Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
11.2.2010, Milan Šurkala, Aktualita
Dalšími novými ultrazoomy společnosti Fujifilm jsou dva nové přístroje FinePix S1800 a S2500 HD. U obou najdete 12MPx CCD snímač a objektiv s 18× optickým zoomem. Nechybí ani HD videosekvence, u modelu S2500HD je i HDMI port.
Milan__XZ | 4.3.201213:03
Odpovědět0  0
Launcherr (5) | 3.3.201217:46
Ahoj, měl bych na vás dotaz, co vlastníte taky fotoaparát FinePix S2500HD, jestli náhodou někdo nevíte a hlavně jestli to taky vůbec umí, střih videa při točení. Měl jsem dříve taky digitální foťák Kenox S630 ­/ Samsung S630 který tuto skvělou funkci měl. Takže jsem při točení videa mohl natáčení zastavit do pauzy a udělat střih a točit dál. Nebyl jsem tím nucený točit to, co nechci a zárověň jsem nemusel dělat samostatná jednotlivá videa, která bych doma musel pak sestříhávat. A ušetřilo to i paměť na kartě. Je mi divné, že tento skvělý foťák toto nemá a nebo jsem na to ještě za tu dobu co ho mám nepřišel. Nebo nevíte, jestli třeba na něj nění už nějaký nový software, který to už umí? Máte s tím někdo nějakou zkušenost? Díky Petr T.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6628) | 3.3.201219:26
Pokud se nepletu, pauzu u videa maji jen fotoaparaty Samsung, a to snad u vsech jejich modelu. U fotoaparatu jinych znacek jsem to snad jeste nevidel.
Odpovědět0  0
Launcherr (5) | 3.3.201220:22
Zdravím a děkuji za info. To je škoda, zrovna tuhle funkci tam docela postrádám.. U toho Samsungu to bylo v praxi hodně využitelný. Třeba to časem zahrnou do nového softwaru. Mimochodem dělal jste někdo už aktualizaci na nový upgrade? Je tam něco nového a nebo vše při starém..? Petr T.
Odpovědět0  0
Milan__XZ | 3.3.201220:36
Zkuste tenhle program, má češtinu opravdu jednoduché suprové ovládání , střih ,spojování klipů , přidání zvuku, ukončení zvukové stopy, ztišení originální zvukové stopy nebo vzájemné prolínání originál záznam ­- řeč plus přidaná hudba v mp3 např.Obrazový fader in out , možnost tvorby DVD s fotek s přechody a hodně jiného .Stojí to za to.Nebudete potřebovat ani pauzu na fotoaparátu,raději natočit o pár záběrů více než méně.Volně ke stažení je trial na 30 dní.Kdyby jste potřeboval poradit klidně písněte.
Odpovědět0  0
Milan__XZ | 3.3.201220:37
Jo ten odkaz na program je tady http:­/­/www.womble.com­/products­/index.html jmenuje se to Mpeg Video Wizard DVD verze 5.
Odpovědět0  0
Milan__XZ | 3.3.201220:48
Kdyby tam náhodou čeština nebyla, tak vám můžu poslat makinký souborek s jč.Jen se vloží do složky lang a potom se již objeví v nabídce jazyků.
Odpovědět0  0
Launcherr (5) | 4.3.201210:44
Zdravím vás Milane, děkuju za radu, program jsem si stáhl a našel jsem k němu i češtinu. Je to fakt dobrý prográmek, je podobný programu, který občas také používám i pro ten můj foťák. Je to Studio Version 8, který jsem měl kdysi ke kameře. I když je to Studio 8 na svkělé úrovni podobné tomuto programu, tak v té době, kdy jsem si ho pořídil uměl vše, ale né moderní formát 16:9, ale jen 4:3. Musel bych si stáhnout novou verzi a zakoupit k němu licenci a pak už to i to Studio umí. Já tento program vyzkouším a uvidím co umí. Každopádně děkuji za radu. Petr T.
