účast v Týdenních šancích: 0
Mám fotoaparát: –
Chci fotoaparát: –
Měl jsem fotoaparáty: –

Nejvíce přínosné komentáře

Komentář z 15.2.2022 s hodnocením +7:
svým způsobem prošlapává cestičku vrstveného quad bayer senzoru do FF. Původně jsem si tipoval, že bude umět slučovat pixely do 5 MPx výstupů ­(něco na způsob Leicy M11­) pro zvýšení dynamiky ale jedná se o 2x2 OCR tzn. jeden pixel obsahuje 4 fotodiody neboli subpixely použitelné i pro fázový AF ­(struktura, která je hojně používaná ve fotomobilech­). Nový rychlý procesor zvládá bravurně funkce od rychlého AF přes multiexpozice po HDR, velký oled evf, luxusní krytí proti stříkající vodě, nová baterie, větší grip, video 4k­/60p­/10bit, externě proresraw....prostě špičkový moderní hybridní foťáček. Za mě rozhodně palec nahoru!
Komentář z 19.5.2020 s hodnocením +5:

Nejdokonalejší senzor všech dob byl popsán v Barvě kouzel panem Pratchettem. Nachází se v Dvoukvítkově ikonografu, kde coby skřítek uvnitř fotoaparátu bleskurychle maluje venkovní scény. V případě nedostatku světla se zapojí salamandři. Pokud dojde nějaká barva, je výsledek černobílý.

Komentář z 21.9.2020 s hodnocením +4:
V Brazílii ­(Manau­) jestě dočasně běží výroba audio a TV ­(nikoli foto a kamer­). Podle diskuzí, firmy, které si otevřou v Brazílii výrobní závod, dostanou určitou kvótu na prodej svých produktů v jakési bezcelní zóně. Co je nad kvótu a regulérní importy jsou zatíženy obrovskou daní. Takže se dá předpokládat existence ­"šedého­" dovozu, na které se ale nevztahují garance a je to celé asi komplikované i díky silné inflaci. Sony následuje příklad Nikonu a nechce podporovat tyto nezvyklé obchodní praktiky a ohlásila odchod z brazilského trhu s 200 mil obyvateli a fotoaparáty se prostě s tímto rozhodnutím svezou také. Sony se v elektronických produktech kam patří i foto a kamery za loňský rok nevedlo dobře a je možné, že to má také vliv protože playstation se prodává excelentně a v Brazílii zůstává. Canon tam údajně ­"jaksi­" funguje díky kopírkám a kancelářským produktům. Každopádně hybridním kreativcům tam nastanou těžké časy.

Nejméně přínosné komentáře

Komentář z 14.10.2020 s hodnocením -6:
Nikon Z6ii a vlajkové lodi Apple iPhone 12 Pro Max se prakticky kryjí, bude zajímavé sledovat jak si povedou tyto rozdílné koncepty. Ve vší úctě k Nikonu ten Apple vypadá lákavě!.
Komentář z 13.7.2023 s hodnocením -3:
V roce 2016 jsem si pořídil A6000 ­(na trh uvedena 02­/2014­) + zoom ­(ten jsem obratem poslal dál­) celkem za 16.000,­-Kč ­(myslím, že to tenkrát byla nějaká akce­).
V USA je cena A6700 kolem 1.300 ­- 1.400 USD asi přiměřená ­(tolik tam stojí i Canon R7­). Doufám, že s těmi cenami v Evropě se otevře prostor pro nějakého agresivního výrobce ­(Yongnuo?­).
Komentář z 15.8.2021 s hodnocením -3:
pro M43 a větší senzory zásadní problém, a přitom dnešní fotoaparáty spíše odrážejí technologie minulého desetiletí s řádkovým vyčítáním ­(výjimkou jsou pro běžného smrtelníka nedostuné A1, R3 a Z9 s rychlými vrstvenými senzory­). Velké pixely sice v extrémně vysokých ISO ­(nad 50.000­) mohou přinést lepší kresbu ale také nepříjemné šumové bloky, s kterými si neumí poradit AI odšumovací algoritmy na rozdíl od jemně distribuovaného šumu vysokorozlišujících senzorů.