Odpovědět0  0
Milan__ | 19.7.201112:12
Jak jste spokojení při focení ve slabším osvětlení , například když je venku pod mrakem ? Za slunečného dne při jasné obloze fotoaparát funguje dobře, ale měl jsem s ním problém už ve chvíli kdy se sluníčko schovalo za mraky.Doma se to dá dohnat integrovaným bleskem, ale venku je to horší.
Mám na mysli světelnost objektivu.Já jsem se tedy raději rozhodl pro Panasonic DMC­-FZ28 ­- sice starší z druhé ruky, ale jsem spokojenější než s novým Fujifilmem. Je pravda že podání barev není špatné , někdy ale až nudné nezáživné , takové spíše černobílé než nasycené barvami.Funkce chrome to trochu napravuje.
Odpovědět0  0
Milan__ | 4.6.201114:30
Na pár dní se mi dostal do rukou tenhle fotoaparát poté co jsem si pořád stěžoval na barevné podání u Panasonicu FZ28 , 18 a 8. Tedy klobouk dolů, hodně bych toho tomuhle fotoaparátu vytýkall ale barevné podání naprosto super, netřeba vůbec vyvažovat bílou, stačí nechat na auto a vždy je výsledek 100% a stejně příjemné překvapení zažívám i co se týče šumu, prostě není a to vůbec nehlídám automatiku jak si nastavuje ISO.To u každého Panasonica jsem to musel zafixovat na nejnižší ISO a stejně tam ten šu byl vidět kdykoliv bylo horší osvětlení a někdy i při dobrém osvětlení.
Jinak možná je to jen nezvyk, ale nemůžu si zvyknout na to ovládání. Na druhou strano opět protikladem oproti Panasonicu tady u Fuji funguje automatika na jedničku.
S tím ovládáním půjde asi o nezvyk, to se vžije.
Odpovědět0  0
marius77 | 3.11.20109:55
Na niektorých fotkách by som chcel mať zobrazený po stiahnutí dátum fotografovania.Neviem to v menu nikde nájsť.
Odpovědět0  0
Busy . | 3.11.201010:04
Dnes uz obvykle kazdy fotoaparat ma v sebe hodinky a po vyfoteni ma subor s fotkou datum a cas nastaveny podla okamihu fotenia. To by nestacilo ?
Odpovědět0  0
Petr T. | 3.3.201217:21
Zdravím, přesně tento problém jsem řešil hned po zakoupení FinePix S2500HD, protože jsem to také používal u staršího digitálního foťáku, jiného typu. Bohužel jsem hledal, ale taky jsem nenašel, kde se dá zapnout datum a čas, aby se zobrazil při focení ve fotce. Jediné co to udělá je to, že se uloží do souboru fotky. Kde je jedině vidět ve fotce, jak jsme byli zvyklý, tak musíš udělat to, že foťák připojíš přes HDMI kabel ­(je v balení­) do audio a video cinšů na televizi a na obrazovce je normálně vidět dole v rohu ve fotce při prohlížení. Ale jak ho dostat do fotky, aby tam byl, to bohužel nevím. Třeba by nám někdo další poradil... Petr T.
Odpovědět0  0
Tomassko | 5.9.201011:49
No taku obycajnu asi 10 rocnu xD ale tak nacvakal som s bleskom fotky a zatial v pohode idem vonku skusist pofotit a co to da a ja mam funkciu vo fotaku vybitie baterii ale ak su uz vyibite ja zapnem fotak ale za 2 sekundy sa vipne
Odpovědět0  0
Tomassko | 5.9.201010:53
DAl som nabit baterky 2krat na 12 hodin mam taku starsu naijacku odoftil som cca 100 fotiek a fotoaparat stale ide tak budem sledovat ak osa bude chovat dalej pojdes dnes vonku neco pofotit vystavim ho a uvidim kolko fotiek narobi
Odpovědět0  0
busy (4706) | 5.9.201011:08
Aka je to nabijacka ? Iba taka jednoducha, ktora nabija konstantnym prudom, alebo nejaka inteligentna ? Boli baterie pred nabijanim uplne vybite ? To vybitie je u NiMH velmi dolezite, pokial nemas inu moznost, da sa to zistit napr. tak ze kazdu jednu bateriu zvlast pripojis na malicku ziarovku 2.5V­/0.3A ­(bezna ziarovka pouzivana v baterkach na dve sulcove baterie­) a vtedy ziarovka nesmie ani trosku svietit.

Ja osobne zistujem ci je bateria vybita pripojenim multimetra, nastaveneho na DC 20A rozsah. Na tomto rozsahu je vstupny odpor multimetra velmi malicky ­(miliohmy­). Pokial bateria do tohto ­"skratu­" ­(tvoreneho hlavne odporom privodnych vodicov = desatiny ohmov­) da aspon 100 az 200 mA, tak este nie je uplne vybita. Plne nabita cerstva bateria je schopna vtedy dat aspon 2A.
Odpovědět0  0
Tomassko | 4.9.201022:16
Ahoj kupil som si tento fotoaparat a mam jeden velky problem dokupil som knemu nabijacie baterie 2700 a vydrzia mi cca 50 fotiek neviete niekt okde moze byt problem ? za odpoved dakujem
Odpovědět0  0
busy (4706) | 4.9.201023:59
Problemov spojenych s tuzkovymi nabijacimi NiMH bateriami moze byt cela rada.

­- Velke samovybijanie: Tych maximalne 50 fotiek dokazu vyfotit bezprostredne po nabiti uplne vybitych baterii ? ­(to uplne vybitych je velmi dolezite­). Pokial baterie nabijes a denne vyfotis jednu­-dve fotky, tak naozaj nemusia dlho vydrzat. Napriklad uz sa mi dostali do ruk aj take, ktore ked som plne nabil tak na druhy den tak cez noc sa same stihli vybit tak ze sa na ne fotak uz ani nezapol. Ale ked som fotil bezprostredne po nabiti, vydrz mali velmi dobru podla ocakavania. Samovybijanie sa zvysuje opotrebenim a nabijanim nevybitych baterii.

­- Vnutorny odpor: NiMH su vo vseobecnosti schopne dodavat velky prud, avsak opotrebovanim sa ich vnutorny odpor zvecsuje. Niekedy je toto zvecsenie odporu docasne, napr. sa mi bezne stavalo, ze fotak hlasil vybite baterie uz v prvej tretine vybijania, avsak bateria to nejak rozchodila, prekonala sa a znovu bola schopna dodavat potrebny prud a fotak potom uz hlasil spravne ze bateria je este skoro plna. Je teoreticky mozne, ze tvoje baterie maju len zvecseny odpor, ktory sa pri danom odbere fotaku prejavi vecsim poklesom napetia a fotak to uz vyhodnoti ako vybite baterie a odmietne dalej pracovat. Pritom bateria je stale skoro plne nabita.

­- Pametovy efekt: NiMH sa musia nabijat az potom ked sa uplne vybiju. Uplne vybitie sa povazuje ked napetie naprazdno klesne pod cca 1V. Pokial sa nabijaju nevybite, tak sa dostavi pametovy efekt, ktory sa nastastie neprejavuje znizenim kapacity ako u NiCd, ale zvysenim vnutorneho odporu baterii ­(tzv. lenive baterie­) a vecsim samovybijanim.

­- Riziko viacerych clankov v serii: Staci aby jeden clanok mal o kusok nizsiu kapacitu ako ostatne ­(a vzhladom na vyrobne tolerancie je to velmi realne, ba az iste­), tento clanok sa vybije ako prvy a fotak hlasi vybite baterie, hoci ostatne clanky este nie su vybite. Ak das potom baterie nabijat, u tychto ostatnych clankov sa zbytocne vyvolava pametovy efekt, pretoze sa nabijaju nie uplne vybite.

Pokial su tie 2700 co spominas uplne nove baterie este v zaruke, skus pouzit nejaku inteligentnu, najlepsie mikroprocesorom riadenu nabijaciu, ktora baterie najprv sama vybije, a potom ich nabije, pricom koniec nabijania detekuje pomocou delta­-U. Kazdu bateriu samostatne takto niekolkokrat takto uplne vybi a nabi, alebo nastav na nabijacie rezim refreshu starych baterii. A potom prave nabite baterie este v ten den vyskusaj vo fotaku, ci stale vydrzia iba 50 fotiek.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6628) | 5.9.201010:20
Tohle bych doplnil jeste o jednu vec. Fotoaparaty Fuji maji v menu nastaveni, zda jsou napajeny NiMH nebo alkalickymi bateriemi a podle toho se nejak upravi. Je dost dobre mozne, ze mas nastaveno pouzivani alkalickych baterii a pouzivas NiMH, coz se fotaku nemusi libit. Zkus toto najit v menu a zmenit.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 5.9.201011:01
Jedna sa pravdepodobne o nastavenie urovni napetia pre ukazovatel baterii a hlavne prahovej urovne napetia pre detekovanie vybitych baterii. Klasicke alkalicke baterie normalne maju 1.5V ­(cerstve mavaju realne aj 1.6V­), kdezto NiMH maju len 1.2V ­(plne nabite naprazdno obcas aj 1.4V­). Pokial alkalicka bateria ma pri nejakom nie prilis brutalnom odbere 1.2V uz sa da povazovat za vybitu, kdezto u NiMH je napetie 1.1V v zatazeni este normalne.
Odpovědět0  0
Petr T. | 3.3.201216:30
Zdravím tě busy. Vlastním fotoaparát FinePix S2500HD a jediné co ti můžu doporučit a mám s nima výbornou zkušenost jsou baterie typu Panasonic NiMh 2100 mAh­/Min.2000 mAh typu AA HR6. Lepší baterie s takovou to kapacitou a hlavně výdrží při focení a točením videa ti nemůžu už doporučit z vlastní zkušenosti. Nedám na ně dopustit. Používal jsem taky dobíjecí baterie Ni­-HH 2700 s novou moderní technologií výdrže a musím říct, že to byly snad ty nejhorší baterie. S těma jsem vyfotil pár snímků a za chvilku hlásili, že jsou vybité. A pokud jsem je nabil a měl jsem je ve foťáku, tak za pár dnů byly zase samovolně vybité. Opravdu s bateriemi Panasonic NiMh 2100 mAh­/Min.2000 mAh typu AA HR6 opravdu nic nezkazíš a uvidíš, že budeš nadšený. Já jsem fanda do dobíjecích baterií GP, na které nedám dopustit a používám je všude, ale do zařízení, která fakt potřebují výdrž na baberie a jsou více náročné na spotřebu, tak jedině Pansonic. Jsou i za rozumnou cenu a kapacita odpovídá skutečnosti.. Mám za to, že maximum je 2100 mAh a fakt drží. Taky je mám. Hezký den. Petr T.
Odpovědět0  0
Milan__XZ | 3.3.201216:46
Já by zase doporučil zkusit nabíjecí Sanyo Enelop....
Odpovědět0  0
Petr T. | 3.3.201216:58
Zdravím Milane, nevím jestli jsou to ty baterie, které si ty myslíš,ale já jsem měl možnost vyzkoušet baterie zrovna cituji ­"Sanyo Ni­-MH 2700­/2500 min. model HR­-3U Size AA HR6 ­(Superlattice Alloy EVO­) a měl jsem s nima špatné zkušenosti. Jsou to ty, jak jsem v předchozím komentáře je moc nechválil. Je to nějaká nová technologie a měli by vydržet hodně a neměli by mít takový rychlý vybíjecí efekt při zátěži. A bohužel opak byl pravdou. Dal jsem je nakonec malé do jejího hracího pijánka,protože do foťáku se nehodili. Vydrželi moc krátkou dobu a samovolně se rychle vybíjeli. Ale možná ty jak popisuješ jsou jiné a lepší. Měj se. Petr T.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 3.3.201219:14
Pozor, tie baterie od Sanyo _musia_ mat oznacenie Eneloop. Mam nejake Sanyo 2500 mAh a su to smejdy ­- samovybite uz na druhy den po plnom nabiti. Avsak kupil som Sanyo Eneloop 2000mAh a tie su vynikajuce. Po roku si stale drzia vecsinu svojej energie a su schopne bez problemov dodavat velke prudy. Podla popisu tych Panasonikov si dokonca dovolim predpokladat ze sa interne jedna o tie iste baterie, alebo aspon tu istu technologiu. Pouzivam ich do jedneho mojho prenosneho LED svetla ktore ma odber cca 2A.

Inak, do fotaku pouzivam baterie Panasonic CGR­-S006E. Pisu ze to ma iba 1300 mAh ale na jedno nabitie mi vydrzi tak 800 fotiek, spickovo ­(pri malom pouzivani blesku­) dokonca az 1200 fotiek. Ale to je uz uplne ina oblast :­)
Odpovědět0  0
Launcherr (5) | 3.3.201219:57
Busy určitě na tom něco bude.. Alespoň vím o dalších bateriích jak popisuješ, které jsou taky dobré.. Ty Eneloop jsem v praxi nevyzkoušel a ani je moc neznám. Ale je fakt, že nejlepší je základní verze a ta drží. A tam ta kapacita ať už je to Panasonic a nebo jak píšeš Synyo Eneloop je pravdivá. Čím vyšší kapacitou je to pak většinou vyhnané, tak to jde později hodně dolů, jak s kapacitou, tak i z výdrží baterie při zátěži. Já s těma bateriema Panasonic jsem naprosto taky zpokojený. Nezkoušel jsem sice kolik maximálně na plno nafotí, ale vím, že se na ně můžu spolehnout a můžu fotit, točit a drží.. Mám do zásoby na cesty ještě 8 stejných baterií a vím, že je to na dlouho. Doma je pak v inteligentní nabíječce dobiju a můžu se zase spolehnout, že mě na cestách na delší dobu když budu potřebovat fotit nezklamou ;o)
Odpovědět0  0
busy (4706) | 3.3.201220:31
U baterii Sanyo Eneloop 2000 mAh ­(biele­) vyrobca deklaruje 1500 nabijacich cyklov, kdezto u novsej verzie 2500 mAh ­(tmave, rozne farebne, s pismenom X­) deklaruje iba 500 nabijacich cyklov. Uz aj to o niecom svedci. Takze aj ja si myslim ze jedine spravne su tie 2000 mAh, pretoze sa zda ze akekolvek navysenie kapacity nad tuto hranicu je uz spojene s kompromismi ohladom inych parametrov.

PS: Kedysi, v roku 2001 som si kupil jednu sadu Hama 1600 mAh. Neskor, aby som mal viac baterii v zasobe, som si postupne kupoval dalsie sady ­(dalsia Hama, potom aj Ansmann­), ale tieto dalsie sady s vyssimi kapacitami su uz dnes temer uplne zodrate, kdezto tie 1600 mAh su este stale funkcne. Sice uz na nich citit ze dvojamperovy odber neutiahnu, ale este stale su schopne plne fungovat v menej energeticky narocnych spotrebicoch ­(motorove hracky a pod.­).
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (6628) | 3.3.201219:24
Nene, tyhle baterie to nejsou. Osobne doporucuji Eneloopy 2000mAh, tedy s nizsi kapacitou ­(ktere maji v praxi mnohem lepsi vydrz­). Ostatne i Sanyo udava tusim mensi vydrz u tech 2500mAh modelu ­(myslim, ze je tam je 75% zbyvajici kapacity za jeden rok, zatimco 2000mAh verze ma 75% za tri roky­). Takze pokud Eneloopy, tak zakladni 2000mAh verzi :­-)
Odpovědět0  0
Launcherr (5) | 3.3.201220:03
Určitě dobrý a důležitý poznatek. Tohle si myslím, že je asi úplně nejdůležitější jak popisuješ. Díky za info.
Odpovědět0  0
Milan__XZ | 3.3.201220:29
Taky zdravím Petře , ta moje zkušenost byla dvoutisícovkama.Celkově AA NI­-MH jsou reálné spíše do 2500 mAh možná ještě méně.Jinak měl jsem rovněž i GP a taky spokojenost.Nyní máme doma jen jeden malý kompaktík na AA akumulátory a koupil jsem nové neznačkové v Tescu 2100 mAh vyrobené ani nevím kým pro Tesco a jsou v pohodě.Ve fotoaparátu mám Li­-Ion a v kameře rovněž.Hodně záleží tedy podle mě na prvním nabití, to provádím i 3 x po sobě kvůli formátování i když se píše že moderní dobíjecí baterie již paměťový efekt nemají.Do nabíječky je nedávám dokud nejsou opravdu vybité.Mám inteligentní nabíječku ale přesto si to hlídám.Udává se životnost do 1000 x nabití, nevím nemůžu posoudit ale dobíjecí baterie vyhazuji snad po pěti létech když už prostě nedrží.Snažím se baterie nemíchat mám je spárované.Vždy pár vybíjím ­(fotí se na ně­) a potom jdou společně do ­"nabíjedla­" po nabití hezky spolu zase do spotřebiče....
V minulosti jsem udělal hodně špatnou zkušenost když jsem chtěl ušetřit a koupil jsem podvodné 4 ks bateriíí s udávanou kapacitou 3000mAh plus nabíječku asi za 300 kč.Ty byly úplně k ničemu a jejich hnotnost byla oproti jiným s kapacitou 2000 mAh snad třetinová.
Odpovědět0  0
Hadiprd | 1.9.201018:37
Chtel bych se zeptat jak je to s manualnim ostrenim u modelu S1800 a S1600 jestli je na techto modelech mozne? Vsude uvadi rozdilne informace o tomto tak bych se chtel zeptat nekoho kdo ho vlastni nebo neco o tom vi! Predem dekuji za odpoved
Odpovědět0  0
josef petr | 22.8.20108:27
Dobrý den.proč ve Windows XP nedojde ke komunikaci mezi počítačem a fotoaparátem a musím vyndavat pamětovou kartu z fotáku.Děkuji všem kdo poradí.JP Kladno
Odpovědět0  0
busy (4706) | 22.8.20109:10
Vobec sa pripojeny fotak neobjavi ako vymenitelny disk ? ­(ako USB kluc­)
Inak, niektore fotaky treba po pripojeni k pocitacu normalne zapnut ­(Panasonicy­) a niektore zdetekuju pripojenie sami bez potreby zapinania ­(Olympusy­).
Odpovědět0  0
josef petr | 22.8.201011:03
dobrý den,sistém vubec nevidí foták ani jako usb.nemám nainstalovaný sp3.děkuji
Odpovědět0  0
busy (4706) | 22.8.201011:26
Je fotak spravne nastaveny ? Niektore fotaky maju moznost, ci sa maju po pripojeni k pocitacu javit ako dalsi disk, alebo maju komunikovat nejakym proprietarnym protokolom s nejakym dodavanym softom.
Odpovědět0  0
Jeankey | 25.8.201014:22
Niekde som cital,ze typek mal taky isty problem,ale len ked mal plnu pamatovu kartu,a po skopirovani fotiek do compu cez citacku kariet,a vlozeni prazdnej karty do fotaku,mu PC detekovalo fotak normalne cez USB..Neviem,osobne som to neskusal,len som na to nadabil niekde pri hladani informacii o tomto fotaku,nakolko si ho chcem tiez kupit...
Odpovědět0  0
Jeankey | 14.9.201022:10
Taakze..Uz mam aj fotak,a tiez sa mi stal ten problem,ze mi ho nechcelo detekovat,ale po naformatovani karty ide vsetko bez problemov.Skus ju naformatovat,mozno to pomoze...
Odpovědět0  0
Petr T. | 3.3.201216:50
Zdravím Vás. Já vlastním taky fotoaparád FinePix S2500HD a používám systém Windows XP Proffesionál s bablíkem SP3. Nevím jestli tento poslední balík má nějakou spojitost s komunikací foťáku a PC, ale při zakoupení tohoto fotoaparátu mám i originální cd, kde je software pro obsluhu fotoaparátu, upravování fotografií, střihů videa atd. Ale myslím si, že tam bude i ovladač pro komunikaci. Možné je, že už SP3 tento ovladač už mají v sobě a nepotřeboval by jsi možná toto CD. Ale pokud jedeš na starší balíček Windows XP, tak doporučuji nainstalovat ovladač z CD a vyzkoušet to. Podle mě by to mělo fungovat. Jediné co mě vadilo, tak systém Windows XP Professionál umí zpravovat data mezi zařízeníma max do 4GB. Program co k tomu dodávají mi při plné kartě dělal to, že se při stahování někdy zasekl a teď jsem nevěděl, jestli se všechny fotky stáhli a nebo ne a tak jsem to raději všechno kopíroval tak, že jsem vždycky vyndal paměťovou kartu do čtečky PC a bez jediného problému ze vším bez zamrznutí všechno přetáhl. Měj se, Petr
Odpovědět0  0
focusx (397) | 11.2.201018:38
Tyhle malé čipy 1­/2,33 by měla EU zakázat. To je jen šum a slité rozpatlané detaily. Zvlášť se divím Fuji, že nedává svůj vynikající čip 1­/1,6 EXR do svých fotoaparátů a tuto modelovou politiku nechápu.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 11.2.201021:46
Budme radi ze sa uz nepouzivaju 1­/2.7­" ­(ako napr. v mojom Oly C­-2 z roku 2001­) alebo dokonca 1­/3.2­" ako v kamerach. Ja osobne by som male cipy nezakazoval, ale zakazal by som napr. pixelovu hustotu vyssiu ako 20 MPix­/cm^2...
Odpovědět0  0
a1bert (11) | 12.2.201019:02
a ja bych zakazal vas dva, kdyz se vam to nelibi tak to nekupujte ;)
Odpovědět0  0
busy (4706) | 12.2.201019:35
Ved my by sme to aj nekupovali, ale musime, pretoze zial neexistuje ziadna alternativa ! Alebo vies o nejakom dnes oficialne ponukanom kompakte s hustotou nie vyssou ako 20 MPix­/cm^2 ?
Odpovědět0  0
focusx (397) | 12.2.201020:05
Já o alternativě vím. Fuji Finepix S200EXR má ten dobrý čip 1­/1,6EXR. A tam by mohly být skutčně kvalitní výstupy.
Odpovědět0  0
busy (4706) | 12.2.201022:15
Ano, ten vyzera dobre. Ale stale ma zbytocne velku hustotu ­- 25 MPix­/cm^2. Keby tam dali cip z takeho Oly C8080WZ ­(1­/1.5­", 8 Mpix, 14 MPix­/cm^2­) ale vo vyhotoveni EXR, to by boli krasne cistucke ostre krystalove fotky ! To by isto prekonalo aj dnesne lowendove zrkadlovky.
Odpovědět0  0
MillanekS | 13.5.201022:22
zdravim ­"busy­"
Mam dotaz ­(zdas se jako clovek co se vyzna lepe nez ja­) chtel jsem koupit zmineny FinePix S2500HD nastesti jsem si precetl ­(i tady­) ze to asi neni dobra volba... Mohl bys tedy poradit jaky zvolit jiny, ale v podobne cenove kategorii... diky ­(komukoli za rady­) ... rad fotim prirodu ­/ krajinu ale samozrejme i oslavy atd. takze mam zajem o nejaky ­"univerzal­" v podobné cenove kategorie ..finepix se mi libil, ale tak kdyz nedoporucujete ... chtel bych ale neco i s hledackem ..nejen s obrazovkou­(bez te bych se obesel­) ...dekuji za odpoved­/i poradite?
Odpovědět0  0
Vlad_Dracula | 6.7.201021:59
priateľu, never všetkému, čo tu čítaš...ja mám Fujifilm s1800 a môžem Ti zodpovedne prehlásiť, že robí fotky na úrovni s6500 fd, ktorú som vlastnil tiež..Ide totiž i o procesor a odšumovacie algoritmy a to Fuji zvláda výborne..pokiaľ si nastavíš typ farby na ­"chrome­" ­(zväčší ti dynamiku!­), použiješ pri nastavení ostrosti zdôraznenie obrysov, tak budeš príjemne prekvapený..samozrejme, na najužššom ohnisku je kresba mäkšia, ale to nezvláda ani raz tak drahý Canon sx10is ­- ten som tiež mal možnosť vyskúšať ­- ver, nie je lepší!! Bol som prekvapený vernosťou portrétnej kresby, podaním farieb a pomerne nízkym šumom ­- v niektorých prípadoch je 800 iso v pohode akceptovateľné...pri interiérovej fotke­-blesk je najlepšie použiť užívateľské nastavenie ­"C­", dať tam 200 iso, zosilniť flash o 1­/3 + chrome a hard­-ostrosť. Pri exteriéroch použiť ­"P­" a ohraničiť automatiku iso na max. 400. Výsledky prekvapia, i keď niečo treba upraviť softom ­- úplne stačí PhotoFiltre s českou lokalizáciou...samozrejme, Fujifilm s200exr je lepší, má preciznejšiu clonu, procesor s väčšou dynamikou, je ale 1,5x ťažší, výrazne väčší, má len 14,3x zoom a stojí vyše 10 litrov...rozhodnutie je na Tebe, ale do Fuji choď v poho...
Odpovědět0  0
Katka286 | 7.7.20110:37
Ahoj je super ako si to tu aspon trosla opisal co sa tyka toho C a P kde ho pouzivat a ako ho nastavit. ale neviem kde sa da nastavit to ­(zosilniť flash o 1?­/3 + chrome a hard?­-ostrosť­)
Ja som tento fotak fujifilm S2500 HD dostala ako darcek a velmi rada s nim fotim len ho neviem spravne nastavit.co v danej situacii si mam prepnut ci C ci P atd..Vedel by si pomoct cokedy pouzit??a ako ich spravne nastavit pri pouzivani??dakujem za skoru odpoved
velmi by som sa to chcela naucit ......
Odpovědět0  0
Milan__ | 7.7.20116:41
Zdravím, nepamatuji si to už jen tak z hlavy jak se to provádí u Fujifilmu, ale vím jen že to ovládání bylo super ­- jednoduché včetně nastavení ­"C­". Když tak mrkněte do manuálu je ke stažení v JČ tady:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
roka112 | 7.7.201113:31
Dakujem krasne za pomoc. :)
Odpovědět0  0
MillanekS | 18.7.201116:56
Ahoj díky. Jo nakonec jsem zatím šťastným majitelem s1800. A jako kolegyně jsem se prvně divil, co že vše tam jde nastavit:­) naštěstí jak píšeš ovládaní je jednoduché po chvilce hledání...
Bohužel nejsem zkušený jako ty tak se zeptám na další nastavení ­(v noci na C ­(jak dlouhou uzavěrku dávaš­) bohužel na ruční focení stativ zatím nemám­).. Jinak už mám s tímto foťákem přes 10000 fotek :­) a už mám celkem omakané tlačítka ­(což mě trochu mrzí ­(překvapuje­), záruka se na to asi nevztahuje, že ? jde o běžné opotřebení?! Jinak mě mrzí, že na nastavení barvy chrome jsem nepřišel dřív :­( ...
Tak zatím všichni uživatelé fujifilm finepix s malým snímačem :­)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.